Veruvam vo sili koi nemozhat da se objasnat, a posebno vo mokjta na mozokot. vo posledno vreme mnogu razmisluvam za toa dali ima gospod ili ne... posebno so sporot vo posledno vreme za toa dali zivotot pocnal preku evolucija ili inteligenten dizajn (t.e. gospod go sozdal adam pa pose eva). Ima nekoi raboti shto stvarno teshko se objasnuvaat, no ne e se odgovorot vo gospod...ili pa mozebi e...
Spored mene: naucnicite smetaat deka covekot koristi samo 11% od svojot mozok (ili nekoj procent blizu na 11 ne znam kolku tocno beshe). teorija na naucnicite e deka, ako covekot uspee da go razvie ostatokot na svojot mozok i da go koristi do maksimum, ili blizu do maksimum, na primer 80-90%, togas lugjeto bi imale telekinetski sposobnosti - bi mozele da citaat misli, da mrdat predmeti so mislite, site bi mozele da go pravime 'nevozmozniot trik' da vitkame lazici so mozokot, itn...sfakjate shto sakam da kazam.
za toj del na mozokot da se razvie, potrebna e stimulacija, a povekjeto od taa stimulacija e neosetliva, covekot sam si ja pravi bez da znae. taka da mojata teorija e: koga mu davas sugestija na narodot deka postoi nadmokjna sila, kako gospod, i deka ako se molat i veruvaat vo nego togas ke im se slucat cuda, lugjeto toa go slusaat. taka da vo mnogu aspekti od zivotot, niv vodic im e pomislata na gospod. koga imas tolku mnogu lugje, nekolku bilioni, da mislat sekojdnevno i istovremeno za edno isto neshto, da se fokusiraat na toa, togas site tie silni pomisli koga se sobiraat naednash, taa potsvesna telekinetska mokj mozhe da napravi mnogu 'nevozmozni' stvari da se slucat.
ne znam kolku mi e tocna teorijava, mozda i jas mnogu razmisluvam u dlabocina
a i ne znam kolku dobro ke me razberete poshto ne znam bash ubavo da si gi izjasnam mislite...
ali samo da si kazam deka veruvam vo nekoa nadmokjna sila shto postoi...sega dali e toa gospod, ili alah, ili muhamed, ili zevs, ili pa samo mokjta na manipuliraniot covecki mozok, ne e bitno, i valjda nikogas nema da bide objasneto.