Војната на патиштата

Член од
12 март 2012
Мислења
209
Поени од реакции
211
Како успеавте 10 души да се испокарате и на ваква болна тема...

До толку ли мора сите да се докажете кој е во право?
Моите коментари не беа да се докажувам, посебно не со дебили како овој Рон. Ама не можев да се воздржам да не искоментирам.Ејј размислувал и помислил дека можеби причина било провинцијалци не биле научени да гледаат на семафор!!

Член од
4 ноември 2016
Мислења
2.379
Поени од реакции
1.933
не се минува одма, се минува кога гледаш дека тој што е таму почнува да кочи. Не можеш правилата да ги толкуваш буквално, зелено ми е и идам кај сакам. Имаш вакви како овој што што возел 130, и ти треба да свесен дека има такви возачи. Мора да гледаш околу тебе и да си свесен за околината ако не сакаш да те повреди некој.
Море дебил, знајш дека кола кога и да удри пешак во 99% од ситуациите и да не на пешачки шоферот ќе е крив?

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.343
Поени од реакции
8.035
Дури и во услови кога постои законски исклучок да му се изрече заводска мерка бидејќи немал наполнети 21 година, тој исклучок е крајно рестриктивен и е врзан за неговата личност и околностите под кои е сторено делото.

Фатен е со 80 паковки амфетамин за кој по праксата на скопскиот кривичен суд би добил 1,5 до 2,5 години затвор.

Наместо ќорка е на слобода и наместо да му биде wake up call, батето пијано и без возачка гази нечија ќерка и сестра небаре е куче на улица. Детево е вадено и тоа од МАРС се гледа. Дополнително имал десет прекршочни со кои си го бришел задникот бидејќи му било гајле, пак си возел сепак тате и мама се тука да го вадат.
Очекувајте на судењето кое следи некое спектакуларно вештачење дека пешакот е виновен, го изненадил. Ова буквално сум го видел на предмет. Банана држава би било пофалба за Monkeydonia!!!“

Член од
30 август 2024
Мислења
131
Поени од реакции
607
Очекувајте на судењето кое следи некое спектакуларно вештачење дека пешакот е виновен, го изненадил. Ова буквално сум го видел на предмет. Банана д
Одбраната сигурно ќе вади се што можат за да омекнат казна ама тешко да се извади од ова...

Алал да им е на тие адвокати што ќе пробаат ова да го оправдаат. Не знам што човек треба да си за ова да го издржиш во судница па и од јавност/медиуми и да го браниш.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.389
More zabegan ebate nepismen provokator!
NE VELAM JAS DEKA 18GODISHNI DECA BILE SUDENI KAKO MALOLETNI!

TAKA PISHUVA PO VESNICITE ZA SUDIJKATA!
DEMEK TOA I BILO PRAKSA NA TAA KUCHKATA SUDIJKA SLUGINKA OD SDS ZA KUP SRANJA.

"Судијката која ја донела пресудата е Даниела Алексовска Стојановска, која на 31 Јули 2024 пресудила воспитна мерка – упатување во воспитно поправен дом во согласност со Законот за правда на децата при што ја укинала притворската мерка и Јанев се нашол на слобода, објави "

" Васил Јанев кој завчера ја усмрти младата Фросина Кулакова возејќи со 130 километри на час на булеварот партизански одреди, лани за дело неовластена трговија со наркотици бил ослободен од притвор и иако бил полнолетен кога го сторил делото му било пресудено да оди во поправен дом за малолетници. Радио Лидер ви го открива името на судијката која ја донела пресудата."

Citaj malce a ne kako corav po stapot!

