Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Ги имам дадено „тајните“ на вистината на неколку форумџии...само на тие што „заслужуваат“. сега се на Пат да се просветлат...тоа е долг и трнлив Пат....не е плукни, залепи...
Знаеш добро дека не ги кажувам „тајните“ јавно....
Останете „заспани“ ...тоа не е мој проблем, него ваш

Се е тоа у ред, шо не ги даваш на кој стигнеш.....тајните на вистината.

Ама ферски е и човечки на крај краева да и оние што највеќе ти се спротивставуваат, пробаш да ги освестиш. Та, нели е тоа дел од будноста, стекната врз база на религиски вистини?

Или па ако им (ни) нема спас, и ги (не) обзел ѓаолот, да ни го посочиш и тоа, па да бараме чаре, кај некој попросветлен еод тебе.

Се слагаш, нели?

Член од
30 ноември 2012
Мислења
96
Поени од реакции
90
Не знам дали постои но сум верник ... Некако тоа ме исполнува, и кога сум во тешка ситуација се надевам...

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264

Ама ферски е и човечки на крај краева да и оние што највеќе ти се спротивставуваат, пробаш да ги освестиш. Та, нели е тоа дел од будноста, стекната врз база на религиски вистини?

Или па ако им (ни) нема спас, и ги (не) обзел ѓаолот, да ни го посочиш и тоа, па да бараме чаре, кај некој попросветлен еод тебе.

Се слагаш, нели?
Еве пак...
Знаеш добро дека не ги кажувам „тајните“ јавно....
Останете „заспани“ ...тоа не е мој проблем, него ваш

.

THE_CHOSEN_ONE

1903-2012
Член од
13 август 2007
Мислења
3.724
Поени од реакции
1.333
Господ верува во човекот, а човекот не верува во него.
Е тоа да видиш.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Епа нишо Гурџи, ти не си разбуден тогаш, а најмалку те разбудила религијата:(

ЈА би рекол дека си позаспан од сите нас. И дека ние треба тебе да те донесеме од кома, у сон нормален, па потоа и да те разбудиме.

Видиш еден неверник, атеист, чоек кој шо не го спознал бога, никојпат нема да остави друго човечко битие во заспаност. Ќе се труди со сите сили да го разбуди. ТОа и се праи на форумов нели?

А, ти велиш, ме боли таквото, нека спијат будалите, шо не заслужуваат да ги разбудам, по твои критериуми.

Хмм, ај потсети ме слична ситуација, кај имало?
Нели и Хитлер одлучи кој е ариевска класа, кој аристократија во новиот рајх, кои ќе бидат робови, а кои ќе бидат терминирани., И тоа се затоа што Хитлер беше разбуден....по негови критериуми де.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Gurdjieff, едно прашање!
Некаде напомена дека си женет, имаш семејство... Па да прашам: твојата жена, будна е ко тебе?

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Не мора да навредуваш некој што не дели исти ставови со тебе, море пробуден...
Може да кажеш не давам информации, извини.
ц ц ц ц :facepalm:

Прашав за да ми објасниш ако таа не е пробудена, како живееш со нејзе?
Ја давиш и навредуваш како форумџиите овде што не делат исто мислење со тебе за вистината?
Не правите муабет бидејќи таа има своја вистина...
Ти веднаш избувнуваш, не ни мислиш бидејќи јас те прашувам :facepalm:
Лошо...

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
секташу....со кој акл ми поставуваш такво прашање на оваа тема....и после мене ме банираат на талемата, а на тебе наградно...за пријавување..
Зошто ми велиш секташ, кога ти се палиш на глупостите на Гурџиев и си убеден дека ти дале просветлување кон спознавање на Богот?
Пак правиш свои проекции врз другите? Што е битно што сум јас?
Оди на темата До Модераторот, ти напишав зошто те банираат...

Ти напишав и зошто те прашав... твоите верувања создаваат терористичко настроено однесување кон оние што немаат ист став со тебе или пак се атеисти... па ако жена ти нема врска со твоите медитации, па патеки, па тајни и богови... како се снаоѓаш со тоа твое верување во Богот и како е вистина кога немаш разбирање со љубовта дома? Ама ти мора да зовриеш прво, не мислиш... :facepalm:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Ти напишав и зошто те прашав... твоите верувања создаваат терористичко настроено однесување кон оние што немаат ист став со тебе или пак се атеисти... па ако жена ти нема врска со твоите медитации, па патеки, па тајни и богови... како се снаоѓаш со тоа твое верување во Богот и како е вистина кога немаш разбирање со љубовта дома? Ама ти мора да зовриеш прво, не мислиш... :facepalm:
Не бе брат...не сум терористички настроен...само не давам да ширите лажни вистини...затоа ве рендам.

