Виртуелен другар/другарка

schtranga

Кратовчанче
Член од
7 август 2005
Мислења
1.295
Поени од реакции
18
veke 2 godini sekojdnevno komuniciram so edna licnost , koja i ne e mnogu daleku od mene ( 280km ) sekogas se dogovarame da se sretneme ali seuste nisto od toa :( razgovarame za se i seshto , pa i za nasite privatni zivoti , imam celosno poverenie u nego,sekogas koga sum tazna toj uspeva da me nasmee i obratno...i samo ako eden den barem nakratko ne e online odma pocuvstvuvam kako mi fali ... odvaj cekam da go zapoznaam ... i moram da napomenam pak deka zboruvam za drugar ,nisto poveke ... uste od pocetokot koga se zapoznavme jasno se izjasnivme i dvajcata toj e vo ozbilna vrska , a ja sum mazena ... ponekogas komuniciram i so devojka mu ...isto i toj so maz mi si praat cesto muabet okolu muzika ...
--------------------------------------------------------------------------
Dali so nekogo aktivno i podolgo vreme komunicirate preku MSN, ICQ .... i na taa licnost potpolno i veruvate ???
Dali i ponatamu bi ostanale vo kontakt i koga bi znaele deka sansite da se zapoznaete live se mnogu mali ???
 

Овердрајв

Модератор
Член од
5 ноември 2005
Мислења
4.255
Поени од реакции
569
и јас сум бил во таква ситуација порано.. точно знам на што мислиш (=
не знам што да ти кажам за запознавање in person.. сум имал и позитивни и негативни искуства, а само со една личност сум го продолжил тоа од порано. (=

да, сигурно би останал во контакт, дури и шансите за запознавање да се мали.. понекогаш тоа е и подобро :wink:
 

StormAngel

Stormology
Член од
22 јануари 2005
Мислења
5.059
Поени од реакции
244
Толку многу спомени и толку многу мислења у исто време ми се појавија што не би сакал баш да навлегувам да објаснам што и како.
Можам само да кажам дека темава е супер, и дека виртуелните луѓе без да има врска тоа дали ги знаеш или не, некогаш се подобри и од оние вистинските, реалните луѓе.
 

Mad Maxx

SSG3000
Член од
4 мај 2005
Мислења
1.235
Поени од реакции
64
Мала дигресија,тоа не се виртуелни луѓе туку начинот на комуникација е виртуелен.Тоа е магијата на интернетот...Луѓе кои никогаш не би дошле во контакт,на овој начин,можат да бидат тоа што се(или сакаат)без оптеретување од физички изглед или материјална положба.
 

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Зошто
Mad Maxx напиша:
"никогаш не би дошле во контакт"?
Па ние барем скоро сите дојдовме во контакт. И не се оптеретуваме од
Mad Maxx напиша:
физички изглед или материјална положба.
 

dajdo

The OuTLaW
Член од
17 октомври 2005
Мислења
5.139
Поени од реакции
19
seushte sum u kontakt so takva lichnost i planiram na christmas break edno 2 nedeli da pominam u chicago ama neznam kako ke ispadno devojkata veche 7 godini zivve vo chicago so nejzinite inache e od sk i ako ja vidam (za prv pat) zimoska ke bidam mnogu sreken :)
 

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Ги имам мнпгу виртуалени другари/ки. Повеќето од Ју Ес и Ју Кеј.
 

Devilish Angel

Лошотија по потреба
Член од
7 мај 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Исто и јас како и другите имам виртуелно другарче, кое 2 години ми беше само виртуелно другарче и конечно летово се запознавме. Го чувстувам многу близок и имам потполна доверба во него исто како и тој во мене. Ништо не се сменило меѓу нас после запознавањето, освен тоа што станавме уште поблиски (да напоменам дека сме само другари и тоа ке останеме зошто тој си е во сериозна врска, а бев и јас). Супер ми е кога комуницираме и ми фали кога не е онлајн.
И како што веке кажаа и другите ... некогаш е подобро да се остане на тоа виртуелно комуницирање.
 
Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
Да бе. Случајно налетав на МСН еден тип од Филипини, Aquino, со кој дефинитивно нема да се видам пошто Филипини не ми се планирани за наредната декада од животот. А инаку типот е педер, веб-дизајнер и бааги образован, има некои 24-25 години и ептен муабетчија. Само нешто ни секна муабетот во задње време пошто смени фирма па имаше проблеми со МСН и тако даље.

Инаку бааги се замуабетивме, па навлеговме и во поинтимни маабети. Баткава се плашеше дека ќе го откачам пошто е педер, меџутим му кажав дека кај луѓево барам и некои побитни особини од тоа кај го брцаат, па се спријателивме поеќе, па заедно поминувавме низ „откровението” негово кај мајка му и сестра му кои не знаеја за определбите негови и така. Се на се, бааги интересно дете, ич не беше досаден муабетот со него.
 
Член од
9 јуни 2005
Мислења
5.982
Поени од реакции
18
Јас имам еден куп виртуелни пријателчиња ширум светот,многу од нив стекнати на yahoo pool и секогаш кога ќе се начекаме онлајн муабетиме.
Порано муабетев со едно пријателче од Малезија но за жал, од негова страна наместо само пријателство дружбата прерасна во љубов,чоекот толку заабега и ми стана напорен што морав да го избришам од листата на пријатели и да му удрам block на профилот
 

Dimitarc

Мрчатор
Член од
30 јануари 2005
Мислења
2.639
Поени од реакции
19
Во принцип пазам со кого правам моабет на мсн и јаху. Имам едно 40-50 луѓе на контак листа, а им верувам само на 2 (Alyssa и Tiffany). Со нив комуницирам онака активно од кога имам кабловски (година и 7 месеци), а порано комуницирав по 20 мин дневно на дајл ап
 

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
А кој нема таков другар/ка во денешно време?:)
Имам веќе неколку години другар со кого контактираме по интернет. Порано од 24часа на интернет и телефон бевме по 14, сега некако поретко ... склоп на околности ... се видовме онака општо еднаш на кафе, па не се ни сеќавам како изгледа, но знам дека во било кој момент можам да го барам и да му кажам и најскриен детал од било кој мој проблем, и знам дека ќе ме сослуша што е некогаш и повеќе од доволно и помогне ако може некако, а истото го има и тој кај мене.
 

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.204
Поени од реакции
34.441
Има луѓе кои сум ги запознал преку интернет, а потоа ми станале навистина добри другари. Виртуелни другари, за жал - немам.
 

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
имам повеќе виртуелни другарки...а една е шо навистина ја ценам и ја знам подолго време ама сигурно нема да се запознаеме у скоро време затоа шо е од USA.
 

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.454
Поени од реакции
7.884
Acid напиша:
Има луѓе кои сум ги запознал преку интернет, а потоа ми станале навистина добри другари. Виртуелни другари, за жал - немам.
Исто е и кај мене, минатата и оваа година ги запознаф сите со кои се муабетеф последниве 5-6 години на ИРЦ. Со една од нив имав и врска летово... сега поретко сме онлајн... со другите само ни се продлабочи другарството!
 

Kajgana Shop

На врв Bottom