Во Струмица ќе се гради плоштад во вредност од четири милиони евра

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Каков таков .. пак нее убав и треба да го чуваме. Барем се потруди Зоки направи нешто салам,за разлика од другите претходници. Направи плоштадо,направи амфитеатарче маленко ама интересно и фала му за тва. Ка ќе се заврше сичко .. ка ќе се наместат сите граните и другите саате маате там шо треба .. мислам оти ќее ного подруга сликата.

А сите шо сакате да га посетате СТРУМИЦА повелејте дојдејте, а да ве потсетам и карневало е за 2-3 месца па оште поубав шмек ќе има градо :)
A другите само го дрвеа така???
Е нее така...
Киро Јанев, колку и да не ми е по ќеиф човекот ја среди гужвата околу општината со оној мостот и ја направи онаа осмица кружен тек, каде од 8-9 улици се вклучуваа коли и имаше тешки глупости.
Грчев пред него го направи паркот таков каков е денес, а и тој беше премногу оспоруван... А, да!!! И ја осветли Струмица, бидејќи неговиот претходник, а последен комунистички градоначалник не плќаше за струја и не одржуваше осветлувањето...
А, ако се враќаме назад, треба да зборувам и за оние луѓе кои го направиле и Гоце Делчев...кои поставија насекаде канализација...кои во основа ја урбанизирале Струмица.
Така да...не почнува историјата од Зајко... тој е само дел од историјата...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
A другите само го дрвеа така???
Е нее така...
Киро Јанев, колку и да не ми е по ќеиф човекот ја среди гужвата околу општината со оној мостот и ја направи онаа осмица кружен тек, каде од 8-9 улици се вклучуваа коли и имаше тешки глупости.
Грчев пред него го направи паркот таков каков е денес, а и тој беше премногу оспоруван... А, да!!! И ја осветли Струмица, бидејќи неговиот претходник, а последен комунистички градоначалник не плќаше за струја и не одржуваше осветлувањето...
А, ако се враќаме назад, треба да зборувам и за оние луѓе кои го направиле и Гоце Делчев...кои поставија насекаде канализација...кои во основа ја урбанизирале Струмица.
Така да...не почнува историјата од Зајко... тој е само дел од историјата...
Зоки го измени ликот на Струмица целосно, сакале да признаеме или не.
И не, не е дел од историјата туку тој сам по себе е историја за ралика од неговите предходници.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.467
Поени од реакции
5.893
4.5 милион евра кошта само Триумфалната капија во Скопје, а ете за 4 милиони во Струмица е изграден огромомен плоштад , со подземен паркинг , подземен пат , скулптури и споменици...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
4.5 милион евра кошта само Триумфалната капија во Скопје, а ете за 4 милиони во Струмица е изграден огромомен плоштад , со подземен паркинг , подземен пат , скулптури и споменици...
Е, друго си е некоj да триумфира под капиjaта. А коj ке е това и за што ке приумфира?

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Е, друго си е некоj да триумфира под капиjaта. А коj ке е това и за што ке приумфира?
Портата ќе се вика „8ми Септември“ ќе го симболизира осамостојувањето.
Но тоа е друг мОабет, не е за Струмица.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Дајте де да го видиме како изгледа плоштадот.

