Винг Чун Кунг Фу

Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.509
Дечки ај ве молам кажете ми дали има во Аеродром некое асално место за тренирање Винг Чун или најблиското што е до Аеродром... И ако може да ми кажете каде точно е школото за Винг Чун во Кисела Вода, прочитав дека е на улица Добромир Хрс ама незнам точно каде... Би бил крајно благодарен ако ми кажете! Фала однапред! :icon_mrgr:
https://www.facebook.com/WingChunClubVecnaProlet/info
Добромир Хрс бр 14. Можеш да ја побараш улицата Добромир Хрс и да ја видиш преку ГуглМапс.
https://maps.google.com/
 

Носталгичен

Семкар
Член од
9 мај 2013
Мислења
18
Поени од реакции
0
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.509
А во Аеродром или во близина на Аеродром некое школо? (ама да не биде од некој само што ќе ти ги земе парите)...
Хмм, не знам да ти кажам :( Јас знам само дека сифу Мирко Ивановски и сифу Ѓоре Костовски имаат школи, не знам оваа на Добромир Хрс кој ја држи, ама мислам дека е еден од нив. Потоа имаше школа на сифу Горан Бибовски Shillim мислам се викаше, ама каде е и дали уште постои воопшто не знам. Во Капиштец има една Винг Чун кунг фу Академија на Васил Динковски, ама за човекот ништо не знам и не знам колку е добра. Исто така во Капиштец е и на сифу Предраг Петрески, каде што јас тренирам.
 

Носталгичен

Семкар
Член од
9 мај 2013
Мислења
18
Поени од реакции
0
Предраг Петрески е најдобриот ученик на Ѓоре, дечкото е најдобар во Македонија после Ѓоре.. Школата на улица Добромир Хрс ја држи Ѓоре со негов асистент (незнам како се вика), а иначе барам некоја во Аеродром за да ми биде поблиску пошто неам време многу, ако не најдам ќе идам во Кисела Вода и готово... :icon_mrgr: А иначе колку време треба да ја знаеш вештината за солидно да ја употребиш во борба? (да се разбереме, не идам за да научам како да кршам кичми, туку психички да се подобрам и да знам потег, два за самоодбрана)
 
Член од
12 септември 2008
Мислења
10
Поени од реакции
2
Знае некој дали има некоја школа во околината на Карпош 2? Како идат тренинзите, месечна чланарина итн?
 
Член од
8 октомври 2007
Мислења
4.680
Поени од реакции
8.509
Предраг Петрески е најдобриот ученик на Ѓоре, дечкото е најдобар во Македонија после Ѓоре.. Школата на улица Добромир Хрс ја држи Ѓоре со негов асистент (незнам како се вика), а иначе барам некоја во Аеродром за да ми биде поблиску пошто неам време многу, ако не најдам ќе идам во Кисела Вода и готово... :icon_mrgr: А иначе колку време треба да ја знаеш вештината за солидно да ја употребиш во борба? (да се разбереме, не идам за да научам како да кршам кичми, туку психички да се подобрам и да знам потег, два за самоодбрана)
Учењето на техниката бара време, посветеност и секако добар учител, затоа што Винг Чунот е цел систем, и не се учи за 2, 3 години :) За самоодбрана може и после 1, 2 години да имаш солидна основа, барем за основните удари и блокови, ама ако сакаш да напредуваш освен техниките ќе ти треба и солидна физичка подготовка, чи сао техники и барем донекаде спаринг. Со слободниот спаринг во Винг Чунот треба време додека се почне, затоа што треба време да се совладаат барем одредени техники и да се достигне одредено ниво каде што би можел да ги користиш.
Тоа вака на кратко :)...Секако најбитно е повторувањето на техниките и ударите, practice makes it perfect :D
--- надополнето: 11 мај 2013 во 02:36 ---
Знае некој дали има некоја школа во околината на Карпош 2? Како идат тренинзите, месечна чланарина итн?
Во Карпош 2 не знам, ама во Капиштец е "Стрела" на сифу Предраг Петрески и МКФА на сифу Васил Динковски. Мислам дека ни би ти било далеку. :)
 
Член од
12 септември 2008
Мислења
10
Поени од реакции
2
Фала на одговорот. Дали "Стрела" има веб-страна кај што би можел да видам поопширно тоа што ме интересира?
 

Носталгичен

Семкар
Член од
9 мај 2013
Мислења
18
Поени од реакции
0

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
1.609
Предраг Петрески е најдобриот ученик на Ѓоре, дечкото е најдобар во Македонија после Ѓоре.. Школата на улица Добромир Хрс ја држи Ѓоре со негов асистент (незнам како се вика), а иначе барам некоја во Аеродром за да ми биде поблиску пошто неам време многу, ако не најдам ќе идам во Кисела Вода и готово... :icon_mrgr: А иначе колку време треба да ја знаеш вештината за солидно да ја употребиш во борба? (да се разбереме, не идам за да научам како да кршам кичми, туку психички да се подобрам и да знам потег, два за самоодбрана)
Да не се лажеме.Ако се рекламираат Ѓоре и Предраг не значи дека и се најдобри кај нас. Најдобар во Македонија е Горан Андонов-Франц вицешампион во Југославија. Само не знам дали држи тренинзи уште и каде.
 

Носталгичен

Семкар
Член од
9 мај 2013
Мислења
18
Поени од реакции
0
Да не се лажеме.Ако се рекламираат Ѓоре и Предраг не значи дека и се најдобри кај нас. Најдобар во Македонија е Горан Андонов-Франц вицешампион во Југославија. Само не знам дали држи тренинзи уште и каде.
Не сум слушнал за него, инаку јас како што знам Ѓоре бил првиот што го донел Винг Чун-от во Македонија.. Инаку те молам напиши ми се што знаеш за тој човек, ме интересира кој е... :D
 

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
1.609
Не сум слушнал за него, инаку јас како што знам Ѓоре бил првиот што го донел Винг Чун-от во Македонија.. Инаку те молам напиши ми се што знаеш за тој човек, ме интересира кој е... :D

Па Франц е инаку комшија на Ѓоре и имаат почнато истовремено да тренираат Винг Чун со таа разлика што Франц има одено и дома за викенди кај Божидар Габершек да учи од него,додека Ѓоре има учено само од Вилијам Чеунг.

Еве едно видео каде Франц(сива мајца,жолт појас )му асистира на Дејвод Чеунг(брат на Вилијам) на семинар кај нас 2009.
 

Носталгичен

Семкар
Член од
9 мај 2013
Мислења
18
Поени од реакции
0
Па Франц е инаку комшија на Ѓоре и имаат почнато истовремено да тренираат Винг Чун со таа разлика што Франц има одено и дома за викенди кај Божидар Габершек да учи од него,додека Ѓоре има учено само од Вилијам Чеунг.

Еве едно видео каде Франц(сива мајца,жолт појас )му асистира на Дејвод Чеунг(брат на Вилијам) на семинар кај нас 2009.
Хмм не го знам дечкото, а дали држи часови? И ако да,каде ги држи? :)
 
На врв Bottom