Shto mislish deka sedam cel den i chitam se shto pishuva po medii?
I da, imalo praksa da 18 godishnici bidat sudeni kako maliletnici.
Ova nikade ne go pisuva, toa sto go pisuva vo tekstot e deka bila labava so mladi lugje, ama kade pisuva deka bilo praksa 19 godisni deca, ne 18 kako sto si pisal ti, da se sudat kako maloletni i da se prakjaat vo dom za maloletni za delo za koe nego mu se sudelo? Koi se tie primeri, koja e taa praksa, za tolkava kolicna na droga, polnoleten od 19 godini, da se prakaat po popravni domovi? Ova e unikaten primer.

I sto sakas da postignes so ova, koga ja toa konkretno go kritikuvam i velam deka e fijasko od odluka, ne si mi jasen. Na moja strana si, ama ne sfakas deka si na moja strana.

Abe ti do pred saat vreme tvrdese deka ovoj nemalo sansa ni do sudovi da dosol, ni do JO, i odma bese demantiran. Ja sfakam deka tvojot odbranben mehanizam e celo vreme da napagas, ama veke ispadna glup, pa ispadna poglup, i sea veke teras nakaj najglup na temava. Crno na belo si imas pisano tuka tvrdenje koe nemase vrka so realnosta, i sea otkako sfati deka si pisal glupost, deka veke mu se sudelo, i tehnicki bil osuden, teras vo nekoe novo bunilo koe retko koj go sfaka.

Ete ti si pametniot, ja sum nepismeniot provokator, neka si ostane toa taka vo tvojata glava, samo ne ja truj temava veke so nebitni gluposti, ti trebase da prekines so bilo kakvo pisuvanje otkako go napisa ova od dole, tuka iscrta kolkav kapacitet imas za da bides del od ovaa diskusija, i moja greska e sto ednostavno ova ne go izignorirav
Abe toj ne ni stasuva do SUD!
NE ni stasuva do JO
Ednostavno site dokumenti za negovite sranja zavrshuvaat v kanalizacija!

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.155
Поени од реакции
42.888
Море дебил, знајш дека кола кога и да удри пешак во 99% од ситуациите и да не на пешачки шоферот ќе е крив?
Не ми е муабетот кој е крив него како да се заштитиш себе у сообраќај. Зелено светло кога си пешак не е секогаш 100% pass. Ако јас или било кој друг ги сфаќаме така работите одмна би завршиле под тркала. Колку само шофери ми прелетале на црвено како пешак.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
58
Поени од реакции
88
Даниела Алексовска Стојановска — соучесник и потпомагач на убиство

Прегледај го приврзокот 442038
Изгледа ко оваа позади е. Со врвца на очите. Смрдла една. На Круела Де Вил личи. Како спиеш навечер воперко една смрдена. Како ранат деца со прљави пари да ми је знати само.
Автоматски споено мислење:

Дури и во услови кога постои законски исклучок да му се изрече заводска мерка бидејќи немал наполнети 21 година, тој исклучок е крајно рестриктивен и е врзан за неговата личност и околностите под кои е сторено делото.

Фатен е со 80 паковки амфетамин за кој по праксата на скопскиот кривичен суд би добил 1,5 до 2,5 години затвор.

Наместо ќорка е на слобода и наместо да му биде wake up call, батето пијано и без возачка гази нечија ќерка и сестра небаре е куче на улица. Детево е вадено и тоа од МАРС се гледа. Дополнително имал десет прекршочни со кои си го бришел задникот бидејќи му било гајле, пак си возел сепак тате и мама се тука да го вадат.
Очекувајте на судењето кое следи некое спектакуларно вештачење дека пешакот е виновен, го изненадил. Ова буквално сум го видел на предмет. Банана држава би било пофалба за Monkeydonia!!!“

Детево е зелка. Не знам као да ви објаснам. Таков е рамна линија.
Он да бил со совест, после првата сообраќајка немало да влезе пак у кола.
И да му купиле неговите, прај parenting na parents, речи нема да возам дур не научам.
Сака да се праи фраер. Моментот шо следи 1 акаунт и тоа Хуго, извини рибо. Си пати од марки, телефони, да искача кај шо идат сите. Не викам дека не им се може. Не знаат колку пари имаат. Ама сеа на др место ќе отидат