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
Епа испрал 8 милиони...
Еве пример...
Се договарам со шефот на фирмата за стакло... ако еден квадрат стакло треба да го платам 5 евра... во наплатницата пишува 8... 6 зема газдата на фирмата, 2 за Заев...
На тендерите за набавки, се јавуваат роднини/пријатели на Заев... па тој уствари плаќа пари на негов роднина..
ја кој гаа разработил шемата кој га знаа хахаха и кој гоо пратил внимателно случајо на Заев...... Секоја чест!!!
Хммм....плоштадот, кој бај д веј, уште не е готов, се отвори вчера....
Што се однесува до надземниот дел, сив мермер (гранит или шознам што), во светла боја, наместа потемна, формира некои шари, понекоја клупа, одлично осветлување на споменикот на Гоце Делчев, убаво средено, фонтана...онаа со мозаикот како карта на светот, некако премногу ми е никаква, ај кога ќе ја завршат ќе видиме, ѕвезда на Горан Пандев... мислам...рано му е уште за ѕвезди по плоштади, има време кога да се стават такви работи, и убава онаа струмичанката под маска. Саат-кулата ќе видиме кога ќе е готова.
Се на се, премногу сиво ми е...еднолично, празно... и по мене, Домот на културата некако си ја загуби убавината со тоа што дојде малце пониско... А што се доби многу простор се доби!
Подземниот дел...одличен паркинг, и катастрофално решена раскрсница! На растојание од 2-300 метри има 2 семафора. Оние на раскрсницата, и оние на подземната раскрсница. Оние во подземната раскрсница се премногу кратки, едвај 3 коли минуваат на зелено, и пак се ствара гужва, посебно на влезот од бул. Маршал Тито. Вака не бива. Повеќе се стои долу, отколку што се минува. Мора корекција...
Засега тоа за плоштадот.
А, да!!!!
На Зајко не му требаше луксузот БЦ да сече ленти на нешто што по кој било основ БЦ не го помогнал, платил, или на кој и да било начин учествувал во неговата реализација. Ефтин политички маркетинг, со тенденција на претварање на еден граѓански собир во митинг на една политичка партија. Огромен минус за тоа.
само не разберах немаш закључок..... од сите минусе и плусове шо ги кажа за плоштадо, повеќе ти се аресе или не? повеќе позитивни работи ли имаш за него или не?
Убаво шо го изградија центаро ама изгледа на ного работи не се мислиле, безбедноста на тие шо ќе се наваѓат у тунело коо ќе има земјотрес или как шо знаа да врне дожд кај нас ако се наплне тунело вода?
Некако и ного брзо го изградија, дали некој ја израчуна силата на потпорните ѕидови и дали ќе можат притисоко да го издржат шо го прават Стоковната, Скривницата и Културнио Дом.
Најголема грешка е шо не направиле кружен ток, ќе немало ич гужва а саа коо ќе доо Сабота па и Баничане со коњските коли коо ќе се набутат ела да те видам...
Убаво е да се праа ама не е убаво само од ред да се излезе...
хахаха стварно еј цццц как не се помислиле на тие работи на земјотрес, на поплави.... ццццц само да се направе значи, како за ОТП час хахаха

Ништо нее совршено..... Битно плоштадо е ного поубаво одколко шо беше пред тва..... а сите го сакаа тва..... А совршентсво од плоштад нема..... мора нешто да фале.......

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
само не разберах немаш закључок..... од сите минусе и плусове шо ги кажа за плоштадо, повеќе ти се аресе или не? повеќе позитивни работи ли имаш за него или не?
A важно ли е дали мене ме аресе или не? Направиле го и готово! Мене ми е се исто.
И средиле са ги семафорите нешто, ама поарно ќе беше кружен тек да беше. Пак се губе премногу време доле. А, ако веќе ставале ѕвезди на луѓе од Струмица, таа на Пандев требало би да дојде мнооогу покасно, дури откако ќе заврше кариерата. На пр. сега би требало да има ѕвезди на Никола Донев на пр., Маџиро на шишина шо чука, Антон Панов, Благој Истатов... има многу шо заслужиле...

А заклучок...нема заклучок. Ги гледам работите како што се, и не се палам на Зајко како млад мајмун.

--- надополнето ---

Зоки го измени ликот на Струмица целосно, сакале да признаеме или не.
И не, не е дел од историјата туку тој сам по себе е историја за ралика од неговите предходници.
БРАВО!!!!!
Каква изјава...вауууу!!!!!!!
Просто немам зборови!!!! Струмица е урбано место само заради Зајко... топ!

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
A важно ли е дали мене ме аресе или не? Направиле го и готово! Мене ми е се исто.
И средиле са ги семафорите нешто, ама поарно ќе беше кружен тек да беше. Пак се губе премногу време доле. А, ако веќе ставале ѕвезди на луѓе од Струмица, таа на Пандев требало би да дојде мнооогу покасно, дури откако ќе заврше кариерата. На пр. сега би требало да има ѕвезди на Никола Донев на пр., Маџиро на шишина шо чука, Антон Панов, Благој Истатов... има многу шо заслужиле...

А заклучок...нема заклучок. Ги гледам работите како што се, и не се палам на Зајко како млад мајмун.

--- надополнето ---

БРАВО!!!!!
не се палам и јас на Заев како млад мајмун, ни па на Вмровци како исперан мозок од патриоти, само питам оти не ти разберах посто....... и пак не разберах шо мислаш, дали плоштадо за тебе има повеќе плусове или минусе...
а за ѕвездите, јас МИСЛАМ...... значи МИСЛАМ.... оти се почнува со Пандев, оти младината ни е лоша, шо од постарите шо заслужуват никој не почитуват, ниту се сеќават, ниту им значат нешто, ниту се замарат.... затва мора од некој млад да се почне....... јас така МИСЛАМ......

bama

† Револуционер †
Член од
1 февруари 2007
Мислења
2.040
Поени од реакции
362

--- надополнето ---

БРАВО!!!!!

