Возачка А категорија

• Креатор на темата A__
  • Време на започнување

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
и за 12,5 треба да се полага возење т.е. градска...
E тука си грешка... за возачка потврда (до 50 цм кубни) нема потреба градска. Се полага само тестови, и толку. Затоа важи и Б категорија, имаш положено тестови, смејш да возиш моторче до 50 кубици.

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
E тука си грешка... за возачка потврда (до 50 цм кубни) нема потреба градска. Се полага само тестови, и толку. Затоа важи и Б категорија, имаш положено тестови, смејш да возиш моторче до 50 кубици.
ај сега појди до некој пријател полицаец кој што работи во дел за сообраќај и прашај го дали со Б категорија може да се вози мотор до 50 кубика... ама нагласувам СООБРАЌАЕЦ и прашај го колкава е казната ако те фатат да немаш А1 категорија иако имаш Б, а возиш мотор до 50 кубика... што мислиш зашто ги сменија возачките и ставија посебно А и посебно А1 категорија? :)

замисли несмееш да влечеш приколица на кола ако немаш БЕ категорија... со старите возачки смееше а сега несмее...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ај сега појди до некој пријател полицаец кој што работи во дел за сообраќај и прашај го дали со Б категорија може да се вози мотор до 50 кубика... ама нагласувам СООБРАЌАЕЦ и прашај го колкава е казната ако те фатат да немаш А1 категорија иако имаш Б, а возиш мотор до 50 кубика... што мислиш зашто ги сменија возачките и ставија посебно А и посебно А1 категорија? :)

замисли несмееш да влечеш приколица на кола ако немаш БЕ категорија... со старите возачки смееше а сега несмее...
Е ај да речиме дека немам таков... Ама имам положено А категорија, имам Б. А1 во новата ми ја немаат удрено. Што значи тоа? Не смеам да возам мотор од 50 кубици, а смеам од 1100?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Е ај да речиме дека немам таков... Ама имам положено А категорија, имам Б. А1 во новата ми ја немаат удрено. Што значи тоа? Не смеам да возам мотор од 50 кубици, а смеам од 1100?
јас ти реков дека со Б категорија не смееш да возиш мотори!!!!!! а не ако имаш и А и Б... тоа е друг муабет... ти погоре рече дека со Б категорија за вози слободно и легално мотор до 50 кубика што е грешно и неточно!!!!
колку за потсетување што напиша...

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
За возачка од А категорија /14 години/ од кај авто школа колку чини?

Член од
2 април 2009
Мислења
9
Поени од реакции
0
zdravo. Imam polozeno A1 kategorija i imam veke 18 god dali sega avtomatski imam A kategorija i mozam da vozam motori nad 125 cc.

(se izvinuvam ako go ima veke nekoj postaveno ova prasanje ama postovite pogore se zbunuvacki i zatoa pak go postavuvam)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
ти погоре рече дека со Б категорија за вози слободно и легално мотор до 50 кубика што е грешно и неточно!!!!

колку за потсетување што напиша...
Jaс тоа го напишав бидејќи така беше. Незнам шо има ново во последно, а мислам дека сеуште важи истото. Возачка потврда (до 50 цм кубни) не се полага градска. Но, и не се полагаат ни тестови ако имаш Б категорија. Така да... по сите логики би требало да можиш да возиш 50 цм со Б категорија.

Ти имаш поинакви информации?

Песимист

Добро информиран оптимист
Член од
11 ноември 2008
Мислења
1.676
Поени од реакции
181
Jaс тоа го напишав бидејќи така беше. Незнам шо има ново во последно, а мислам дека сеуште важи истото. Возачка потврда (до 50 цм кубни) не се полага градска. Но, и не се полагаат ни тестови ако имаш Б категорија. Така да... по сите логики би требало да можиш да возиш 50 цм со Б категорија.

Ти имаш поинакви информации?
Не можеш со б категорија да возиш мотор од 50кубика ако ја немаш таа ебана потврда.......значи само со б прават проблем морало потврдата не дека има некакво значење ама пари се у прашање...а они за пари наааааааааааа

--- надополнето ---

zdravo. Imam polozeno A1 kategorija i imam veke 18 god dali sega avtomatski imam A kategorija i mozam da vozam motori nad 125 cc.

(se izvinuvam ako go ima veke nekoj postaveno ova prasanje ama postovite pogore se zbunuvacki i zatoa pak go postavuvam)
Нема шанси ке си идеш ке си платеш кај 200-250 евра излава и ке си положеш за А имаш тестови и полигон(за градска не знам)..

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Не можеш со б категорија да возиш мотор од 50кубика ако ја немаш таа ебана потврда.......значи само со б прават проблем морало потврдата не дека има некакво значење ама пари се у прашање...а они за пари наааааааааааа
Шо се не ќе измислат еј!

Нема шанси ке си идеш ке си платеш кај 200-250 евра излава и ке си положеш за А имаш тестови и полигон(за градска не знам)..
За А се полага и полигон и градска.

Член од
16 мај 2010
Мислења
116
Поени од реакции
1

Ако си положил за А1 на 16г сега имас А посто од кога ке положис за А1 после 2 год ти преминува на во А само може треба да ти ја писат во дозвола? И кази ми во која авто скола полагасе?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
Ако си положил за А1 на 16г сега имас А посто од кога ке положис за А1 после 2 год ти преминува на во А само може треба да ти ја писат во дозвола? И кази ми во која авто скола полагасе?
од каде па сега ова? по автоматизам од А1 на А да ти се префрли?

--- надополнето ---

Шо се не ќе измислат еј!
и извини ке примам за нападот... немора да частиш ручек:vozbud:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
од каде па сега ова? по автоматизам од А1 на А да ти се префрли?
Taка беше едно време... ко шо тргнало, ваљда е сменето.
и извини ке примам за нападот... немора да частиш ручек:vozbud:
Напад? Кога/каде/кој? Инаку за ручек не откажвам :)

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Тоа е точно дека од А1 станува А категорија после 18 години. Тоа им е "дупка" во законот што мислам дека сеуште ја немаат сменето.

Kajgana Shop

На врв Bottom