Војната на патиштата

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Гледам и со очи не ми се верува, дечкото ги има избришано сите профили на Инстаграм што ги следи и го има оставено само официјалниот профил на "Boss" брендот , веројатно со мислата сега ќе ми го отвараат профилот, да им светка прво ова, да се знае кој е boss. Мене ова ми делува дека воопшто нема чувство на каење кај него, туку е со мислата “се враќам јас јачи, ќе видат хејтерите“, што е застрашувачки, да не кажам монструозно. Се надевам не е како што ми делува.
https://www.instagram.com/vasil8jovanov/
Прегледај го приврзокот 442016

Прегледај го приврзокот 442015
Bez glupi teorii, taka mu e profilot od prethodno.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.878
Поени од реакции
36.925
Барем десет да ги лежи, младоста да му се уништи, чмарот да му развие хронично крварење. Татко му според тоа што го пишуваат најверојатно фаќал врски да го вади, па се надевам ќе цркне од рак поради стресови.

најголем бонус би било кривично да гонат луѓе од ОЈО што ги заташкувале претходните срања.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.392
Чек, ти сериозно мислиш дека татица не повлекол врски на оволку криминал синчето да му е на слобода? Колку треба да си луд на син да му дадеш/купиш кола, кој нема дозвола, и направил 10 сообраќајни прекршоци претходно. Што си очекувал дека ке направи? Практично, си му дал ладно оружје во рака.

Родителите му се апсолутно најкриви, нема една ебана причина што може да ги амнестира. Зашто ако при првата пиздарија бил притворен, ке му дошло памет. Она што родителите вакви, со врски никако не може да сфатат е дека не му прават услуга на нивното дете ако интервенираат некаде да му прогледаат низ прсти за направен криминал. Напротив, му влеваат сила дека може и наредниот пат да се извади ако заебе работа. Има една ебена изрека. The road to hell is paved with good intentions. Исто е и со неговите родители. Сакајки да го заштитат од системот, створиле психопат кој не го разбира концептот на своите акции, дека има последици. За разлика од претходно каде што правел поситен криминал, човечки живот е изгубен, и тешко дека татица ке среди работа.
Ama ti ne mi ja sfati poentata mene, rekov duri i da e taka, glavniot muabet mi e deka oni vo konkrentiov slucaj ne treba da bidat predmet na interes broj 1, primarniot e vo samiot sistem. Da zemes vecerva da im otides i da gi ubies, nisto nema da smenis, problemot i ponataka ke egzistira.

Toa crno na belo i tuka ti e iscrtano, ostanatoto sve e vrz baza na pretpostavka zasto realno nikakov dokaz nemas za istoto, ne znaeme vo kakvi odnosi bil so niv, ne znaeme dali bil agresiven prema niv i slicno, zarabotuval ocigledno dosta od prodavanje na droga, i tie okolnosti doprva mozno e da gi doznaeme, na primer, zasto vozel bez vozacka ako ja nemal nikogas i slicno, pod uslov ova da e tocno zasto za ova prenese samo Ljupce Zlatev, deka nikad ne polozil. Sto malce e cudno so ogled deka tvrdi deka oni nego mu ja kupile kolata, a ne bilo mozno da mu ja prepisat.

No, ko sto rekov, toa mozno e doprva da go doznaeme, rabotata e sto so ovie pretpostavki samo se defokusirame od glavniot primaren problem, a toa e samiot sistem, negovite se sekundaren problem vo konkrentiov slucaj, ke znaevme nesto poveke za niv ako bile do toj stepen mokjni da vlijaat i vrz policija i vrz sudot, do toj stepen da bide ili-ili rabotava, toa ne go moze bilo koj vo zemjava.

Ali, toa sto ne e pretpostavka e faktot deka imas iscrtano kako sistemot ja opleksal, a sistemot so vakvi ja ima opleskano bogznae uste kolku pati a nie ne sme svesni za toa, a nit nivnite roditeli se nekakov faktor nit nisto, i mnogu razuzdani faci imas niz gradovive koi se potencijalni mini, mozele da bidat skroteni ama toa nikad ne bilo napraveno. Nit e ova prv vakov slucaj, nit ke bide posleden, i za istite ke doznaeme koga ke se desi nova Frosina, a ke se desi, toa sigurno, prirodno toa mu doaga vo sekoe defektno opstestvo, kakvo sto e i naseto.

