Tonchie
BATTERY +
- Член од
- 15 јуни 2005
- Мислења
- 13.479
- Поени од реакции
- 7.947
Прошетај по Дедиње да видиш каков имот имале генералите од ЈНА.Не знам за овие превирања но сигурно кавгата на неколку генерали не довела до распад. Уште повеќе поради тоа што во социјализмот не смеело да се поседува небаш некој поголем имот, и да имале богатство не можеле да уживаат во него.
Гораздс, во врска со изградба на фабрики и слично, да се градело, но на крај пак тие што биле на функција си го присвоиле после распадот на сфрј. А дека сега не се гради, можам да те демантирам. Само види ги индустриските зони Илинден 1 и Илинден 2. Во поглед на инфраструктура, автопатот Скопје-Миладиновци е направен средина на 90ти. Тетово-Гостивар исто. Патот Куманово-Кр.Паланка...
И да, темава веќе ја губи смислата, само си го мериме на кој му бил / сеуште му е подолг.
За лоша музика, и тогаш имало, и сега има. Само ме нервира како сите се фатифте за Тони Зен и Слаткар. Па во земјава имаме Суперхикс, Кирил Џајковски, Беи Д Фиш, СМАТ, Фолтин, Архангел, ПМГ колектив, браќата Тавитјан.
Во 80тите во Македонија постоеле Бастион, ама вие старите не сте слушнале за нив затоа што сте биле труени со Рибина чорба - се чувствувам како последно гомно и Бело копче - A ona voli plazu jer se tada Nose malene gacice Svaki dzukac vidi guzu moje curice.
И тоа што викаде дека зборам напразно, јас само давам примери од МОЕТО СЕМЕЈСТВО. Да не отишол дедо ми во Германија да работи неколку години којзнае во какви услови ќе сум живеел сега.