Член од
30 октомври 2022
Мислења
684
Поени од реакции
1.802
Ех ќе се изненадиш колку некои родители не си ги познаваат децата или едноставно не можат да им влијаат.
Овие што дилаат за повисоки структури имаат заштита од тие структури додека имаат корист од нив. Типчево е така побогатко, во најубавите години кога искача на најјако, се дружел со деца на богаташчиња што ти се главни корисници на бело, значи тоа ти е главен опис на посакувана фаца за дилерите.
Да не е од најбогатите деца на лопови за да нема грб од друг, да се дружи со нив, да е манга, да е без мозок. Се што треба е да му дадеш институционална заштита и твој е додека не направи вакво срање од кое не можеш да го извадиш или до моментот кога веќе не ти е од корист.

Сум изживеал 10000 вакви фаци во блиско опкружување и на голем дел од нив родителите им живееле во негирање дека детето им е такво и немале некаков удел во тоа што го прават нивните деца. На 19 години сами купуваат коли и станови, се селат од дома. Овој може и сам си ја земал колата што ја возел.
Ова е точно.Жан Митрев се откажа од својот син во Германија кој станал член на ИСИС.Шо можел да направи Жан?И овај моронов Васил е полнолетен,шо се криви родителите?Кај можат да излезат на крај со ваков криминалец?

Член од
14 октомври 2021
Мислења
58
Поени од реакции
88
Ова е точно.Жан Митрев се откажа од својот син во Германија кој станал член на ИСИС.Шо можел да направи Жан?И овај моронов Васил е полнолетен,шо се криви родителите?Кај можат да излезат на крај со ваков криминалец?
Извини вака, шо зимаш?
Детево е на 30.03.2024 година фатен со 3,5 кг трева и таблети, и девојче со него. Организиран криминач.
ЗОРАН Е ТОЈ ШТО ГО ИЗВАДИЛ.
Да си лежеше у затвор, сега немаше да се деси ова.
Ако уште не ти е јасно КАКО Е КРИВ РОДИТЕЛОТ. Земи прочитај ме ПАК. Ако сакаш ќе ти нацртам. Нз шо не е јасно?

Член од
14 април 2012
Мислења
32.836
Поени од реакции
67.255
Ииии, стварно не знам. Можеби, мо-же-би, како за почеток, да не му даваат кола на дебил кој не знае да вози, и веќе направил сообраќајка претходно? М? Не би било лошо како за почеток родителите да уклучиле една мозочна клетка.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.343
Поени од реакции
8.035
Ova nikade ne go pisuva, toa sto go pisuva vo tekstot e deka bila labava so mladi lugje, ama kade pisuva deka bilo praksa 19 godisni deca, ne 18 kako sto si pisal ti, da se sudat kako maloletni i da se prakjaat vo dom za maloletni za delo za koe nego mu se sudelo? Koi se tie primeri, koja e taa praksa, za tolkava kolicna na droga, polnoleten od 19 godini, da se prakaat po popravni domovi? Ova e unikaten primer.

I sto sakas da postignes so ova, koga ja toa konkretno go kritikuvam i velam deka e fijasko od odluka, ne si mi jasen. Na moja strana si, ama ne sfakas deka si na moja strana.

Abe ti do pred saat vreme tvrdese deka ovoj nemalo sansa ni do sudovi da dosol, ni do JO, i odma bese demantiran. Ja sfakam deka tvojot odbranben mehanizam e celo vreme da napagas, ama veke ispadna glup, pa ispadna poglup, i sea veke teras nakaj najglup na temava. Crno na belo si imas pisano tuka tvrdenje koe nemase vrka so realnosta, i sea otkako sfati deka si pisal glupost, deka veke mu se sudelo, i tehnicki bil osuden, teras vo nekoe novo bunilo koe retko koj go sfaka.

