Вашите пијани искуства :)

SV-Strange

Sorcerer Supreme
Член од
27 август 2007
Мислења
3.604
Поени од реакции
367
Првото пијано искуство ми се случи на 14 години на 10 чекори од мојата куќа, т.е. во механичарската работилница на моите комшии :) Овие како и обично стално пијат и нешто слават, и имаше многу вино и јас онака сакав да пробам колку вино ке можам да испијам (и испив доволно да неможам да си влезам дома, а живеам до механичарската работилница :D) ... и така следниот ден бев сабајле на школо и мамурееенн, класната раководителка примети дека не се чуствувам најдобро и ме прати дома, и така сите среќно си продолжија со животот :D

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
Ednas vo sredno za sveti trifun pievme na odmor, a vednas posle toa imav likovno. Toj cas profesorkata ni dade zadaca da ja napiseme azbukata so tus tehnika kaligrafski. Mene posto me imase fateno alkoholot si pocnav da pisuvam ali rakata mi setase po listot i voopsto ne licese na nisto a kamoli na kaligrafija. Profesorkata me primeti, mi doaga i mi vika dali mi e dobro kako mi ide, a jas i vikam dobro e ali kvalitetot na tus mastiloto ne e kakov sto bese na vremeto. :)

ViRuS

ПрОвОкАтОр
Член од
20 август 2005
Мислења
2.048
Поени од реакции
21
во моментов сум дрво пијан и з нам дека пишувам и се нишѓам али знааам дека не глееепдам нишоо и се обидувам да ги фаатмам буквииве заашо ми бегаат - бев во парк со другари и другарки и пиев водка зашо со навика пијам водка и никогаш не мефака али ми дадоа и винио и ппиво и малку незнам сшо беше доа али знам дека утре ќе се сетам-вањда али ззнмаа дека сега одавај гледам и дека саккккам да пишаааааамворемава зашо знам дека пишиуван тукаааакогасум пијамтојлка ѕуо н нм

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Кога сум пијана и кога сум во кафана, микрофонот ми е најдобар другар. Стандард пеам некоја песна т.е. се дерам пошто не знам да пеам.
За мојот роденден пеев и ми ја исклучија музиката на сред песна пошто не сум знаела да пеам:pos:, и неќев да им го дадам микрофонот, си продужив да пеам. :pipi:
И така...

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
последен пат беше на роденден кај еден другар, се заебав целиот, и роденденот и се... криво ми е за тоа... од тогаш неам пиено... само по чашка-2. ќе се борам за прохибиција!!!

mirkec

Неостварена желба
Член од
26 јуни 2007
Мислења
502
Поени од реакции
3
"Pijano iskustvo" ? - koj pijan se sekava na svoeto pijanstvo ?
Retki se tie luge. Moze da zboruva za toa, samo ona sto go slusnal od drugite.
Ni jas ne sum svetec, no koga mi se slucilo toa, jas pojma nemam sto se slucuvalo togas.
Zatoa sega ne se doveduvam vo takva situacija da mora nekoj drug da mi objasnuva sto sum pravel predhodnata nok i da mora da razmisluvam dali sum navredil ili povredil nekogo.
Doduse, se vo svoe vreme, neli ?

M

**MEMORY**

Гостин
Бевме на екскурзија од школо пред да матурираме... И се беше лом таму, не се знаеше кој јаде, кој пие... Е ја испив многу и тоа се измешав, за да правам друштво на секој. И веќе кога почна да ми делува алкохолот бев game over. Имав една типка у мој клас што не знам зошто ама поодвратно створење од неа немам видено. Пошто таа вечер бев "in a special mood" сум и кажала 5-6 работи од животот и сум и потенцирала кај и е местото на мршите коо нејзе. Наредниот ден откога ми кажаа што сум направила вечерта, сум имала најјак FEELING у цел мој живот.

Алкохолот не е за деца...ако бил, ќе го пакувале во тетрапак.

во моментов сум дрво пијан и з нам дека пишувам и се нишѓам али знааам дека не глееепдам нишоо и се обидувам да ги фаатмам буквииве заашо ми бегаат - бев во парк со другари и другарки и пиев водка зашо со навика пијам водка и никогаш не мефака али ми дадоа и винио и ппиво и малку незнам сшо беше доа али знам дека утре ќе се сетам-вањда али ззнмаа дека сега одавај гледам и дека саккккам да пишаааааамворемава зашо знам дека пишиуван тукаааакогасум пијамтојлка ѕуо н нм

Де ако се отрезни раскажи ја вечерта на трезен јазик

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
По фчера шо се напрајф, абе за нигде. Пред дизлезам манаф кило и пол ракија така за расположение. Бевме после кај едно другарче изваде водка манаф можи 2 кила и почна да ме фаќа. Е после дури фкавич ко ојдовме се докрајчив, уште десетина коњаци и два-тринајсе текили манаф и толку не знаев шо зборам. Реков ај не пијам појќе да не напрам некоја глупост, запна едно другарче ќе частам, никако не е да го одбиеш. Си фрле едно шише коњак и то е неможев на нозе да стојам. После така матно се сеќавам Тера Патрик и Џена Џејмисон влегоја во кафичо и седнаја до нас. Па муабети со нив ова она, држ не дај, па и тие форсираја да се пие уште и толку не памтам појќе. Знам само сабајлето дека гол се разбудив и две пички имаше до мене, како шо врска немам.
ЖИМИ СФЕЕЕ!

