Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994
Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Баш таму е грешката....требе да знеаеш да го живееш моментот и кога не го сакаш....леле, до кога ќе ве учам, а ука не фаќате...

Леле Гурџи. Дали си свесен што кажуваш. Живеење и прифакање на моментот не би рекол дека е истото.
Ако го генерализираш живее на моментот тогаш можеби би било слично.

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Баш таму е грешката....требе да знеаеш да го живееш моментот и кога не го сакаш....леле, до кога ќе ве учам, а ука не фаќате...
--- надополнето: 1 декември 2012 во 15:24 ---

Еве пред тебе еден што ти тврди дека го ЗНАЕ Бог..
Ти реков јас дека вашата секта само ви мачка очи....далеку сте од вистината
Може еден искрен одговор?
Како ти како поединец го спозна,за тебе вистинскиот Бог?

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Може еден искрен одговор?
Како ти како поединец го спозна,за тебе вистинскиот Бог?
Со проучување на самиот себе.....
Како на небото ,така и на земјата...Исус
Проучи се себеси ,ќе го запознаеш универзумот....Сократ
--- надополнето: 1 декември 2012 во 15:43 ---
Леле Гурџи. Дали си свесен што кажуваш. Живеење и прифакање на моментот не би рекол дека е истото.
Ако го генерализираш живее на моментот тогаш можеби би било слично.
Живеењето е само збир на моменти...постои само Бесконечна сегашност...
Тоа што не сте во моментов, е само резултат на употребата на мозокот...кога тој работи, секогаш е во иднината или минатото...
Ај доста за денеска....утре ќе продолжиме со настава...

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
.
А на кој начин поточно,го спозна вистинскиот Бог Исус?
Искрено јас мислам дека си пораснал во конзервативно семејство во кое религијата ти била наметната од самото твое раѓање и воопшто не си ни размислил што има надвор од тие религиозни ѕидини кои ти се наметнати и твојот хоризонт е скратен со самото тоа.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
А на кој начин поточно,го спозна вистинскиот Бог Исус?
Искрено јас мислам дека си пораснал во конзервативно семејство во кое религијата ти била наметната од самото твое раѓање и воопшто не си ни размислил што има надвор од тие религиозни ѕидини кои ти се наметнати и твојот хоризонт е скратен со самото тоа.
Мислити, срати и цвече брати, није исто....
Твој проблем е што ти мислиш...не е мој сигурно...
Сакаше искрен одговор...го доби...и сега си донасаш некои твои заклучоци....
Погрешно брат....погрешна употреба на мозокот..
А начинот на кој тоа се прави...на такви како тебе не им кажувам...не заслужуваат

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
--- надополнето: 1 декември 2012 во 15:43 ---

Живеењето е само збир на моменти...постои само Бесконечна сегашност...
Тоа што не сте во моментов, е само резултат на употребата на мозокот...кога тој работи, секогаш е во иднината или минатото...
Ај доста за денеска....утре ќе продолжиме со настава...

Гурџи па кој би рекол и малце преработен Зен. Али не целосно објаснет

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Мислити, срати и цвече брати, није исто....
Твој проблем е што ти мислиш...не е мој сигурно...
Сакаше искрен одговор...го доби...и сега си донасаш некои твои заклучоци....
Погрешно брат....погрешна употреба на мозокот..
Директно е твој проблем,немам јас никаков проблем со наметнувањето твое на религијата и "вистинскиот" Бог за кои ти тврдиш дека е вистински.
Искрен одговор од тебе повторно ќе побарам?
Дали од самото твое раѓање си Рисјанин?ѓ

Ако одговориш да,тогаш секоја дискусија на оваа тема ќе биде излишна.

Ако пак одговориш не,ќе ја продолжиме дискусијава.(но ако одговорш не искрено мислам дека ќе лажеш,така да пак ќе дискусијата ќе биде излишна):)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Директно е твој проблем,немам јас никаков проблем со наметнувањето твое на религијата и "вистинскиот" Бог за кои ти тврдиш дека е вистински.
Искрен одговор од тебе повторно ќе побарам?
Дали од самото твое раѓање си Рисјанин?ѓ

Ако одговориш да,тогаш секоја дискусија на оваа тема ќе биде излишна.

Ако пак одговориш не,ќе ја продолжиме дискусијава.(но ако одговорш не искрено мислам дека ќе лажеш,така да пак ќе дискусијата ќе биде излишна):)
Довидување....

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Довидување....
Ти си уште еден мозок кој од дете е одведен во погрешен правец кој само се лаже дека спознал нешто,а најсмешното е "вистинскиот" Бог.
Секое добро поздрав.:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Ти си уште еден мозок кој од дете е одведен во погрешен правец кој само се лаже дека спознал нешто,а најсмешното е "вистинскиот" Бог.
Секое добро поздрав.:)
Не го знаеш ти уште Гурџи. Тој ја има најдено формулата за Бог. :vozbud: Дури еднаш и ја напиша тука, на форумот. Само овој лошиот модератор на религија, кој работи за темните сили, му ја избриша, за да не можеме ние загубените во темницата да се просветлиме...

:(

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Не го знаеш ти уште Гурџи. Тој ја има најдено формулата за Бог. :vozbud: Дури еднаш и ја напиша тука, на форумот. Само овој лошиот модератор на религија, кој работи за темните сили, му ја избриша, за да не можеме ние загубените во темницата да се просветлиме...

:(
Формула:pos:.
Искрено би му препорачал на членот да почне Карлин да го гледа,кој се изразува експлицитно,но да не ја прави грешката како и повеќето луѓе т.е да го доживува како комичар кои пред се е да ја забавува публиката туку да го доживува како филозоф најголем,најобјективен на 21 век,кои се јасно и гласно кажува каква глупост претставува религијата.:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Искрено би му препорачал на членот да почне Карлин да го гледа,кој се изразува експлицитно,но да не ја прави грешката како и повеќето луѓе т.е да го доживува како комичар кои пред се е да ја забавува публиката туку да го доживува како филозоф најголем,најобјективен на 21 век,кои се јасно и гласно кажува каква глупост претставува религијата.:)
Јас барем 10 пати сум му го постирал Карлин на Гурџи, но за жал со инка не се турва...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас барем 10 пати сум му го постирал Карлин на Гурџи, но за жал со инка не се турва...
Пред да ми давате совети.....
Повторете си ги повторно „Прирачниците за атеисти, направи сам“ што ви ги напишав пред некој месец....а јас во меѓувреме ќе одам да медитирам малку....

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Пред да ми давате совети.....
Повторете си ги повторно „Прирачниците за атеисти, направи сам“ што ви ги напишав пред некој месец....а јас во меѓувреме ќе одам да медитирам малку....
Во животов најмалку сум имал желба да ги разубедувам луѓето околу религигијата туку да ги прошират хоризонтите,но секој со својот разум,нели?
Излишно би било со тебе да разговарам на темава,бидејќи си задоен од раѓање со религијата,си пораснал во патрихално семејство и од страв слепо си слебеник на Рисјанството.

Kajgana Shop

На врв Bottom