Вашиот татко!

WildGirl

Lost in the forest ...
Член од
28 јуни 2008
Мислења
636
Поени од реакции
93
Чоекот кој не го биваше за пеење песнички и раскажвење приказни за добра ноќ туку фино лепо ме заспиваше со AC\DC, Тhe Rolling Stones, Pink Floyd, Rod Stuart, Boney M, Iron Maiden и многу други.:music3: Онај со кој нон-стоп се караме дека сме различни ко магаре и музика а не признаваме дека сме исти во карактер :toe:. Тој кој прв ме нарече тиквичка (поради природната црвена боја на коса) и портокалче, тој шо од ко памтам за мене секогаш кога работит нешто во дворот ја пејт "Angie", или "Мома Ангелина низ двори се шета" кога најчесто сум јас во дворот. Онај кој секогаш е насмејан и полн со позитивна енергија спремен во кој момент за рокенрол и секаков танц:zver:, спремен за милиони шеги и вицеви и разни зафрканции :baeh:. Чоекот кој ме глеаше како глеам еден филм со карате и бокс и другиот ден ко излегов во дворот најдов на дрвото обесена вреќа полна со пилевина:eek:jea:. Тој кој секогаш ме подржуваше во борбата со мама ко ќе најдев некое животинче за да останит дома:wub:. Човекот кој ме водит низ животов и ме научил на многу работи од мали нозе па се до денес, да бидам независна, силна личност, да изградам свој цврст карактер, да бидам искрена, праведна и да имам добро срце. Онај кој секогаш ме учеше да им помагам на сите околу мене и да учам на грешките за да бидам подобра. Чоекот кој во моментите ко ќе напраев белја идаше со намера да ме искарат ама по 1 минута се насмевнуваше со "Е мор Ангелче немој да сејш на газот ни секунда ко црви да имаш":pos2: ... Чоекот кој доцна на вечер ми раскажуваше за неговото време и живеењето тогаш, излегвењето и игрите кои ги имале како деца (бркана на дрво:vozbud:). Чоекот кој во 4 одделение ме седна зад воланот и ми ја исполни најголемата желба:vozbud:. Тој шо ме учеше да пливам ... најпрво кучешки :pos2: па после другите начини, тој шо ко ќе излезев и се вратев во 2 после полноќ ми велеше насмејан "еј шо бараш олку рано дома? ... шубо мирна беше куќава" :baeh: Чоекот кој ме научи да играм рокенрол, танго, валцери и слични игри од мали нозе.:smir:

... Ако пишам вака немат никогаш да завршам ... Ако мислите дека можам со збор да го опишам татко ми ... грешите многу. Не постојат зборови кои можат да раскажат за него. Благодарна сум шо го иам за татко, закон чоек бе.:smir:

Misha

шмизлеТО
Член од
28 март 2010
Мислења
44
Поени од реакции
1
Беше строг со мене. Се каравме се сакавме. честопати се наоѓавме на иста страна. Бидеји бевме исти по карактер. Сакаше да ме поведе по правилниот пат на животот. Секогаш ме советуваше и кога бев во безизлезна ситуација, ми ја покажуваше правилната насока. Никогаш не крена рака на мене, иако често ме критикуваше, (сега сфаќам за мое добро било). Ми недостига многуууууууууууууууу многууууу. Те сакам татенце :( :'(

A

Auditore

Гостин
МОЈОТ ИДОЛ !
Слични на карактер..
Секогаш коректен и директен,умерен знае каде и кога да сопре,доволна доза на ароганција за да се истакне,секогаш насмеан и весел,никогаш не дигнал рака на мене,мојот најдобар другар и секогаш ќе биде.
поздрав

T

TaMчЕ

Гостин
Татко ми е еден од ретките луѓе во животот кои ги гледам со големо почитување и ги сметам за пример.Горда сум на татко ми и на тоа каков човек е и тоа што го има постигнато во животот.Не сакам да се расприкажувам на форум за моето минато, но тоа што татко ми го направи за мене и моето семејство е нешто на што најмногу се гордеам!
Најискрено се надевам дека повеќето од вас имаат некој член од семејството што толку се има жртвувано за да обезбеди комотен живот на своите сакани.Едноставно го обожавам и сум татиното милениче :pipi: и слаба точка :icon_lol:
Има цврст карактер и многу поразлично гледање на работите од останатите..секогаш расположен за зезање со луѓето околу него и секогаш тука за да дели најдобри совети! :)
Те сакам татоу :) :back:

S

StormRage

Гостин
Скроз неразбран чоек... уште мисли дека времињата не се менуваат... дека е исто ко тој ко бил на мои години и ред други работи. Никако да се разбериме, буквално некој од нас ќе пукнит со повреме па значи или ја или тој не е саглам... Животиња едноставно речено, намќор и не знам шо... се надевам дека нема да сум како него. Можда некогаш ќе ми фали ама сега за сега пробвам шо поќе да го одбегавам..

