те молам на кратко објасни ми ги нашите геополотички интереси од 'другарувањето' со русија?
ако чарето треба да го бараме натака треба да тргнеме од себе, нели?
дали би ги со пуштил детето на печалба во владивосток наместо келн рецимо?
дали знаеш некој што го направил ова? дали си се запрашал зашто луѓето сопственото чаре си го бараат на запад? и ова ли е ради прозападната пропаганда?
дали стварно мислиш дека чарето за нас го има држава која нема ни чаре за себе? држава во која минимална плата е 200еур? помалце од кај нас. сериозно ова го мислиш? и сериозно ова твое мислење не е базирано на нечива пропаганда?
Oва малку ми личи како на прашалник (како на пример за прием на работно место, итн).
Но не се сеќавам дека сме комуницирале на форумов, па должен сум да и дадам шанса на дискусијата - иако предрасудите ти се гледаат од прашањата (и се гледа дека се длабоко вкоренети).
те молам на кратко објасни ми ги нашите геополотички интереси од 'другарувањето' со русија?
- Не постои наше „другарување“ со Русија, не во моментов.
дали би ги со пуштил детето на печалба во владивосток наместо келн рецимо?
- Прва и основна цел би ми било моето дете да не мора да иде било каде, ама да кажеме кога би морало да се иде некаде - дека не би го проколнал да иде во Келн... Се разбира дека не би го праќал ни на Камчатка, туку што е поврзаноста на тоа со темава??
дали знаеш некој што го направил ова? дали си се запрашал зашто луѓето сопственото чаре си го бараат на запад? и ова ли е ради прозападната пропаганда?
- економски причини, и митови за „западниот сон“, не гледам каде ти е поврзаноста со темава.
ако чарето треба да го бараме натака треба да тргнеме од себе, нели?
- хмм?
дали стварно мислиш дека чарето за нас го има држава која нема ни чаре за себе? држава во која минимална плата е 200еур? помалце од кај нас. сериозно ова го мислиш? и сериозно ова твое мислење не е базирано на нечива пропаганда?
- носенс и non sequitur
Ај сега јас: Што сакаш да кажеш - накратко - што ти е тезата?