- Член од
- 24 ноември 2005
- Мислења
- 3.233
- Поени од реакции
- 391
Доколку редовно ја практикуват религијата, одат в црква и ги слушаат поповите, тешко си на нив, веројатно тоа и самите го увиделе па затоа и не се религиозни. Колку може да ми помогне правилно да ја практикувам религијата една установа која се бика МПЦ, а во секој свој објект има истакнат ценовник за религиозните услуги кои ги нуди? Попот кој ќе дојде на гробишта да опее гроб за парастос и кој ќе ти рече „500 денари ако имате, ако немате колку што имате“? Религијата и верата имаат цена? Епа нема да ја прифатам од некој кој сака да ми ја продава! За мене тоа е бесценето, нема цена и неможе да биде во ниеден случај предмет на продажба! А дали јас ќе верувам сам по некои свои принципи или не, воопшто не е важно, важно е да се имаат човечки принципи, морални норми кои ќе ги почитуваш и да бидеш човек во вистински смисол на зборот.trilobite напиша:Oва ,само по себе не кажува ништо за исправноста или неисправноста на моралот на Христијанството или постоењето на Бог.
Често пати природните околности и воспитувањето во младоста го одредуваат темпераментот на човекот.
А како би се однесувале (да претпоставиме) тие доколку веруваат во Бог и се придржуваат до Неговите морални стандарди?:wink::icon_razz
П.С.-Не сум атеист!...уште помалку антихрист.Ова само како предупредување за сите кои може да се обидат да ми закачуваат етикети понатаму.