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Тато е цар...Се чудам само како од онолку глуп и злобен дедо излегол татко ми...ваљда на баба ми е што знам.:toe:...Него да се задржам на тато...особа која знае да те изненади коа најмалку очекуваш, жал ми е коа го гледам како се мачи од сабајле до мрак за да удоволи на моите потреби и на цело семејство...најмногу ми значи коа ќе ми рече "Ја сине за вас се мачам,за вас работам.." и мака ми е коа ќе го видам коа ќе си иде изморен од работа да вечера да дзирне на тв шо има и а да легне...ама затоа пак јас гледам да бидам солиден ученик...барем да се гордее да не му преставувам мака +...Во живот со рака ме нема пипнато...ок мада 2-3 пати за уши али тоа ко помал , ама заслужив:pos:..Со тато си праам многу отворени муабети...можам за се да му се доверам, преку викенд е по слободен па гледам викендот да поминам што можам поеќе време со него....секако, коа одиме кај мојот намќор дедо најмногу ми е жал, секоја недела одиме до Прилеп го посетуеме човекот...е тогаш вријам....тогаш ми се иде да го скршам дедо од земја....патем дедоми го остаил таткоми коа бил мал...и после 36 години се најдоа некако..што знам, јас го запознав дедоми лани...се каам за тоа,и сеа тато ко шо е ред..стар човек оди го посетуе, а тој не гледа со секаква одбивнос и не го сматра тато за жив, а за мене па да не праиме муабет..и од коа ќе излеземе од кај дедо од станот го гледам таткоми и сваќам како е таткоти да не те сматра за жив:(...али секако јас одма влагам у игра и тато се теши на мене...стварно ми е многу жал така...па незнам што ќе биде со мене тато да не ме сматра за жив...и така еднаш си идеме од кај дедо...ќутевме нешо цел пат, и едно време тато ми ја праи... Синко ја ако бидам ваков со тебе коа ќе остарам , удри ми токмак у глава....звучи смешно..но така е....Тоа е тоа за татичко мој...си го сакам и ценам најмногу човекот..... е сега извинете малце шо ве позамарав со мојот будала дедо али морав таа споредба да ја пишам... позз

Член од
22 август 2010
Мислења
110
Поени од реакции
14
Татко ми, одговорен, педантен човек, кој премногу размислува и првин гледа на негативностите а потоа на позитивните работи, човек кој е пример во мојот живот, кој секогаш гледа реално и обострано на работите, кој се задоволува со тоа што го има, човек на кој пробувам да заличам а сепак неможам. Со татко ми бев многу близок, имавме заеднички шали, размислувања, но некако се сменија работите, се одалечив од моите, некако се затворив во себеси изградив некоја бариера спрема луѓето кои ме сакаат најмногу и никогаш нема да ме повредат. Со татко ми на некој начин се натпреваруваме, чиј став ќе победи, чие размислување ќе биде поразумно, си водиме некој инат, во некои работи сме исти а во некои различни. Многу поопуштен сум со другарите, другарките пријателите, девојката отколку со нив, меѓутоа се трудам да ги поправам работите. Татко ми може секому да даде искрен совет, никогаш не гледа со корист на работите и секогаш е тука за оние кои вистински го сакаат и почитуват. Татко ми, ми овозможил се во животот, никогаш не ме скратил од нешто, посакувам еден ден да бидам татко како него, едноставно му се восхитувам. Сакам да возвратам и да се заблагодарам за се што ми има овозможено, и за целата љубов која ми ја има пружено ама...