Ete ti si pametniot, ja sum nepismeniot provokator, neka si ostane toa taka vo tvojata glava, samo ne ja truj temava veke so nebitni gluposti, ti trebase da prekines so bilo kakvo pisuvanje otkako go napisa ova od dole, tuka iscrta kolkav kapacitet imas za da bides del od ovaa diskusija, i moja greska e sto ednostavno ova ne go izignorirav
Aj caos, tebe ni nacrtano nema da ti bidi jasno
Автоматски споено мислење:

Одбраната сигурно ќе вади се што можат за да омекнат казна ама тешко да се извади од ова...

Алал да им е на тие адвокати што ќе пробаат ова да го оправдаат. Не знам што човек треба да си за ова да го издржиш во судница па и од јавност/медиуми и да го браниш.
Evra druzhe, evra.
Ima taka prodaeni da i sopstvenoto dete za para ce go zaboravat

Член од
12 март 2009
Мислења
20.576
Поени од реакции
16.774
Се почнува од дома. Системот е на второ место. Се надевам дека ке донесат закон кого и да го фатат пијан, без дозвола или технички неисправно возило, веднаш 30 дена притвор. Само што кај нас, татица ке се јави, да го пуштат синчето. Зашто се посрал како родител.
,
Во Уса е , во некој држави, 1 ден во букса, (плус казна парична), Без Суд, ако возиш 30% побрзо од дозволеното, на пример дозволено 40 миљи/х а возиш 60миљи/х....соообраќајка ако се стори е друг есап, не знам какви се казните во однос на нашите. Кај нас мислам, најстрого е репнат оној што со кола влезе во кафанчето пред Зебра и усмрти една жена...
Но како и да е, смешно е да се заоструваат казните за возење со 60км/х на булевар со 4. ленти а да се забошотуваат сообраќајки...да потсетам на случајот кај Тетово, кога дебилот се засили во полицајците кој вршеа Увид по сообраќајка, едниот почина, другиот со тешки повреди, обвинител на Дуи ја стокми работата да биде 1 година условно, а кога се дигна кампања кај народот при Реизбор на обвинителот, ДУИ се Закани со Паѓање на Влада ако тој не се реизбере, па Сдс свитка :cool: кичма...Овој газачот е од време на прОливер, кој ги Укина поените за паркирање, каиш и светла дење, а ги Намали казниите за Спротивно возење.......

Член од
30 октомври 2022
Мислења
684
Поени од реакции
1.802
Извини вака, шо зимаш?
Детево е на 30.03.2024 година фатен со 3,5 кг трева и таблети, и девојче со него. Организиран криминач.
ЗОРАН Е ТОЈ ШТО ГО ИЗВАДИЛ.
Да си лежеше у затвор, сега немаше да се деси ова.
Ако уште не ти е јасно КАКО Е КРИВ РОДИТЕЛОТ. Земи прочитај ме ПАК. Ако сакаш ќе ти нацртам. Нз шо не е јасно?
Ако тататко му е тој шо го вадел од затвор доволна казна ќе му е ако токмаков лежи 20 години во затвор,а тој да одговара за давање на мито..Поголем проблем се тие шо го пуштиле на слобода покрај вакви кривични дела.Пред нивните куќи треба да се протестира.Тие се најголемиот проблем.Ама како се шо завршува кај нас за 2-3 дена така и ова.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
691
Поени од реакции
1.579
Nisto nema da se smeni, istoto pak ke si bide ako ne i beter da doagja so tek na vreme. Vakvi ko ovoj misirov sto vozel gi poznavam licno preku 100, copy paste im e nacinot na zivot kako ovoj.

Da i se poseram na ovaa drzava so ovoj sistem vakov nikakov sto funkcionira samo na vrski i korupcija. Da ti e strav deca da imas i da gi rastes u skapanicava od opstestvo. Mladite si begale, abe site da izbegaat eden da ne ostane u gomnarijava

Kajgana Shop

На врв Bottom