12212112

17.04.2024
Член од
25 октомври 2023
Мислења
178
Поени од реакции
161
Денес во 13:00 ќе има собир на местото на настанот.
Нека почива во мир Фросина Кулакова.
Ништо не правиме се додека не легализираат крвна освета. Или барем да уведат доживотно одземање возачки дозволи за вакви имбецили.
Стравот го чува лозјето. Се докажа дека за нас само таков принцип би функционирал.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.628
Наивно е да мислиш дека таткото не му помогнал да се извлече, како и обично со некоја казна ради реда
Му купиле кола иако немал положено така да не ги правиме светци
Ех ќе се изненадиш колку некои родители не си ги познаваат децата или едноставно не можат да им влијаат.
Овие што дилаат за повисоки структури имаат заштита од тие структури додека имаат корист од нив. Типчево е така побогатко, во најубавите години кога искача на најјако, се дружел со деца на богаташчиња што ти се главни корисници на бело, значи тоа ти е главен опис на посакувана фаца за дилерите.
Да не е од најбогатите деца на лопови за да нема грб од друг, да се дружи со нив, да е манга, да е без мозок. Се што треба е да му дадеш институционална заштита и твој е додека не направи вакво срање од кое не можеш да го извадиш или до моментот кога веќе не ти е од корист.

Сум изживеал 10000 вакви фаци во блиско опкружување и на голем дел од нив родителите им живееле во негирање дека детето им е такво и немале некаков удел во тоа што го прават нивните деца. На 19 години сами купуваат коли и станови, се селат од дома. Овој може и сам си ја земал колата што ја возел.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.251
Поени од реакции
5.885
Системот е тој што смрди. Да се види и да се знае со име и презиме кој тоа одлучил после се што направил овој, да остане на слобода. Родителите не треба да се фрла со дрва и со камења по нив, нормално, доколку е онака како што викаат на повеќе места дека биле семејни луѓе без никаков престап. Нивното дете, фатило грешен пат. Како што кажа @Syn погоре сите знаеме деца од мирни и повлечени родители а тие се однесуваат како што би рекле некој тука чеда на сатаната. Затоа не треба да се обвинуваат одма родителите, без да знаеме за сигурно дали таткому е вмешан во пресудата на судот да не оди детето притвор за претходни дела. Ако се установи дека таткото му давал грб, тогаш и таткото е крив колку што е и синот.

Веднаш треба МВР денеска да испита кој и зошто му дал слобода на овај мрсулкото. Под хитна постапка суспензија и домашен притвор, и да му се чешла и последниот документ што го има потпишано во судот. Мала грешка, и да се стрпа зандана, за да биде пример на другите кога ќе посегнат по нешто да прават. Малку сум скептичен дека воопшто би имало вакво сценарио со оглед на досегашните искуства, но ајде да видиме.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
58
Поени од реакции
102
Зошто би завршил во затвор таткото? Детево е полнолетно, тоа ќе си ги сноси последиците.
Затоа што татко му го извади летоска кога требаше да лежи за организиран криминал.
Ова со 80 паковки амфетамин е лажга. Детето беше фатено со други работи и друга количина. Мислам дека не а ни во билтените на МВР. Од вчера барам

Член од
23 август 2010
Мислења
39.786
Поени од реакции
115.726
Затоа што татко му го извади летоска кога требаше да лежи за организиран криминал.
Ова со 80 паковки амфетамин е лажга. Детето беше фатено со други работи и друга количина. Мислам дека не а ни во билтените на МВР. Од вчера барам
Зборувам за ова вчера, не за претходно.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
58
Поени од реакции
102
Зборувам за ова вчера, не за претходно.
Јасно
Ама татко му да не му средуваше ќе беше друго.
Детево го знам од исто маало сме. Никад не бил волку бесен искрено. Ја сум у шок. У шок. Не знаев ни за другите дела. А го знам и девојчето што почина.. многу добро девојче беше. Васил мора дебело да си лежи. Тоа дете не се плаши од ништо. И да му се дереш, и да му збориш абе ќе те исчукаат. Ќе ти се искези..

Член од
30 август 2024
Мислења
131
Поени од реакции
611
Во наше време, имаше Алфи. Беа идиоти не викам не. Тепаа и се курчеа, ама па бар постоеше некој страв (зборам кај овие што „дилаат“).

За мочан фиш те тепале или пак ако си пушел, си се криел како глушец. И пак ќе кажам, не викам дека тоа е нормално или да се вратиме на тоа... Но!...

Во Скопје, од оние што излагаат четврток/петок/сабота од 18 до 35 години, можам да кажам со сигурност дека над 50% средуваат бело и глумат мафијаши. Никаква контрола или пак страв од полиција. Се шмрка кај се стигне. Нема настан/журка а да не се пројде без бело. Џандари и инспектори се главни мафијаши во Интермецо/3Кичн, со флаши на маса, 5 курви и дискутабилно опкружување, чудни ликови.