M

MacedoniaGirl

Гостин
Мојот татко ... човекот кој го сакам најмногу на свет! Секогаш е тука за мене, да ми помогне, да ме поддржи, да ме научи, да ми исполни некоја моја желба, се грижи за мене и се би дал за мене.
Ги обожавам моментите кои ги поминувавме и поминуваме заедно. Како мала со душа го чекав да се врати од работа за да одиме надвор заедно :)
Поминуваме доволно време заедно, се шетаме, разговараме, се шегуваме, ме советува, играме шах, карти, со топка, боречки вештини, како мала надвор игравме фудбал 1 на 1, кошарка, ракомет :)
Се труди да ми ги исполнува сите желби, освен некои мои луди желби, како на пример пред 5-6 години кога сакав да купиме ЛАВ :) :pos:
Тој ме поддржува за идеата да чуваме куче во стан, но останува мајка ми да ја убедам :)
Ми ја исполни мојата најголема желба на 3-4 години да имам компјутер :)
Гледаме заедно телевизија, фудбал и секогаш сме на различни страни :)

Единствено не ми се допаѓа е тоа што ме тера да учам, но знам дека е за мое добро и дека знаењето е сила, знаењето е моќ, знаењето е отворен прозорец кон светот :) и што не сака да седам толку многу на компјутер и ми здодева на секои 2 саати да станам од компјутер, да сме поразговарале малку заедно, или да сме гледале филм :)
Иако понекогаш знае да ме изнервира, знам дека се грижи за мене и ми мисли се најдобро и му простувам. Тато, ТЕ САКАМ НАЈМНОГУ НА СВЕТ!!! :)

Член од
28 декември 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Скроз неразбран чоек... уште мисли дека времињата не се менуваат... дека е исто ко тој ко бил на мои години и ред други работи. Никако да се разбериме, буквално некој од нас ќе пукнит со повреме па значи или ја или тој не е саглам... Животиња едноставно речено, намќор и не знам шо... се надевам дека нема да сум како него. Можда некогаш ќе ми фали ама сега за сега пробвам шо поќе да го одбегавам..
Ne znaes sto pravis i sto zboruvas...mene tatko mi pomina pred 3 dena...od ovaa bolka postojano citam vakvi forumi...znaes,postojano velat deka covek koga gubi nesto znae sto izgubil...no edinstveno smrtta nema ILI bidejki ili si gladen ili ne...ili polozuvas nekoj ispit ili ne...smrtta...nema taa ili toa e....nemozes da zamislis kolku mi fali,kamo sreka da e ziv,pa voopsto da ne se soglasuvame,da misli deka sme uste negovoto vreme....naprotiv nie ne se karavme,sega da mozam da go vratam ne da go odbegnuvam,nema da se oddelam od nego za da slusnam so zboruva,makar raboti za koi mnogu razlicno mislam....iskoristi go vremeto bidi so nego,makar slusaj go,bidejki potoa ke nemas prilika za toa....se nadevam deka ke go poslusas mojot sovet,da ne bide nekogas predocna pa da si prefrlas za toa dodeka si ziv....bidejki toj e eden TATKO,kakov i da e,tatko e

--- надополнето ---

mojot tatko bese istiot...sekogas bese vedar i nasmean.Me nauci da igrame sah,kako da go pobedam vo hant.kako da mi kupi kukla i pritoa da ostane zdrava do naredniot den....no poveke go nema,zgasna kako sveka...zatoa...eden sovet..prodolzi taka,iskoristi go toa sto imas,bidejki go imas najgolemiot drugar prijatel sovetnik na svetov...covek sto tebe te pravi covek

Член од
19 декември 2010
Мислења
523
Поени од реакции
23
За жал неможе да ми биде идол. За жал многу е строг, незнае да се шегува знае да се глупира и се дере 24/7.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Најбитниот човек во мојот живот...... тоа кажува се.

П.С Извини мамо :)

Член од
6 октомври 2008
Мислења
1.884
Поени од реакции
2.088
Мојот идол во животот.Сакам се да постигнам што има постигнато и тој! Секогаш ке биде за мене број 1 во целиот мој живот.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Мојот татко ?
What about him ?
:pos:

Откачен е, како мене јбг само што не е до толку темпераментен.
Ептен комуникативен и човек со премногу познаници. Сите велат дека е ептен добродушен човек, а и јас го знам тоа.
Личи на 20 години помлад одколку што е .

Средно долга, црно - пепељава коса и бркови.
Битлс, Елвис, Ролинг Стоунс, Луис Амстронг и last but not least Miso Kovac :pos:
Љубимац на Хрватска и фудбалот, ракија, социјализам т.е. Че Гевара, не е толку по Тито :)

За него Че не е мертов.
Правник, поранешен агент за осигурување - пензиониран.
Колку што е добродушен - толку е и строг (беше хехе), ама толерира многу па јас често пати го злоупотребував тоа.

Мислам после сите глупости што ги правев, а ги издржа така како вистински родител, залслужува да е легенда. Барем за мене :)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
со татко ми не праам муабет веќе 2 месеца.. мн е лошо кога човек ке го фати климакс.

Kajgana Shop

На врв Bottom