- Член од
- 11 мај 2010
- Мислења
- 2.952
- Поени од реакции
- 718
и за 12,5 треба да се полага возење т.е. градска...За 125цц треба да се полага вожња или не?
и за 12,5 треба да се полага возење т.е. градска...За 125цц треба да се полага вожња или не?
jas ne sum polagal ama znam deka trebaЗа 125цц треба да се полага вожња или не?
E тука си грешка... за возачка потврда (до 50 цм кубни) нема потреба градска. Се полага само тестови, и толку. Затоа важи и Б категорија, имаш положено тестови, смејш да возиш моторче до 50 кубици.и за 12,5 треба да се полага возење т.е. градска...
ај сега појди до некој пријател полицаец кој што работи во дел за сообраќај и прашај го дали со Б категорија може да се вози мотор до 50 кубика... ама нагласувам СООБРАЌАЕЦ и прашај го колкава е казната ако те фатат да немаш А1 категорија иако имаш Б, а возиш мотор до 50 кубика... што мислиш зашто ги сменија возачките и ставија посебно А и посебно А1 категорија?E тука си грешка... за возачка потврда (до 50 цм кубни) нема потреба градска. Се полага само тестови, и толку. Затоа важи и Б категорија, имаш положено тестови, смејш да возиш моторче до 50 кубици.
Е ај да речиме дека немам таков... Ама имам положено А категорија, имам Б. А1 во новата ми ја немаат удрено. Што значи тоа? Не смеам да возам мотор од 50 кубици, а смеам од 1100?ај сега појди до некој пријател полицаец кој што работи во дел за сообраќај и прашај го дали со Б категорија може да се вози мотор до 50 кубика... ама нагласувам СООБРАЌАЕЦ и прашај го колкава е казната ако те фатат да немаш А1 категорија иако имаш Б, а возиш мотор до 50 кубика... што мислиш зашто ги сменија возачките и ставија посебно А и посебно А1 категорија?
замисли несмееш да влечеш приколица на кола ако немаш БЕ категорија... со старите возачки смееше а сега несмее...
јас ти реков дека со Б категорија не смееш да возиш мотори!!!!!! а не ако имаш и А и Б... тоа е друг муабет... ти погоре рече дека со Б категорија за вози слободно и легално мотор до 50 кубика што е грешно и неточно!!!!Е ај да речиме дека немам таков... Ама имам положено А категорија, имам Б. А1 во новата ми ја немаат удрено. Што значи тоа? Не смеам да возам мотор од 50 кубици, а смеам од 1100?
колку за потсетување што напиша...E тука си грешка... за возачка потврда (до 50 цм кубни) нема потреба градска. Се полага само тестови, и толку. Затоа важи и Б категорија, имаш положено тестови, смејш да возиш моторче до 50 кубици.
Jaс тоа го напишав бидејќи така беше. Незнам шо има ново во последно, а мислам дека сеуште важи истото. Возачка потврда (до 50 цм кубни) не се полага градска. Но, и не се полагаат ни тестови ако имаш Б категорија. Така да... по сите логики би требало да можиш да возиш 50 цм со Б категорија.ти погоре рече дека со Б категорија за вози слободно и легално мотор до 50 кубика што е грешно и неточно!!!!
колку за потсетување што напиша...
Не можеш со б категорија да возиш мотор од 50кубика ако ја немаш таа ебана потврда.......значи само со б прават проблем морало потврдата не дека има некакво значење ама пари се у прашање...а они за пари нааааааааааааJaс тоа го напишав бидејќи така беше. Незнам шо има ново во последно, а мислам дека сеуште важи истото. Возачка потврда (до 50 цм кубни) не се полага градска. Но, и не се полагаат ни тестови ако имаш Б категорија. Така да... по сите логики би требало да можиш да возиш 50 цм со Б категорија.
Ти имаш поинакви информации?
Нема шанси ке си идеш ке си платеш кај 200-250 евра излава и ке си положеш за А имаш тестови и полигон(за градска не знам)..zdravo. Imam polozeno A1 kategorija i imam veke 18 god dali sega avtomatski imam A kategorija i mozam da vozam motori nad 125 cc.
(se izvinuvam ako go ima veke nekoj postaveno ova prasanje ama postovite pogore se zbunuvacki i zatoa pak go postavuvam)
Шо се не ќе измислат еј!Не можеш со б категорија да возиш мотор од 50кубика ако ја немаш таа ебана потврда.......значи само со б прават проблем морало потврдата не дека има некакво значење ама пари се у прашање...а они за пари наааааааааааа
За А се полага и полигон и градска.Нема шанси ке си идеш ке си платеш кај 200-250 евра излава и ке си положеш за А имаш тестови и полигон(за градска не знам)..
Ако си положил за А1 на 16г сега имас А посто од кога ке положис за А1 после 2 год ти преминува на во А само може треба да ти ја писат во дозвола? И кази ми во која авто скола полагасе?zdravo. Imam polozeno A1 kategorija i imam veke 18 god dali sega avtomatski imam A kategorija i mozam da vozam motori nad 125 cc.
(se izvinuvam ako go ima veke nekoj postaveno ova prasanje ama postovite pogore se zbunuvacki i zatoa pak go postavuvam)
од каде па сега ова? по автоматизам од А1 на А да ти се префрли?Ако си положил за А1 на 16г сега имас А посто од кога ке положис за А1 после 2 год ти преминува на во А само може треба да ти ја писат во дозвола? И кази ми во која авто скола полагасе?
и извини ке примам за нападот... немора да частиш ручекШо се не ќе измислат еј!
Taка беше едно време... ко шо тргнало, ваљда е сменето.од каде па сега ова? по автоматизам од А1 на А да ти се префрли?
Напад? Кога/каде/кој? Инаку за ручек не откажвами извини ке примам за нападот... немора да частиш ручек