Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Morbio,

не си прв, а вероватно ни последен на форумов, кој тврди дека верните се ограничени, слепи, затуцани, со испрани умој и томе слично, а за себе мисли дека е со „отворен ум„ и дека не потпаѓа под ничие влијание, дека е изузетно автономен, небаре-јааако резистентен на секоја појава у Вселанава...

Ај посочи ни‘, како е Твојот ум „отворен„, кон што е отворен, што се последиците од таа отвореност и тн.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Во животов најмалку сум имал желба да ги разубедувам луѓето околу религигијата туку да ги прошират хоризонтите,но секој со својот разум,нели?
Излишно би било со тебе да разговарам на темава,бидејќи си задоен од раѓање со религијата,си пораснал во патрихално семејство и од страв слепо си слебеник на Рисјанството.
А по мене...ти си се изгубил во хоризонтите....

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Morbio,

не си прв, а вероватно ни последен на форумов, кој тврди дека верните се ограничени, слепи, затуцани, со испрани умој и томе слично, а за себе мисли дека е со „отворен ум„ и дека не потпаѓа под ничие влијание, дека е изузетно автономен, небаре-јааако резистентен на секоја појава у Вселанава...

Ај посочи ни‘, како е Твојот ум „отворен„, кон што е отворен, што се последиците од таа отвореност и тн.
Нема никакви последици по умот на Атеист,едноставно го живеам својот живот како што јас ќе одредам,без никакви пишани правила од некоја си догма,не прифаќам никакви аксиоми одредени од некоја си религија.
Едноставно е.:)
--- надополнето: 1 декември 2012 во 19:20 ---
А по мене...ти си се изгубил во хоризонтите....
Затоа што имагинарниот пријател тоа ти го одредил,да бидеш умствено слеп.;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
епа што ме давиш тогаш....кажи па кажи...

јас мислам дека е обратно..имате оформено некое ваше мислење и ви е тешко да го промените, а во мегувреме ви е полесно да сте заспани.....мозокот е заебана работа, ти мислиш дека го контролираш а у ствари он те „маа“ дека сака

јас од тебе и атеистиве не тражам ништо...од заспани...:pos:
освен кога сакам да знам информации за временски прогнози
--- надополнето: 1 декември 2012 во 14:20 ---

Мелез...ти реков дека приватни информации не давам
Ако приметуваш одаман не те гњавам, откога сфатив тоа што ти го пишав горе, дека во суштина ти си заспаниот, а својот проблем, у случајов заспаноста сакаш да ја префрлиш на целата твоја околина.

Ме мрзи да барам по нетов, ама имаше латинско име состојбата во која си ти.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Нема никакви последици по умот на Атеист,едноставно го живеам својот живот како што јас ќе одредам,без никакви пишани правила од некоја си догма,не прифаќам никакви аксиоми одредени од некоја си религија.
Едноставно е.:)
Morbio,
толку е едноставно, што е просто неверојатно...

Да бидам појасен: изнакажа еден куп нешта кои НЕ ГИ ПРАВИШ (а во мојата вера, тоа се нарекува „негативна исповест„, каде исповедам ШТО НЕ ПРАВАМ!) но не ни‘ кажа и ШТО ПРАВИШ.

Еве, за почеток: дали убиваш?

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
Morbio,
толку е едноставно, што е просто неверојатно...

Да бидам појасен: изнакажа еден куп нешта кои НЕ ГИ ПРАВИШ (а во мојата вера, тоа се нарекува „негативна исповест„, каде исповедам ШТО НЕ ПРАВАМ!) но не ни‘ кажа и ШТО ПРАВИШ.

Еве, за почеток: дали убиваш?
Па еве за почеток ќе ти кажам дека не одговарам на глупи прашања.;)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ако приметуваш одаман не те гњавам, откога сфатив тоа што ти го пишав горе, дека во суштина ти си заспаниот, а својот проблем, у случајов заспаноста сакаш да ја префрлиш на целата твоја околина.

Ме мрзи да барам по нетов, ама имаше латинско име состојбата во која си ти.
epa shto barash od mene odgovori ako jas sum zaspaniot.....jas ne barav nikakov odgovor od tebe...

Член од
28 август 2009
Мислења
1.529
Поени од реакции
3.174
ne e kasno za tebe...trebe samo da se pokaesh ...
mnogu beshe greshen na forumov...:pos:
i utre na crkva...
Споделија таа фамозна божја формула,ако успееш да ме премислиш ти ветувам дека ќе донирам купола за црквата во твоето соседство.
Дедо ми работеше во Германија 20 години ич гајле да не береш за парите.
И не биди себичен не е во знакот на Рисјанството,помогну му на човекот во искушение.:cool:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Споделија таа фамозна божја формула,ако успееш да ме премислиш ти ветувам дека ќе донирам купола за црквата во твоето соседство.
Дедо ми работеше во Германија 20 години ич гајле да не береш за парите.
И не биди себичен не е во знакот на Рисјанството,помогну му на човекот во искушение.:cool:
ne e se vo parite...brat
i da spiesh na pari, koga si legnesh pak son ne te fakja...mozokot ne ti dava da zaspiesh....
zatoa, pronajdi se sebesi, i bog kje ti prosti ....
a kupola doniraj vo tvoeto maalo...mozebi kje ti se prostat greovite

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
ne e se vo parite...brat
i da spiesh na pari, koga si legnesh pak son ne te fakja...mozokot ne ti dava da zaspiesh....
zatoa, pronajdi se sebesi, i bog kje ti prosti ....
a kupola doniraj vo tvoeto maalo...mozebi kje ti se prostat greovite
А формулата?

Ја сакаме формулата, ја сакаме формулата !!!!!

:vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom