Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
ne e se vo parite...brat
i da spiesh na pari, koga si legnesh pak son ne te fakja...mozokot ne ti dava da zaspiesh....
zatoa, pronajdi se sebesi, i bog kje ti prosti ....
a kupola doniraj vo tvoeto maalo...mozebi kje ti se prostat greovite
Тебе Бог сигурно нема да ти прости за себичноста.
Што Рисјанин ќе беше ти што несакаш искушениците да ги просветлиш?
--- надополнето: 1 декември 2012 во 20:18 ---
utre...koga kje se vratish od crkva...
Во црквата,во близина каде што јас живеам не дозволуваат внесување камери и мобилни телефони,па ќе нема доказ со кој што ќе ти се оправда дека бил.;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Тебе Бог сигурно нема да ти прости за себичноста.
Што Рисјанин ќе беше ти што несакаш искушениците да ги просветлиш?
i tvojata lakomost nema da ti ja prosti....
namesto da troshish parite od dedoti, razmisli kako ti sam da spechalish, pa potoa doniraj i obekjaj brda i dolini...
--- надополнето: 1 декември 2012 во 20:20 ---
Во црквата,во близина каде што јас живеам не дозволуваат внесување камери и мобилни телефони,па ќе нема доказ со кој што ќе ти се оправда дека бил.;)
Bog kje mi kaze.....:cool:

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Леле па овде се водело војна... Ме примате и мене... јас сум против сите... Јас сум најпросветлениот од затемнетите...:P Јас имам способност да пробудувам ама и да заспивам... можам и заувек да заспивам со лево кроше и десен хај кик...:D

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Леле па овде се водело војна... Ме примате и мене... јас сум против сите... Јас сум најпросветлениот од затемнетите...:P Јас имам способност да пробудувам ама и да заспивам... можам и заувек да заспивам со лево кроше и десен хај кик...:D
ti odi na temata za osho...so hepta zaedno...

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
vide kiseliot koja pricina najde?....bila iscrpena....:facepalm:
ebati demokratijata, ebati....
ххахаха ко демек он ја прочитал цела па знае дека е исцрпена... А Ошо кога на еден форум ќе го исцрпат јас лично ќе им ја препишам ќуката на два спрата што ја имам...:D

Туку ај да не бидам офтопик одма некој ќе ме пријави да си напишам да си пројде редот...

Јас верувам во господ бог и сум голем и чесен вреник и редовно ги посетувам храмовите на мојата религија и одавам почит кон сите свети лица во нив и се молам секое сабајле за здравје, лебче, па и некоја кешарица ако може ете нешто да се погоди на спортска...:pos: (ама знам потајно дека он не постои...:()

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
ххахаха ко демек он ја прочитал цела па знае дека е исцрпена... А Ошо кога на еден форум ќе го исцрпат јас лично ќе им ја препишам ќуката на два спрата што ја имам...:D

Туку ај да не бидам офтопик одма некој ќе ме пријави да си напишам да си пројде редот...

Јас верувам во господ бог и сум голем и чесен вреник и редовно ги посетувам храмовите на мојата религија и одавам почит кон сите свети лица во нив и се молам секое сабајле за здравје, лебче, па и некоја кешарица ако може ете нешто да се погоди на спортска...:pos: (ама знам потајно дека он не постои...:()
molbi za materjalni dobra Bog ne ispolnuva...cisto da znaesh...

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
epa shto barash od mene odgovori ako jas sum zaspaniot.....jas ne barav nikakov odgovor od tebe...
Не се бараат одговори од тебе Гурџи за да некого просветлиш, туку одговори на соодветни прашања за да се разбудиш.

Да не дојдеш да ти треба и тебе, како на некои други - егзорцизам.

Ама ти си знаеш, голем си си.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
molbi za materjalni dobra Bog ne ispolnuva...cisto da znaesh...
Ох ама е беден твојот бог... извини ама мојот е срцка... се ми исполнува, посебно ужива да ми исполнува материјални добра ама сепак морам и малце да се подзапотам инаку нема фајде само да ми дава, а јас да си се излежавам, не за друго ќе се здебелам многу и ќе личам на оној буда преставен на кинеската скулптура...:icon_lol:

--- надополнето: 1 декември 2012 во 21:10 ---
Не се бараат одговори од тебе Гурџи за да некого просветлиш, туку одговори на соодветни прашања за да се разбудиш.

Да не дојдеш да ти треба и тебе, како на некои други - егзорцизам.

Ама ти си знаеш, голем си си.
Туку што бидна со егзорцизмот... ајде јас чекам, а демонот во мене расте се поголем и помоќен... помагај оти ојдов в пекол...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ох ама е беден твојот бог... извини ама мојот е срцка... се ми исполнува, посебно ужива да ми исполнува материјални добра ама сепак морам и малце да се подзапотам инаку нема фајде само да ми дава, а јас да си се излежавам, не за друго ќе се здебелам многу и ќе личам на оној буда преставен на кинеската скулптура...:icon_lol:

--- надополнето: 1 декември 2012 во 21:10 ---

Туку што бидна со егзорцизмот... ајде јас чекам, а демонот во мене расте се поголем и помоќен... помагај оти ојдов в пекол...
pocni da meditirash po 12h....i rols-rojs kje ti dade....

Kajgana Shop

На врв Bottom