За Русија, Кирил и Методи се бугарски просветители. Информирајте се.
До некаде може си во право, бидејќи делот кој сега го викаат Бугарија, порано се викал Македониа.
Е за Кирил и Методи дал се ватикански слуги, тоа друг муабет.
За Русија, Кирил и Методи се бугарски просветители. Информирајте се.
Да беа во модерно време можи и че ги убиевме, знајш еби словенска писменост ако не е наменета само за Русија. Зеле со Моравија и Бохемија се занимавале, Чеси ќе ми описменувале, хомоси бе. Па уште и под капата на Рим, абе мрш, чику.Е за Кирил и Методи дал се ватикански слуги, тоа друг муабет.
kako sto ti e gajle? ti ko bugar u EU sto predhodno bil na work and travel niz amerika se ubi jadenje gomna na forumot za burzoazijata u USA. gi vozvisuvase do nebesa na forumot. potoa otide u EU za da ni raskazuvas prikaski za burzoazijata tamu. gomnar kako tebe sto se prodava za 5 pari smesno e da zboruva za nekakvo rusofilstvo. ti si obicno kopito sto utre da go stavat da zivee so nekoe pleme u afrika ke ni raskazuva prikaski za kako oni se superiorni i kako ubavo go penetriraat so dolgiot penis sekoe sabajle....А шо ми е мене гајле за Америка? Темата е Русофилија меѓу Македонците и кои историски придобивки ни ги донесе овај вековен јајчарски став. Го пречитав привиот пост и токму на тоа се фокусира темава - шчо напраифме? Што постигнавме. Кур од офца.
Реално Американофили не мора ни да пробуваме да сме, тие нас нема да не фермаат. Well, слично на Русија.
Ела да се задавиш кога ќе пиеш кафе.А шо ми е мене гајле за Америка? Темата е Русофилија меѓу Македонците и кои историски придобивки ни ги донесе овај вековен јајчарски став. Го пречитав привиот пост и токму на тоа се фокусира темава - шчо напраифме? Што постигнавме. Кур од офца.
Реално Американофили не мора ни да пробуваме да сме, тие нас нема да не фермаат. Well, слично на Русија.
Ни таа, ни таа. Најблиска до нашата, т.е иста, е културата е на тие чии субјект сме биле 500 години. Од нив имаме храна, музика и добар дел од јазикот. За акал да не збориме, нивниот софтвер го носиме 100%,, саат време муабет со Турчин е доволен да се сфати ова.Инаку ако ги споредуваме културите, што е послично со нашата македонска култура... Руската или западната?
Еве што спредуваме, кој од двата примери е поприфатлив за мнозинството овде кај нас... Ова?
Или ова?
Замисли, неписмени варвари од територија наречена Македониа, успеале цел свет да ја користи нивната тогашна валута, како што е сега америчкиот долар. Бидејќи претходно биле неписмени, немале свој јазик, своја азбука, да не збориме па за некој напреден организиран општествен систем, Ватикан од "милост" ги пратил мујо и хасо (кире и мете) да им покажат на варварите што е писменост, култура итн.Да беа во модерно време можи и че ги убиевме, знајш еби словенска писменост ако не е наменета само за Русија. Зеле со Моравија и Бохемија се занимавале, Чеси ќе ми описменувале, хомоси бе. Па уште и под капата на Рим, абе мрш, чику.
Ве јади вас некоја тешка клетва чим до олку ви се истера умот. Кизне кој ве проколна.