Знам дека имате утврдено ваши ставови, без разлика какви се, и дека промените кај човекот се тешки...а најголем, прв чекор е да си признаете на самите себе дека сте заспани.
Тоа е многу тежок чекор, поготово кај атеисти и секташи, затоа што мислат дека што поголема употреба на мозокот ќе ги пробуди, не се ни свесни дека има контрапродукција...
ги успива уште повеќе.Во некои постови напишав дека ќе има и други патишта до вистината и пронаоѓањето на Бога, и дека многу од тие патишта водат во ќорсокак..како што е твојот, па мислат дека со повторување на лагата, после одредено време, се претвора во вистина.
Една е вистината...редно е да го научиш ова....а ќе постојат 100 различни секти кои си кажуваат нивни вистини
Бог =1

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Знаев дека немаш одговор...сите мислите дека го „живеете“ животот, а у ствари, тој вас ве живее....:pos:
Абе Гурџи, Гурџи. Секогаш успеваш да ме импресионираш...
Ајде според тебе што значи да го живееш животот ако не да го живееш моментот како што ти сакаш.

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Не даваш да се шири...? Рендаш?
Бре бре што силни и детски зборови за возрасен маж што нема со кој да пие пиво во Италија :)
Е да, не' рендаш со тоа што те банираат од теми, што избувнуваш како тинејџер по форумов, што се зезаат сите со тебе бидејќи зборуваш сешто... ептен рендаш... Лелеее престани да рендаш не отепа од смеење :)

Секое учење е патека кон вистината, ти така кажа што сега менуваш мислење? Сектите се лоши само за религиите (христијанство, ислам...) тука мора да се сложиш.
Една вистина, многу патеки до таму... твојата логика и разум не се мерка со која ќе одредува некој дали е на вистинскиот пат или не :)
Што си запнал ко слеп за стап?
Да се пронаоѓаше богот во религиите, немаше да велат верувај, ами знај.
Кој вели СПОЗНАЈ, НЕ ВЕРУВАЈ? СОМНЕВАЈ СЕ исто така велат истите тие...

Тежок чекор е да престанеш да се заморуваш со луѓето, Гурџи :) Ништо не постигнуваш освен нервоза кај тебе заради некои си странци. Не зафркавај...

Богот е Курва и Жена и Мајка и Девица и Куртизана... Собери ги во едно и ете ти еден, штом си запнал со еден. (y)

Самата тема е Веруваш ли во Богот!!! А не ГО ЗНАЕШ ЛИ БОГОТ! Јас до сега не сум сретнал човек кој што за Богот може да каже дека го ЗНАЕ! Посебно не луѓе од твој калибар со измешани религиозни учења кои трчаат натаму наваму не знаејќи што и како па другите им се криви што се пронашле во нешто...

Продолжи да рендаш човеку :)

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644

Се слагаш, нели?
Друже ова што го пишуваш е Таостичко гледање не заебавај од големиот Г вакво размислување. :).

Една реченица од Лао Цу: Што е добриот човек ако не учител на лошиот човек. Што е е лошиот човек ако не работа на добриот човек.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Абе Гурџи, Гурџи. Секогаш успеваш да ме импресионираш...
Ајде според тебе што значи да го живееш животот ако не да го живееш моментот како што ти сакаш.
Баш таму е грешката....требе да знеаеш да го живееш моментот и кога не го сакаш....леле, до кога ќе ве учам, а ука не фаќате...
--- надополнето: 1 декември 2012 во 15:24 ---
Самата тема е Веруваш ли во Богот!!! А не ГО ЗНАЕШ ЛИ БОГОТ! Јас до сега не сум сретнал човек кој што за Богот може да каже дека го ЗНАЕ! Посебно не луѓе од твој калибар со измешани религиозни учења кои трчаат натаму наваму не знаејќи што и како па другите им се криви што се пронашле во нешто...

Продолжи да рендаш човеку :)
Еве пред тебе еден што ти тврди дека го ЗНАЕ Бог..
Ти реков јас дека вашата секта само ви мачка очи....далеку сте од вистината

Хептаграм XI

Ἱερὸς Γάμος
Член од
13 февруари 2010
Мислења
12.204
Поени од реакции
12.201
Но тоа што јас го зборувам на форумов МОРА да е вистина?
Не гледам дека некаде е забрането да не ја зборуваш вистината на форумов во име на дискусијата и бламирањето на другиот :D

Де бре... значи твојата секта го знае богот. Гурџиев денсањето нуди спознавање на богот? Медитацијата? Јога? Молење... се е патека кон богот така? :)
Ако е така, ти си секташ со собрани учења од секаде за да биде малку од малку „посебен“... Ајде биди, ајде :)

Не си пред мене, да беше пред мене ќе ти влепев една жешка за да видиш како е навистина светот да се врти околу тебе... малку да ти биди реално, не да се занесуваш и егото да ти го јади умот.
Христијаните и муслиманите ќе ти љубоморат после оваа изјава дека ти го познаваш богот:vozbud:
Мислев дека само Исус можел да го види лицето на Богот... ти си... ИСУС???
Гурџи, ти си Исус? :facepalm:

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Еве од Баба Ванѓа

4.509-zapoznavanje so gospod.Covekot ke postigne tolkavo livelo na razvoj shto ke moze da komunicira so gospod.

Само што ти ќе требе да чекаш се до таа година за да го постигнеш тоа ливело...:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom