Polagav vo "Martin"Ако си положил за А1 на 16г сега имас А посто од кога ке положис за А1 после 2 год ти преминува на во А само може треба да ти ја писат во дозвола? И кази ми во која авто скола полагасе?
Polagav vo "Martin"Ако си положил за А1 на 16г сега имас А посто од кога ке положис за А1 после 2 год ти преминува на во А само може треба да ти ја писат во дозвола? И кази ми во која авто скола полагасе?
јас ти реков дека со Б категорија не смееш да возиш мотори!!!!!! а не ако имаш и А и Б... тоа е друг муабет... ти погоре рече дека со Б категорија за вози слободно и легално мотор до 50 кубика што е грешно и неточно!!!!
druze ti si greska so b kategorija moze da se vozi motor do 50 ccm ubavo ti vika covekot zasto za M kategorija se polaga samo test.. a koga imas polozeno za b ti si go pominal testot
--- надополнето ---
ne mozes da imas a kategorija na tie godini da ne mislis na m kategorijaЗа возачка од А категорија /14 години/ од кај авто школа колку чини?
Друже и на што мотор полагасе, и на кој полигон полагасе?Polagav vo "Martin"
ај јас ќе ви кажам како е зошто овие дена треба да се пријавам за полагање.од каде па сега ова? по автоматизам од А1 на А да ти се префрли?
--- надополнето ---
и извини ке примам за нападот... немора да частиш ручек
99% неможи. Само ДО 50 кубни сантиметри можиш да возиш. Значи не смеј да биди 50 цц. Веспите шо се продаваат за 50цц се 49, а не 50.Ми кажуваше еден другар незнам колку е точно па ајде да прашам, значи можело 125 да се вози со б категорија доколку било до 3 киловати јачина? Точно е тоа или?
Според она што го читнав од чичко Онак... ни 50 кубни сантиметри неможиш да возиш со Б, камо ли 125.99% неможи. Само ДО 50 кубни сантиметри можиш да возиш. Значи не смеј да биди 50 цц. Веспите шо се продаваат за 50цц се 49, а не 50.
Баце, може да се вози мотор со зафатнина до 50 кубни сантиметри, доколку имаш положено за Б категорија.Според она што го читнав од чичко Онак... ни 50 кубни сантиметри неможиш да возиш со Б, камо ли 125.
Едит: Тролање по темава, не е дозволено!
логично? нека те заустави полицаец и ке видиш дали ке ти пише или не, за управување возило без возачка дозвола...Баце, може да се вози мотор со зафатнина до 50 кубни сантиметри, доколку имаш положено за Б категорија.
М категорија е всушност само полагање на тест, и тоа не сите прашања, што значи дека логично е да смееш да возиш мотор до 50 кубни сантиметри доколку имаш положено за Б.
Од законот за Сообраќајот на Патиштата (Република Македонија Министерство за Внатрешни Работи). Во член 288 (22) вели вака: "Возачот на кого му е издаден возачка дозвола од категоријата “Б” има право да ги управува и со моторни возила коа спаѓаат во националните категории "Ф" "Г "и "М"логично? нека те заустави полицаец и ке видиш дали ке ти пише или не, за управување возило без возачка дозвола...
логично? нека те заустави полицаец и ке видиш дали ке ти пише или не, за управување возило без возачка дозвола...
Ете така Влатче, ја разрешивме дилемата ^^Од законот за Сообраќајот на Патиштата (Република Македонија Министерство за Внатрешни Работи). Во член 288 (22) вели вака: "Возачот на кого му е издаден возачка дозвола од категоријата “Б” има право да ги управува и со моторни возила коа спаѓаат во националните категории "Ф" "Г "и "М"
Ова ќе му го покажеш на чичкото полицаец и ти немаш гајле
ne polagav na motor samo testovi se polaga (zboram polagav za a1 kategorija za 50cc)Друже и на што мотор полагасе, и на кој полигон полагасе?
За 50цц сега е возачка потврда или категорија М, а ако полагаш за А1 до 125цц (кога си 16 години) автоматски на 18 добиваш А категорија.ne polagav na motor samo testovi se polaga (zboram polagav za a1 kategorija za 50cc)
Колку пари ќе те фати?Јас полагам сега за А1 категорија. Вчера поминав прва помош (ретко има некој што паднал) па среда тестови и после то возење. Штета што неможам Битола да полагам возење, туку Прилеп ама то е то