Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека ... [стара]

Статус
Затворена за нови мислења.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
The moonlight plays upon your skin
A kiss that lingers takes me in
I fall asleep inside of you
There are no words
There's only truth
breathe in breathe out
There is no sound
We move together up and down
We levitate our bodies soar
Our feet don't even touch the floor
And nobody knows you like I do
The world doesn't understand
But I grow stronger in your hands

Те сакам :love1:

Ј

јовица11

Гостин
You can tell by the way
She walks that she’s my girl
You can tell by the way she talks she rules the world
You can see in her eyes that no one is her chi
She’s my girl my supergirl
And then she’d say it’s ok I got lost on the way
But I’m a supergirl and supergirls don’t cry
And she’d say it’s allright I got home late last night
But I’m a supergirl and supergirls just fly
And then she’d say that nothing can go wrong
When you’re in love what can go wrong
:back:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
:wub:

We never sleep we're always holdin' hands
Kissin' for hours talkin' makin' plans

We never sleep there's just so much to do
Too much to say
Can't close my eyes when I'm with you
Insatiable the way I'm loving you

And darling,even if one hour lasted a day,there still wouldn't be enough time to spend loving you!

Medea

Облинеса
Член од
25 април 2007
Мислења
2.973
Поени од реакции
3.269
Јас сум дете на сонцето... А ти си секогаш во вечна сенка. Така да... Не знам до кога ова вака... Плус минус, кој к*р, преку глава ми е од симболизам, сакам живот, љубов и пеперутки сега, а не во некоја грда илузија!
Те мразам многу.

КиреМали 1911

Модератор Неимар
Член од
23 јуни 2007
Мислења
1.313
Поени од реакции
223
Љубена - ова е последно нешто што ќе го напишам за тебе. И очекувам да е и последната помисла на тебе. Честито нова врска! Не ти требаше многу време за да ме замениш, и мило ми е поради тоа. Се надевам дека ќе биде исто толку посветен на тебе, како што бев јас...се надевам дека исто ќе те буди наутро, и дека исто ќе ти помага околу животот, ќе ти ја дава душата повеќе од мене... А и сама си свесна дека никој нема да го постигне тоа. Еден ден, ќе се сетиш на мене. Ќе ти фали се што ти имав дадено. Сакам да се сетиш, и сакам да патиш. Да ме осетиш мене, и мојата агонија.

Искрено, жалам по тоа што, сакајќи да те пронајдам тебе, се изгубив самиот. И многу околу мене. И во овие моменти, кога го типкам постов, те мразам и се мразам себеси. Го колнам денот кога те запознав, и ја колнам целата наша врска - мојата врска, таа во која само јас давав. А не добивав ни фала. А не го ни барав, пошто мислев дека не ми е потребно.

Те сакав како што не сум сакал никоја пред тебе. Знам дека знаеш, јас само да си кажам. И да потенцирам - те сакав. Минато свршено време. Нешто, за кое ќе се трудам така да остане, да не ми пофали, да не ми притреба. Да не патам повеќе, поготово сега. Ја сфатив твојата љубов - и твоите зборови. „Ти ветувам“, „Те сакам...само тебе“, „Извини“... Извини!? Ти не го знаеш ни значењето на тој збор бе! Ти си родена да повредуваш, си повредила многу пред мене, и ќе продолжиш така. И не се извинуваш, само ствараш поле за наредно повредување. Барем јас тоа добро го знам...знаеш и сама.

Па барем да кажеше сама, не вака да испаѓам будала и да разбирам од други, јеботе. Ама да, ти немаш храброст ни за тоа. Како што немаше храброст да ми раскиниш во очи. И дај молимте, ќе сме разговарале наредна недела? Шо, ќе се осигураше дали ти е убо со него или не, па ќе одбереше? Епа видиш, не ти успеа планот. Јас повеќе не ти сум на мени. За тебе, јас сум мртов. И кога ќе поминеш на улица, и кога ќе ме сретниш, и кога ќе се чукниме некаде во гужва - не ме познаваш! Кире Мали не постои за тебе.

Zevsus напиша:
Најзаљубен:Kire Mali 1911
И ова повеќе нема да биде точно. Никогаш! Доволно се упропастив досега, доволно шамари изедов овојпат. Ќе потрошам малку време за повторно да се пронајдам себеси, Кире Мали, каков сите го знаеја и сакаа. А потоа, ќе се развивам. Ќе се јачам, и ќе се трудам да успеам. И да бидам најбесчувствителното копиле, кое некогаш постоело. Е, ако те сретнам тогаш - ќе ти ја раскажам целата наша една година...Најусраната година. А се надевам дека нема да те сретнам. Никогаш повеќе.

