Prv dopir, ufffff odamna bese uste kako osnovec. Okolu '86 ako dobro se sekavam prvpat doprev Spectrum, posle toa Amiga500 imase eden drugar pa kaj nego igravme edna igra se sekavam "Barbarian" :salut:
Posle toa nekade '88/'89 mi kupija C64, so kaseti ... hahaha pa se sekavam mi izgore posle nekoj period adapterot, i preku Svet Kompjutera naracav od nekoja firma od Split ne mozam da se setam na imeto, ama kostase edno cudo pari, sto znam nekade preku 150 DEM (marki za tie sto ne znaat
). Na toa C64 prvpat probav Basic, Assembler ... A igrite, pa nikojpat ne sum obozaval kojznae kolku igri, ama togas se sekavam deka gi igravme so brat mi "Green Beret", "Ghost'n'Goblyns", "PacMan", "Boulder Dash", itn itn ... imav eden kup kaseti sto od razmena sto naracani od "Svet Kompjutera", a od kade inaku :tv:
Koga bev vo gimnazija 3/4 godina redovno koristev 286 (znaci toa bese nekade'91), pa programiranje, togas nauciv Pascal, Cobol, Fortran ... i pocnav za prvpat da zarabotuvam od programiranje ... prvata prodadena programa mi bese za vodenje videoteka
Posle toa imav eden period 386, pa PentiumII (AMD), pa segasniot ... Site moi kompjuteri gi cuvam, duri i C64, i site se vo ispravna sostojba...
Od '93 nekade pocnav da koristam internet, e-mail, Irc (togas nemase mIrc) itn itn ...
Ej stvarno e dobra temata, dobro e vaka da se potseti covek
lee: