Ova nikade ne go pisuva, toa sto go pisuva vo tekstot e deka bila labava so mladi lugje, ama kade pisuva deka bilo praksa 19 godisni deca, ne 18 kako sto si pisal ti, da se sudat kako maloletni i da se prakjaat vo dom za maloletni za delo za koe nego mu se sudelo? Koi se tie primeri, koja e taa praksa, za tolkava kolicna na droga, polnoleten od 19 godini, da se prakaat po popravni domovi? Ova e unikaten primer.
I sto sakas da postignes so ova, koga ja toa konkretno go kritikuvam i velam deka e fijasko od odluka, ne si mi jasen. Na moja strana si, ama ne sfakas deka si na moja strana.
Abe ti do pred saat vreme tvrdese deka ovoj nemalo sansa ni do sudovi da dosol, ni do JO, i odma bese demantiran. Ja sfakam deka tvojot odbranben mehanizam e celo vreme da napagas, ama veke ispadna glup, pa ispadna poglup, i sea veke teras nakaj najglup na temava. Crno na belo si imas pisano tuka tvrdenje koe nemase vrka so realnosta, i sea otkako sfati deka si pisal glupost, deka veke mu se sudelo, i tehnicki bil osuden, teras vo nekoe novo bunilo koe retko koj go sfaka.
Ete ti si pametniot, ja sum nepismeniot provokator, neka si ostane toa taka vo tvojata glava, samo ne ja truj temava veke so nebitni gluposti, ti trebase da prekines so bilo kakvo pisuvanje otkako go napisa ova od dole, tuka iscrta kolkav kapacitet imas za da bides del od ovaa diskusija, i moja greska e sto ednostavno ova ne go izignorirav