ЧИТАЈ ВНИМАТЕЛНОzaboravivte da kazete deka celta na wing-chun e i da se nanese teski povredi na protivnikot
da no celta na wing chun ne se bazira na toa sto ti si go napisal ima uste sto imas ispusteno ....ЧИТАЈ ВНИМАТЕЛНО
ЦЕЛ
ЦЕЛТА на Винг Чун Кунг Фуе да ја развие физичката, менталната и духовната свест. Овие елементи не издигаат на повисоки нивоа на животот. Самосвесноста, самопочитувањето и должноста да служи, треба да бидат цел на секој борец. Оние кои вежбаат треба да медитираат и на овие принципи да го пронајдат својот мир низ учењето на Кунг Фу начинот на живот.
ФИЛОЗОФИЈА НА ВИНГ ЧУН
Оној кој се претставува како воин не е страшен;
Оној кој се одликува во борбата никогаш не е предизвикан во бес;
Оној кој го победува својот противник не се фали со тоа;
Оној кој ги изнајмува другите се понижува пред нив;
Ова е способност на избегнување на конфликти, која одговара на возвишеноста на рајот;
da no celta na wing chun ne se bazira na toa sto ti si go napisal ima uste sto imas ispusteno ....ЧИТАЈ ВНИМАТЕЛНО
ЦЕЛ
ЦЕЛТА на Винг Чун Кунг Фуе да ја развие физичката, менталната и духовната свест. Овие елементи не издигаат на повисоки нивоа на животот. Самосвесноста, самопочитувањето и должноста да служи, треба да бидат цел на секој борец. Оние кои вежбаат треба да медитираат и на овие принципи да го пронајдат својот мир низ учењето на Кунг Фу начинот на живот.
ФИЛОЗОФИЈА НА ВИНГ ЧУН
Оној кој се претставува како воин не е страшен;
Оној кој се одликува во борбата никогаш не е предизвикан во бес;
Оној кој го победува својот противник не се фали со тоа;
Оној кој ги изнајмува другите се понижува пред нив;
Ова е способност на избегнување на конфликти, која одговара на возвишеноста на рајот;
Здраво.
Ме интересира ако некој знае да каже каде во Скопје има винг чун клубови, во кои населби. Сакам да почнам да тренирам, па не знам каде ми е најблиску ...моментално живеам во Капиштец, па немам услови и не ми се исплаќа на пример да одам до Пинтија...
Однапред благодарам.
Да да знам, еве веќе тренирам 1,5 година таму.Баш во Капиштец го имаш тоа што го бараш јас како што знам позади заводот е
И како си задоволен ? што можеш повеќе да ми кажеш за тренингот ? има нешто повеќе степени ?Да да знам, еве веќе тренирам 1,5 година таму.
Па до сега сум задоволен. Тренингот трае 1,5 саат. Има вежби за загревање, чи кунг медитација, се изработуваат формите, и се вежба одредена техника, во зависност од тоа кој на кое ниво е. Ако е човек посветен на тренингот и ако не забушава, може добро да научи. Јас ако се споредам себе си сега и пред да почнам да вежбам, сега сум во далеку подобра психичка и физичка кондиција.И како си задоволен ? што можеш повеќе да ми кажеш за тренингот ? има нешто повеќе степени ?
Па да ти кажам стварно интересно е ова што ми го кажа,кажи ми како да дојдам до контакт со винг чунг тренерот за да можам да го прашам се што ме интересира ?Па до сега сум задоволен. Тренингот трае 1,5 саат. Има вежби за загревање, чи кунг медитација, се изработуваат формите, и се вежба одредена техника, во зависност од тоа кој на кое ниво е. Ако е човек посветен на тренингот и ако не забушава, може добро да научи. Јас ако се споредам себе си сега и пред да почнам да вежбам, сега сум во далеку подобра психичка и физичка кондиција.
Степени има, од 1 до 10. Кој сака може да полага, не е обврзно. Со положување на 10 степен се стекнува мајсторска титула. Се на се, доволно интересно за мене
Па се што треба е да дојдеш на еден тренинг. Ќе го прашаш и ќе ти каже подетално за тренинзите.Па да ти кажам стварно интересно е ова што ми го кажа,кажи ми како да дојдам до контакт со винг чунг тренерот за да можам да го прашам се што ме интересира ?
Мислам дека уште работа,моментално мене ми е тренер Предраг Петревски и Васил Динковски незнае македонски пошто од раѓање живеел таму сега тука е преселен ама многу добар мајстор...Подолго не сум во мк и не знам дали сеуште работи клубот на Ѓоре од Пинтија .Ако сеуште работи а сте се одлучиле за Винг Чун , тогаш да знаете подобар од него во РМ а и во околината нема .За све друго надвор од оваа вештина се знае, Кецко:helou: