D
dARK_ElementaL
Гостин
Парализа во сон. Според научниците ова се случува во REM фазата. Обично кога луѓето запаѓаат во таа фаза без да ја поминат non-REM фазата. При запаѓање во оваа фаза мозокот на некој начин прави парализа на мускулите со цел личноста да не го доживее сонот или за да не се случи физичка повреда. Личноста се буди пред мозокот да ја врати функцијата на мускулите. Во тој случај човекот се наоѓа измеѓу реалноста и сонот, се осеќаш како заробен. Некои гледаат сенки, демони, мртовци, вонземјани. Некои слушаат писоци, гласови, чекори. Трети опишуваат чувство на допир или стискање на градите, а најлоши симптоми биле чувство на паѓање, летање или како некој те извлекува од кревет.Mene seuste Sleep Paralyses mi e natprirodna rabota koj sto saka neka kaze pred nekolku veceri pak go doziveav.
Anksioznost, presek u petta faza na sonot (Rapid Eye Movement) ova ona.. ni psihijatrive ne mozat tacno da definiraat sto e.
Додека меѓу народот и оние кои го проучуваат надреализмот, кружат теории дека ова било состојба на телото кога се наоѓа измеѓу материјалното и духовното, кога душата е вознемирена или има напад од нешто натприродно.
Велат оваа состојба не е ништо страшно. Да не се плашат луѓето, нема никакво присуство на натприродно, се е тоа само халуцинација, да не се паничи. Откако ќе помине, да се земе нешто благо или апче за смирување. Ако се повторува постојано да се посетело психијатар.
Sent from my SM-G318H using Tapatalk