Orkad

The Master
Член од
5 октомври 2007
Мислења
1.010
Поени од реакции
10
ова на еден другар му се имат десено:
Бил во диско и се поднапил и дошла рација и го собрала, па встаница му поставуваат прашања(Колку год. имаш? Како се викаш? Шо имаш пиено? и др) И овој на последното прашање(Колку кошта едно пиво?) му одговара: - Абе знајш шо, многу глупи ти се прашањава.:tapp:

Black Rose

дете на цвеќето
Член од
12 февруари 2007
Мислења
1.972
Поени од реакции
38
БЛЈАК! Најгадниот мамурлак у животов сум го имала вчера :( цели 10 саати повраќав, глава ме болеше, од се ми се лошеше, ......блааа! Си иам така црна "дупкичка" у меморијата на ништо не се сеќаам, иам само 3-4 слики у глава БУКВАЛНО само слики и гласот на Цоки "Кате ма, ајде ма" и толку! Ај тоа па и дома на раце ме донеле, мама се испотресла, ќе сум ја отепала по скали :( после пола ден сеир ми маваше ама нема веза :) Леле па и ме сликале :pos: ептен доловуам ефект на среќно си живеам на сликата :pos2: пу бе оти не се сеќавам....

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
leleeeeeeee
i jas cera na zurka moite ne bea doma i jas na zabava do zori
taka me imase fateno edno raspolozenie i komu vlegov pocnav so pivata prvo dve posle na tekilata i odnea dve pa posle na vodkata od niv 4 i mojte da zzamislite kako v bef edvaj me dovleckale doma pako so imav noz vo mene sum pocnal da maftam so nego i mi go zele pa sega edvaj se svestiv deneska i taka

samantha

who's tha boss?
Член од
16 октомври 2007
Мислења
196
Поени од реакции
1
AAAAAAAAAAA!

Koja tema!!!Znaci go imate momentov na poslednava cela godina kako ja se iskinav od pienje.:vozbud:
Cela stipendija ja sibnav na toa.Ama pustot i koa sum pijana pa sum istata.So taa razlika so pomalku zboram( valjda od strav da ne se primeti ) ama zatoa poise igram.
Ama ima edna mn. interesna slucka.Bevme celo drustvo izlezeni i si pominavme super.Naravno pievme od najgolemoto gubre na planetava BADEL.Se bese ok se duri ne dojde utrinata.Koa se osvestivme izlegovme na kafe i praevme muabet za celata prethodna vecer.Smeskata e vo toa sto imase cetiri razlicni prikazni od site cetiri curi i do den denes ne znaeme koja e vistinskata.A, kako dokaz imam klip na telefonot za koj ne se ni sekavam koga sum go snimala.Koj trip.ali popoleka uspeavme da si gi popolnime crnite dupki so drugarki te i da go resime mozaikot za toj volseben petok.
Da ne sfatite pogresno, ova e prv pat u moi godini da mi se desi vakvo nesto_Ova ne bea crni dupki ,ova bea krateri.

Znaci pouka...
JUST SAY NO TO BADEL:uvo:

Gebels

Ела да те бац’м!
Член од
15 март 2007
Мислења
681
Поени од реакции
4
Ја вчера се флекосав. Прво кај еден другар у гаража на ракија бев (хард кор да биде :)), па после у Маракана на пиво, па самбука (2 мавнав), па пак пиво, па малце коњаче, па пак пиво... Закон. Затоа денес се гушкавме со шољата... :) Па на крај еден другар возев накај дома (со негова кола, значи) пошто не можеше да стои, и така. Интересно беше. :)

Член од
19 јуни 2007
Мислења
3.422
Поени од реакции
116
Ja ako fatam da pisuvam za site moi "pijani" iskustva ke pijam BAN radi predolg text (ako uopste mize za toa da se pie ban:)). Zatoa ke vi gi opisma prvoto i poslednoto pijanstvo. Prvoto mi bese use u 7mo odd. kaj eden drugar na rodenden. 1,5l pivo, pola caska konjak i gotov bev. Posledno, a voedno i najloso pijanstvo bese letovo (ne znaci deka od togas neam pieno nego od togas se neam nacukano). Znaci pak eden drugar slavese rodenden i ja ko so mi trgna drmnav 2l belo vino, 1l pivo i za kraj 0,25l uzo. Ne znaev kaj se naogam. Inace ova se desavase na odmor. Posle ova koga se isturiv (znaete na so mislam) mi bese epten gadno i od togas retko koga pijam uzo. I ima edna interesna stvar kaj ova otvaranjevo so toa so go ispovrativ bilo crveno (na ova ja ne se sekjavam).
Inace malce e cudno ama uvek koga se natreskam, nareden den skoro na sve se sekjavam i + ne me boli glava.

Kajgana Shop

На врв Bottom