Имаме сериозен проблем во државава и посебно во Скопје. Сега да излезам од работа, имам кај да средам бело. Нормално ли е тоа?
Се жалиме и ја плукаме понекогаш полицијата, ама улиците за викенд ни се стварно опасни. Браќата исто покажуваат дивтарски однос, посебно пред локали каде има народ. А децава живеат и сонуваат кон тотално погрешна насока. Се е сведено на пара и моќ. Си го мерат на Инстаграм кој повеќе има...

Нека и лесна земја на девојчето. Царство небесно.

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.689
Поени од реакции
14.390
Абе дај не се заблудувајте дека родителите немаат удел во ова. 20 пати е вадено од затвор, татко му командир, сигурно е запознаен со овие работи. Вртење едно бројче и тоа е. Сигурен сум и несреќата да не беше со фатални последици, ќе се јавеше командирот и се ќе се заташкаше. Жената кадрава да му ја ебам.
Можда дома му збореле ама само збореле, не превзеле ништо, туку при секој криминал го извлекувале командирот да не се засрами.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.392
Kako go vadel, ajde ako znaes kazi si ubavo detalno nemoj vaka so rekla kazala, i ti u zatvor da zavrsis tatko ti sigurno nema doma da sedi i da glea lecce kremoneze i kur da go boli za tebe. Kolku e mokjen tatko mu pa da vlijae na mvr i sudii?

I kako toa ovie vtorive gi amnestira od odgovornost, zaso od zatvor chale ne moze da te izvadi, on moze da vrti broevi da se javuva po prijateli, sistemot e toj sto te pika u zatvor i odlucuva za tebe. Vaka go napravivme tatko mu tuka i nad drzavata, taka mu doaga, nego ako go resime, go resavame problemot.

Член од
14 октомври 2021
Мислења
58
Поени од реакции
102
Kako go vadel, ajde ako znaes kazi si ubavo detalno nemoj vaka so rekla kazala, i ti u zatvor da zavrsis tatko ti sigurno nema doma da sedi i da glea lecce kremoneze i kur da go boli za tebe. Kolku e mokjen tatko mu pa da vlijae na mvr i sudii?

I kako toa ovie vtorive gi amnestira od odgovornost, zaso od zatvor chale ne moze da te izvadi, on moze da vrti broevi da se javuva po prijateli, sistemot e toj sto te pika u zatvor i odlucuva za tebe. Vaka go napravivme tatko mu tuka i nad drzavata, taka mu doaga, nego ako go resime, go resavame problemot.
Ја знам дека го извадил пошо му било срам. Детево го знам од онака од маало. Не ме знаеш, пошо ве читам само. Ќе се активирам поише. Мене ова да ми се деси, пијана дрогирана у кола? Татко ми ќе ме остаи кај родителите на жртвата да ми го дотераат паметот. Баш дека секој родител би напраил сѐ за своето дете до овде дојдовме. Ја знам дека неговите не знаат колку пари имаат.
Веќе имаал сообраќајка напраено- средил Зоран
Пријавуван за брзо возење- средил тато
У март фатен со 1.3кг трева и нз колку табли. Од организиран криминал во 80 паковки амфетамин? Кој земал кило и триста трева? Кај кој у плуќа отишла?
На првата сообраќајка да му го дотерале паметот немаше да му текне после да вози кола. Детево од кога заврши средно, нит факс упиша, нит работа најде. Од 18 до 20 дреме и ете глупости праи.
Ја ли треба да го воспитувам?
Ја ако го видам на улица ќе го ркнам и си продужувам.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.836
Поени од реакции
67.262
А ако го украл возилото? Еве јас го украдам твоето возило и згазам човек, ќе одговараш ти?
Има контекст во сето ова. А тоа е дека ликов бил лош шофер и дека веќе претходно го возел автото. Очигледно е дека не се работи за крадење на возило, кога веќе имаш десетина соораќајни прекршоци претходно, како и сообраќајка направено, некој ти го дава. Освен ако таткото не е дебил.

Ако некој то го обие автото, и го запали на кабли или туркање, и убие човек, секако дека нема да лежиш затвор. Ама на овој кепецов, дефинитивно му дале кола.

Не знам зашто цело време изиграваш devils advocate за детето. Бараш докази, свесен дека никој нема да ти извади аудио повици каде што татко му се јавува по пријатели да му прогледаат низ прсти за да ти го докаже спортивното. Не е дискусија КАКО ке се реши проблемот, туку дека таткото сноси одговорност. Впрочем, и две работи може да бидат точни во исто време. Таткото да е виновен, но и системот да затаил.

Kajgana Shop

На врв Bottom