Вистината за ЕУ која се премолчува

Член од
12 март 2009
Мислења
18.564
Поени од реакции
13.893
Член од
13 јули 2006
Мислења
14.553
Поени од реакции
17.354
Германските фармери се солидаризирале со холандските и започнале протести.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.134
Поени од реакции
26.907
Европскиот парламент ќе побара од ЕУ да ги прекине преговорите со Србија се додека не воведе санкции кон Русија!

Мора да се почитува политичкото едноумие и да се имплементира целокупниот политички диктат во спротивност, господата, имаат алатки! И после се чудат кога националистите и евроскептиците (кои првенствено бараат воведување реформи во ЕУ) имаат свој политички моментум.

Ниту една држава и ниту еден народ не сака да биде уценуван од политички челници за кои никогаш не гласале. Државите сакаат да го сочуваат својот суверенитет, самите да си ги носат своите законски прописи и политички одлуки, а не истиот да го делегираат на бирократски тела.

Државите се приклучија кон ЕУ затоа што беше економска унија, чија улога и функција беше намалување на трговските бариери и слободен проток на факторите на производство, а со целосната бирократизација и крајната централизација на политичките одлуки, со своја неформална химна, свое знаме и преобликуван устав, па и барање за формирање на своја армија, и која одново и одново ја ништи народната волја, наликува на една федерација каква што беше СССР!
 

Shakespear

Need moar drugs
Член од
25 јули 2015
Мислења
1.733
Поени од реакции
1.429
Европскиот парламент ќе побара од ЕУ да ги прекине преговорите со Србија се додека не воведе санкции кон Русија!

Мора да се почитува политичкото едноумие и да се имплементира целокупниот политички диктат во спротивност, господата, имаат алатки! И после се чудат кога националистите и евроскептиците (кои првенствено бараат воведување реформи во ЕУ) имаат свој политички моментум.

Ниту една држава и ниту еден народ не сака да биде уценуван од политички челници за кои никогаш не гласале. Државите сакаат да го сочуваат својот суверенитет, самите да си ги носат своите законски прописи и политички одлуки, а не истиот да го делегираат на бирократски тела.

Државите се приклучија кон ЕУ затоа што беше економска унија, чија улога и функција беше намалување на трговските бариери и слободен проток на факторите на производство, а со целосната бирократизација и крајната централизација на политичките одлуки, со своја неформална химна, свое знаме и преобликуван устав, па и барање за формирање на своја армија, и која одново и одново ја ништи народната волја, наликува на една федерација каква што беше СССР!
Зошто ЕУ да дава поддршка на земји што ја поддржуваат Русија? Просто мора да има казни за такви земји и ова би било одлична санкција за да и се среди паметот на Србија.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.134
Поени од реакции
26.907
Зошто ЕУ да дава поддршка на земји што ја поддржуваат Русија? Просто мора да има казни за такви земји и ова би било одлична санкција за да и се среди паметот на Србија.
Најголемата антируска држава во ЕУ е Полска и Полска е под закани за санкции! Мора да се биде поданик на ЕУ челниците и затоа најголемата економија во ЕУ си отиде! More to come.

пи.ес. Убаво е да се има ваква политичка сила, како во Италија, која се стреми за традиционалните семејни вредности. А и веќе гледам формирање на нов конзервативен блок во самата ЕУ. :love:
 
Член од
8 февруари 2020
Мислења
3.752
Поени од реакции
5.998
Убаво е да се има ваква политичка сила, како во Италија, која се стреми за традиционалните семејни вредности. А и веќе гледам формирање на нов конзервативен блок во самата ЕУ
Убаво е сега, но за некоја година нема да е убаво, бидејќи ова е уште една мамка која народ ќе ја лапне (оправдано) и ќе тргне во воен поход.
Претходните години намерно се форсираше либерални да сме се за секакви глупости (лгбтчкљш, исламски фанатици итн итн), тие што беа против да се исмејуваат како заостанати, поделба кај народот, со цел кај народ оправдано да се зголемува револт и нетрпението. Сега сакаат тој степен на револт да го искористат, постепено ќе се засилува десницата, па кај да е, ќе гледаме се поголеми немири низ градските улици.
 
Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.134
Поени од реакции
26.907
Абе и на Талибан одлуките им се правно издржани, нивното право не е битно.
Сите одлуки на Европскиот суд за правда, спротивни со Уставот на Полска, не се имплентирани во Полска. Така, всушност, како што гледаме, нивното право е и многу повеќе од битно.
 

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
10.114
Поени од реакции
17.363
Protesters attack French Embassy in Burkina Faso after coup

1664806549853.png

1664806579242.png

1664806743458.png
Уппппс... после Мали французите избркани и од Брукина Фасо. Денес им ја запалиле и амбасадата.

 

Kajgana Shop

На врв Bottom