Успех во врската, успех во животот. Пријатно.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Во врска со љубовта...
Чекај бе!Зарем постои нешто такво меѓу нас?Не верувам дека постои,како тогаш кога постоеше.А уште помалку верувам дека ти воопшто ја чуствуваше изминатиов месец.Лесно ти беше да ме оставиш,лесно ти беше да кажеш неможам повеќе,не чуствувајќи потреба да ме прашаш како сум јас,што мислам јас во врска со тоа.Мислев дека врската се состои од двајца кои заедно ги донесуваат одлуките,но изгледа сепак не било така во овој случај.И уште кажуваш дека нема да ме заборавиш никогаш?Такви клишеа веќе не ми требаат.Особено не, кога ти си веќе во нова врска,со нова девојка покрај себе,задоволен среќен и насмеан.
Ќе бидам себична.Ќе заминам и јас од тебе,како што ти замина од мене.Сакам и мене да ми е добро,но за разлика јас гледам и на другите како би им било,пред да донесам некоја одлука.Да себична сум,сакам да бидам среќна.Нема да ја барам среќата покрај тебе, ја нема таму веќе.Ќе ја барам во прегратките на некој друг ,како што ти тоа го правиш, а во меѓувреме се криеш од мене и не изустуваш ни збор.Зашто е тоа така?Незнам, а не ми е ни гајле искрено повеќе.Имав чуства премногу силни за тебе,многу жртвував заради тебе, и се до последен миг се борев за нашата врска да опстои.Зашто?!За џабе.Ти веќе си имал на ум друга , а немаше храброст ни да ми го кажеш тоа па морав од други да дознаам.Кукавица!
Знам грешев ,не сум светица.Знам, ги комплицирав работите.Но неможеш секогаш вината да ја префрлаш на некој друг, неможеш да ја префрлаш кога ја нема кај другиот.Јас барем знам дека се борев повеќе од потребно,особено пред да настане тој ебан крај!
Го мразам проклетото место каде што се збогувавме секогаш,ги мразам местата каде што сме биле и каде што сме ја делеле нашата љубов!Но знаеш што?!Доволно силна сум да поминувам повторно и повторно низ нив.Затоа што со секое поминување се потсетувам на тоа што ми го направи и со секое поминување ти преминуваш во заборав.Тоа сепак го сакаше нели.Ќе го добиеш,ветувам.Јас барем ги исполнувам ветувањата кои ги давам.Сега и мене ми е сеедно, како некогаш на тебе,сега јас сум рамндушната и сега кај мене ништо нема да придонесе за менување на одлуката.
Залужувам нов почеток,заслужувам прегратка од туѓи раце,заслужувам да бидам среќна.Но јас нема толку брзо да преминам како тебе во нови води.Сепак јас и ти сме многу различни.Тоа и не одвои на крај.
Ако патеките на животот повторно ни се спојат,од почит што некогаш си ми бил најубава љубов, од почит кон сите тие нешта што некогаш ги имавме,ќе ти кажам здраво и ќе те прашам како си.Повеќе не.
Време е да се посветам малку на себе,а не секоја вечер да плачам заради тебе и да се осеќам виновна, кога всушност не сум!
Среќно со новата врска, среќно со новата девојка.Но, таа никогаш нема да биде она што сум јас,никогаш нема да ти пружи она што јас ти пружив.Не очекувам да ме побараш во иднина, но и да ме побараш јас нема да бидам тука како што бев порано.Бар не на начинот на кој очекуваш.Расчистив со мисливе, расчистив со срцево, согласни сме.
Ставам и јас конечно точка.

Jovannah

Smile me baby
Член од
11 февруари 2008
Мислења
584
Поени од реакции
50
Зошто не те гледам толку често колку што сакам, како што беше некогаш...???
Дури се прашвам дали можиме да го издржиме ова...

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Неможам да издржам да не те видам ни минутка.... мн ми недостигаш едвај чекам да се видиме пак :back: ТЕ САКАМ!!!

P

Polaroid vanity

Гостин
Скоро никогаш не плачам.
А вечерва се случи тоа. Проклето ми е жал што ползам и кревко се смеам. А богами и така изгледам. И секако дека не можам да разберам што побогу се случува и кое проклето невреме ме снашло.
Зато во врска со љубовта сакам да си кажам дека..Ти мое себство немаш поима што е љубов.
Комотно моеш да рикнеш.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Во врска со љубовта: Сакам да ти кажам дека...
Незнам што сакам да ти кажам... ни ти незнаеш...
На момент си мислам дека ќе биде се најдобро и розово и вакво - - -> :wub:
После се враќам во реалноста и... незнам...:nesum:
Се надевам за неколку дена ќе можам да констатирам дека првото било точно...
Стварно се надевам... и многу сакам да е така...
Ај ќе видиме што ќе биде...
Што и да биде... ќе го повторам то од прееска...
Прекрасно девојче си ти... во секој поглед... love ya:back:

Lucybell

~Supergirl~
Член од
5 ноември 2008
Мислења
136
Поени од реакции
17
Никогаш не прастанувај да се смееш, можеби некој ќе се заљуби токму во твојата насмевка...секогаш ќе паметам што ми велеше...многу ми е криво што завршивме на ваков начнин, а знам дека и двајцата не сме криви...:smir:
Злато те сакам премногу, паузава ме натера да сфатам дека не можам без тебе и многу сум среќна што пак сме заедно :) те љубам:back:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
I could stay awake just to hear you breathing
Watch you smile while you are sleeping
Far away and dreaming
I could spend my life in this sweet surrender
I could stay lost in this moment forever
Well, every moment spent with you
Is a moment I treasure

I don't wanna close my eyes
I don't wanna fall asleep
'Cause I'd miss you, babe
And I don't wanna miss a thing
'Cause even when I dream of you
The sweetest dream will never do
I'd still miss you, babe
And I don't wanna miss a thing

Lying close to you
Feeling your heart beating
And I'm wondering what you're dreaming
Wondering if it's me you're seeing
Then I kiss your eyes and thank God we're together
And I just wanna stay with you
In this moment forever, forever and ever

Мармеладова

Tale of the inexpressible
Член од
21 април 2006
Мислења
1.743
Поени од реакции
184
Никогаш немав ништо повеќе од зборовите. Оние проклето евтини зборови.
Постојано го барам она невидливо копче што треба да се притисне за излез од паралелниот универзум во кој пропаднав :( веќе одамна живеам само во твоите зеници додека газиш неколку еони на контра ентропија...
... колку е денов отуѓен, осамен и без смисла... тажен и неопислив... и полека тоа ми станува радост, во некоја сирова форма... небаре некој ми откинал токму половина од телото... сакам да дојде среда:(

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom