Војната на патиштата

Член од
16 јануари 2025
Мислења
5
Поени од реакции
16
Класилно скопско дилерче кај кое кармата проработела..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.392
Се почнува од дома. Системот е на второ место. Се надевам дека ке донесат закон кого и да го фатат пијан, без дозвола или технички неисправно возило, веднаш 30 дена притвор. Само што кај нас, татица ке се јави, да го пуштат синчето. Зашто се посрал како родител.
Sistemot e na prvo mesto vo konkrentiov slucaj, zasto veke go imaat registrirano kako delikvent, imale moznost, prostor i dovolno mokj i uslovi da go osudat, i on pred 2 dena da bil vo zatvor.
Negovite ako potfrlile debelo kako roditeli, tuka e sistemot toa da go spreci, so site mehanizmi koi sto gi poseduva.

Ne sekoja devijantna licnost stanuva devijantna radi negovite doma, ili e razuzdana zasto negovite potfrlile kako roditeli, imas primeri kade e toa bas taka kako sto velis, mozebi i ova e vakov primer, no imas primeri koga roditelite ednostavno bile nemokjni bidejki vo odredena faza od zivotot na deteto, okolinata vlijaela destruktivno vrz nego, toa moze da e sredno, moze da e fakultet, koga veke deteto se distancira od svoite i tn i tn.

Drug primer, pred Mavrovka bese ubien covek od zatvorenik, aktiven zatvorenik pusten nadvor da se sheta nekolku dena, covek so debelo dosie, ubiva covek pri krazba, uste edno klasicno fijasko na sistemot, dali nekoj odgovarase za toa? Ne. Taka da sistemot e primaren i vo ovoj slucaj, i vo slucajot so detevo, zasto ako istiot funkcionirase, Frosina ke bese ziva, toj pred Mavrovka ke bese ziv.

Totalno promasuvanje na poenta kako sto i obicno pravime, ke se fokusirame na negovite doma, a ne na mestoto koe ustvari moze da iznudi promeni vo naseto opstestvo, mesto koe e sostaveno od nekompententni luge, lesno potkuplivi, i luge na dugme za par mokjnici vo zemjava, nivni marionetki.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.157
Поени од реакции
42.889
Имаш зелено,и минуваш нормално на пешачки,нема коли и од однеш налетува кола за секунда,додека се свртиш со 130! Ќе те напишев да размислиш ама...
брат, ти не знаеш што е брзина како прво. 130 ми опишуваш како 400 да е или некој фајтер џет да поминува. Будали по булевариве многу више од 130 дигаат па можеш да ги видиш и процениш.

Skorp

That guy...
Член од
30 јуни 2010
Мислења
1.206
Поени од реакции
2.321
Овој семафор не е синхронизиран со другите на партизанска и секогаш се залетуваат морони да го 'фатат'. Греота девојчето и фамилијата...
И тие што ги имаат наштелувано вака семафорите на партизанска исто треба ќотек да јадат.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.347
Поени од реакции
8.041
Имаш зелено,и минуваш нормално на пешачки,нема коли и од однеш налетува кола за секунда,додека се свртиш со 130! Ќе те напишев да размислиш ама...
Da imashe Ronkava malce mente ce prochitashe na SITE portali dekakopilevo preletal na crveno.
Shto znachi deka za Devojcheto bilo zeleno

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.657
Поени од реакции
1.279
На истото место пред некои 10 години беше изгазено девојче кое исто се викаше Фросина. Мислам дека мотор ја прегази тогаш. Што се случи на крај со тој обвинетиот? Мислам дека некоја смешна казна доби.

не се минува одма, се минува кога гледаш дека тој што е таму почнува да кочи. Не можеш правилата да ги толкуваш буквално, зелено ми е и идам кај сакам. Имаш вакви како овој што што возел 130, и ти треба да свесен дека има такви возачи. Мора да гледаш околу тебе и да си свесен за околината ако не сакаш да те повреди некој.
Аман бе, можеш ти да пазиш колку сакаш, џабе ти е. Немој со муабетиве, жити све.

130 возел на Партизанска, каде што имаш семафори и пешачки на секој 50м. И сега она била крива што не пазела.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.392
Abe ne da si glup tuku si otepan od glupost!
Abe otepan,
Taka pishuva vo vesnici, deka sudijkata go sudela po zakon za maloletnici a TOJ POLNOLETEN.