точно и јас се согласувам со тфа и на Борис Трајковски исто тка треба

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
не се палам и јас на Заев како млад мајмун, ни па на Вмровци како исперан мозок од патриоти, само питам оти не ти разберах посто....... и пак не разберах шо мислаш, дали плоштадо за тебе има повеќе плусове или минусе...
а за ѕвездите, јас МИСЛАМ...... значи МИСЛАМ.... оти се почнува со Пандев, оти младината ни е лоша, шо од постарите шо заслужуват никој не почитуват, ниту се сеќават, ниту им значат нешто, ниту се замарат.... затва мора од некој млад да се почне....... јас така МИСЛАМ......
Напротив...мојо пост си беше арен, и многу јасен, т.е. шо ме аресе, шо не ме аресе од плоштадо, е саа...заклучок...кој како ќе си сфате и протолкува - така. Јас да си кажам.
Убаво е да мислаш...па ај како малце постар, и како струмичанец, да ти кажам нешто за сите тии човеци шо ги набројах...
Кажааме за Никола Донев. Оде накај 70 години човеко...Е, тај човек беше одбојкар. Играјал е за Струмица, за Вардар... Со Вардар има огромни успеси постигнано, не само у екс Југославија, него и у Европа... и бил е прв репрезентативец на СФРЈ од Македонија, у репрезентација шо вреде...а не како сега... а ти како одбојкар мислам беше, би требало да знаеш за кој човек праам маабет. И беше тренер долго време, а заедно со Пиперков, како тренер 1992/93 со ОК Струмица стана прв шампион на Македонија.
Маџиро на шишина шо чука, коо га промовираше македонската култура и музика по свето, коо у Германија имаше една групичка Барон Кармзов се викаше, некаде у 80-тите, на никој не му текнуваше оште оти на тај начин ептен јако се промовира македонската култура...а и музика. И ден денеска повеќе го ценат у странство отколку тука. За мене, идеален човек да сече лентата на плоштадо. Брат му беше Игор глумецо...умре у Скопје, падна од џам у Скопје пред едно 10-на години.
За Антон Панов на шкоолто сте училе да не го дрвам...
Благој Истато е прва спортска легенда на Струмица. Беласица, Победа Прилеп, Партизан, Утрехт....и ја заврши кариерата у Беласица. Беше тренер на Беласица коо беше најјака, коо играше у Втора сојузна лига на СФРЈ, по квалитет 10 светлосни години пред денешната Прва Македонска лига. И оште дава за струмичкио фудбал.
Е, оттука треба да почне да се мисле...а таа работа тии шо од наши пари се платени да мислат, не са га измислиле.

--- надополнето ---

точно и јас се согласувам со тфа и на Борис Трајковски исто тка треба
Боро има си споменик, а и не е спортист, уметник...

RIZTETO

Somebody stop me
Член од
3 јуни 2007
Мислења
2.508
Поени од реакции
75
јас ги знам сите тие и шо се направиле, и шо напиша се знам...... само ти кажувам шо МИСЛАМ зшо така почнаа со ѕвездите...... оти другите млади не ги знаат работте и не се замарат со тва.......
а младите ако ги добииш, добиваш ного ......

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
ја кој гаа разработил шемата кој га знаа хахаха и кој гоо пратил внимателно случајо на Заев...... Секоја чест!!!

хахаха стварно еј цццц как не се помислиле на тие работи на земјотрес, на поплави.... ццццц само да се направе значи, како за ОТП час хахаха

Ништо нее совршено..... Битно плоштадо е ного поубаво одколко шо беше пред тва..... а сите го сакаа тва..... А совршентсво од плоштад нема..... мора нешто да фале.......
Значи битно е да имаш убава жена а оти ќе ја ти ебат сите не е важно, важно е да е само убава...
Така иде и твојта работа, важно е да имаме убав центар а дали е изграден по сите прописи и правила на никој стапо него боље...

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
јас ги знам сите тие и шо се направиле, и шо напиша се знам...... само ти кажувам шо МИСЛАМ зшо така почнаа со ѕвездите...... оти другите млади не ги знаат работте и не се замарат со тва.......
а младите ако ги добииш, добиваш ного ......
Значи...политички маркетинг...а не како шо треба да биде и како шо е редо. Додуша, по Македонија така се владее, а Зајко не е исклучок... донекаде правилно твое размислување...

--- надополнето ---

Значи битно е да имаш убава жена а оти ќе ја ти ебат сите не е важно, важно е да е само убава...
Така иде и твојта работа, важно е да имаме убав центар а дали е изграден по сите прописи и правила на никој стапо него боље...
Битно им беше да го изградат до 11 декември...а шо плочките се катастрофално наредени... не е битно, бељачо ќаа упрааа хахахахахахахахаха...

Kajgana Shop

На врв Bottom