Вашиот татко!

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Хаха како мојот да го опиша. :D
абе што да кажам леле подобар живот здравије, 5000 во паричник, во школо сите петки а книга не допирам од мене по разгален нема:D

Член од
10 февруари 2011
Мислења
894
Поени од реакции
398
Со мојот татко како да сме најдобри другари ! иначе денеска му е роденден :)

I

Ivanovska

Гостин
абе што да кажам леле подобар живот здравије, 5000 во паричник, во школо сите петки а книга не допирам:D
Хаха да да баш така, абе нашиве да не се сијамски близнаци? :D Само ова не ми е јасно, како сите петки а не допираш книга? :D Јас ја допирам пред тест за да препишам во мобилен. :pos:

Пропалица

Мртов/а
Член од
25 јуни 2011
Мислења
2.866
Поени од реакции
1.406
Хаха да да баш така, абе нашиве да не се сијамски близнаци? :D Само ова не ми е јасно, како сите петки а не допираш книга? :D Јас ја допирам пред тест за да препишам во мобилен. :pos:
Песната кажува сееее:D слушај
--- надополнето: Aug 11, 2011 9:05 AM ---
абе каков тест, на час по тест јас поштено си одам после викнам си го татичко да ме оправда:D

I

Ivanovska

Гостин
абе каков тест, на час по тест јас поштено си одам после викнам си го татичко да ме оправда:D
Хахахах е и јас така, абе исто. Али најчесто присуствувам на тест, оти после усно испрашуваат кај мене. :S :D Затоа викам изгледа сијамски близнаци се. :D

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.046
Поени од реакции
2.135
ме разгалува чоекот.. желбите сите ги исполнува....ама е*и го..не му простувам за некој работи :)

Член од
11 октомври 2010
Мислења
1.942
Поени од реакции
1.750
да не е татко ми, ќе нема кој да ми дава идеи, кој да ми каже „Синко, не е крај на свет ако си паднал на испит.“, ќе немаше кој да ме мотивира да свирам и сериозно да си ја сфатам музиката, ќе немаше кој да ми каже дека треба да си го следам сонот за да не завршам на некое скапано место светлосни години оддалечено од мојот сон.

Член од
21 септември 2008
Мислења
1.082
Поени од реакции
588
Едноставно би убил за мојот татко.

К

Кики.

Гостин
Татко ми? Хм... па тоа е човекот кој после мајка ми го сакам најмногу. Иако често се караме заради изборот и испитите на факултет, ручекот дома или неговите омилени вестерн филмови, на крајот од денот пак си се гушкаме. Понекогаш се однесува како воопшто да не забележува дека постојам само од страв да не ме разгали премногу затоа што сум единица. Понекогаш се однесува толку заштитнички што мислам дека имам 3 години, ама го сфаќам, родител е. Од него научив многу работи, а особено научив многу за луѓето. Често се караме за музиката во кола - Апокалиптика, Depeche Mode, Владо Јаневски или Deep Purple, па затоа имаме договор совозачот да бира музика додека заедно се возиме накај факултет и накај работа. Често се зеза со моите другарки за дечковци или за професори на факултет, ама и тие го научија па се зезаат со него. Тој е од оние татковци кои знаат да кажат дека што и да направам имам негова поддршка. А сега, кога сум далеку од дома, на нет се гледаме секој ден и мило ми е што со него, како и со мајка ми, можам да си направам другарски муабет, иако меѓу нас има 10000 км.

Член од
23 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
46
toj se strami od mene, jas go imam potpolno razocarano, so pocetokot na moeto rajgajne pa se do deneska, nema komunikacija mejgu nas, jas se gusam koga tatko mi e vo moja blizina, ako vlezi v dnevna jas zaminuvam vo druga soba ... ne me podrzal za nisto do sega, se e so prekor ili raspravija ...
--- надополнето: Aug 28, 2011 10:19 AM ---
да не е татко ми, ќе нема кој да ми дава идеи, кој да ми каже „Синко, не е крај на свет ако си паднал на испит.“, ќе немаше кој да ме мотивира да свирам и сериозно да си ја сфатам музиката, ќе немаше кој да ми каже дека треба да си го следам сонот за да не завршам на некое скапано место светлосни години оддалечено од мојот сон.
mene me demotiviraa vejke, za razlika od tebe, ako padnev na ispit dobivav prekor ili zosto taka pari se gubat, a ne znaat deka nekogas ne e do nas problemot ...
--- надополнето: Aug 28, 2011 10:26 AM ---
Со таткоми не сум блиска, со моите воопшто.
Ретко зборуваме (буквално) камоли некои сериозни разговори, совети да паѓаат...цк. Сестра ми е поинаква, постојано комуницира со старците.
Татко ми е крајно интелигентно и способно машко, не има извадено од многу лајна, емотивен е (но го прикрива тоа). Личам на него и физички, а и наклонетостите ни се слични. Вонглавном имаме заеднички нешта (освен уметноста), меѓутоа не муабетиме околу тоа. Човекот се обидува да ми зборне - јас бегам. Цел живот сум растена кај бабето мое и по би зборувала со неа отколку со родителите ми.
Го сакам татета, му се восхитувам и посакувам уште одпочеток да имавме поинаков однос.
i jas ne sum bliska so moite kako i ti, a toa e mn. tesko, posto tesko naojgas zaednicki jazik za se opsto pa i za smea :/ sestra mi e taa sto ja nosat vo usta da recam, mnogu e poziva od mene posto ima dozvola za se poopustena e ... rastena sum doma so moite ama kako da ne se moi roditeli .... ponekogas mi e premnogu tesko :(

mandak

матапрчо
Член од
26 март 2009
Мислења
799
Поени од реакции
525
факинг мада факр е таткоми нека се носи у три пичке материна!!!!

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Мојот татко - мојот идол. (во вистинска смисла на зборот).

Човекот кој сакам да го достигнам во животот.

Тивок, мирен, принципелен, коректен. Карактеристики кои се одлика за еден просечен човек.

За жал, замина премногу рано од мојот живот, но спомените никогаш нема да ги снема. Тогаш, сеуште не бев свесен дека токму тоа е она што треба да го научам во животот, но повеќе од горд сум гените ми дале карактер многу сличен на неговиот. Неговите постапки и совети, сега ме водат во животот. Горд сум и среќен што во животот сум имал еден таков голем човек.

Тоа е човекот на кој му должам големо ФАЛА за тоа што сум сега во животот.

Сега е таму каде што колку и да викнам нема да ме слушне, но тука ќе напишам за другите да видат: Фала тато!

Opsessive fangirl

Безнадежен интелектуалец.
Член од
14 декември 2009
Мислења
291
Поени од реакции
137
Тој ми е идол, и се надевам дека подоцна во животот ќе созреам во личност како него.

Kajgana Shop

На врв Bottom