:)
I sto od ova ja ne go napisav kako problem?
3 posta po red pustas kade udiras pechat na tvojata blagoretardiranost.
Bukvalno toa go pisuvam celo vreme kako problem, samo ti ustvari, pametniot neli, deka ja glup sum, velis pa dobro mnogu 18 godisni deca, bile sudeni kako maloletni, a ovoj imal 19 godini.
I ja toa go posocuvam kako problem i propust, ama ti nemas, za zal, kapacitet toa da go sfatis, deka si pameten, zatoa e toa taka. Uizvaj.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
486
Поени од реакции
816
тоа и јас размислувам, од време на време се дешава некоја ваква работа, и секогаш е некое девојче од провинција. Дали неучени да гледаат семафори или нешто друго не знам.
Ти ништо не размислуваш, затоа вакви лајна искачаат од тебе. Абдал утепан. Не за џабе те сметаат за најглуп на форумов.
Сега поштено оди во курац и не се враќај, излези види го сонцето и скокни во Вардар да се оладиш.

Член од
12 март 2012
Мислења
209
Поени од реакции
216
брат, ти не знаеш што е брзина како прво. 130 ми опишуваш како 400 да е или некој фајтер џет да поминува. Будали по булевариве многу више од 130 дигаат па можеш да ги видиш и процениш.
Па ќе ти кажам,пред напишеш нешто треба да вклучиш мозок ама тоа е... Ајде секако дремеш на нет,за старт провери колку време е потребно да се помине 1км со 130км/ч. Остај јас дали знам што е брзина..

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.347
Поени од реакции
8.041
:)
I sto od ova ja ne go napisav kako problem?
3 posta po red pustas kade udiras pechat na tvojata blagoretardiranost.
Bukvalno toa go pisuvam celo vreme kako problem, samo ti ustvari, pametniot neli, deka ja glup sum, velis pa dobro mnogu 18 godisni deca, bile sudeni kako maloletni, a ovoj imal 19 godini.
I ja toa go posocuvam kako problem i propust, ama ti nemas, za zal, kapacitet toa da go sfatis, deka si pameten, zatoa e toa taka. Uizvaj.
More zabegan ebate nepismen provokator!
NE VELAM JAS DEKA 18GODISHNI DECA BILE SUDENI KAKO MALOLETNI!

TAKA PISHUVA PO VESNICITE ZA SUDIJKATA!
DEMEK TOA I BILO PRAKSA NA TAA KUCHKATA SUDIJKA SLUGINKA OD SDS ZA KUP SRANJA.

"Судијката која ја донела пресудата е Даниела Алексовска Стојановска, која на 31 Јули 2024 пресудила воспитна мерка – упатување во воспитно поправен дом во согласност со Законот за правда на децата при што ја укинала притворската мерка и Јанев се нашол на слобода, објави "

" Васил Јанев кој завчера ја усмрти младата Фросина Кулакова возејќи со 130 километри на час на булеварот партизански одреди, лани за дело неовластена трговија со наркотици бил ослободен од притвор и иако бил полнолетен кога го сторил делото му било пресудено да оди во поправен дом за малолетници. Радио Лидер ви го открива името на судијката која ја донела пресудата."

Citaj malce a ne kako corav po stapot!

Член од
30 август 2024
Мислења
131
Поени од реакции
611
Како успеавте 10 души да се испокарате и на ваква болна тема...

До толку ли мора сите да се докажете кој е во право?

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.437
Поени од реакции
5.899
Се активираа душегрижници кои секогаш при вакви дешавања во оваа плитка комуњарска творетина со една цел, а тоа да се истакнат дека они не се такви!! Дека они се добри, паметни, свесни граѓани и ќе ми делат правда што како требало...гомнари едни.

Во огледало ние можеби се гледаме како убави, паметни, добри, праведни, но од другата страна ние сме најдолните особи, полни со љубомора, завист и невидена склоност за уништување се за свои цели...тоа најдобро се гледа по состојбата на оваа сценариска држава.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.347
Поени од реакции
8.041
Ne im bilo jasno a ne se prashuvaat zoshto sudijkata 20godishen go sudi po zakon za maloletnici!

Mater i ebam

Член од
17 август 2011
Мислења
10.358
Поени од реакции
18.471
Се активираа душегрижници кои секогаш при вакви дешавања во оваа плитка комуњарска творетина со една цел, а тоа да се истакнат дека они не се такви!! Дека они се добри, паметни, свесни граѓани и ќе ми делат правда што како требало...гомнари едни.

Во огледало ние можеби се гледаме како убави, паметни, добри, праведни, но од другата страна ние сме најдолните особи, полни со љубомора, завист и невидена склоност за уништување се за свои цели...тоа најдобро се гледа по состојбата на оваа сценариска држава.
Pa vakvi sva srekja ne sme. Nit sum dilal amfetamin, nit sum vozel nad 80 vo grad.

Kajgana Shop

На врв Bottom