Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Prviot sostanok so PC-to go imav vo sesto odd. tocno za 8-mi mart znaci pred 8-9 god. i od togas mi e veren drugar :)

Член од
18 јули 2006
Мислења
118
Поени од реакции
1
Pa pred 7 godini, i prvata nedela ne stanav od nego, t.e. od stolceto pred pc-to. A posle toa stanuvav cat pat, za jadenje

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Na prvoto sednuvanje na kompjuter ne se sekjavam ,ali iam slika. Ja - bebe od godina dena, sedam na kompjuter so cigara u usta. A prvi igri mi bea Zimska Olimpijada, Lion King i Jungle...

zoko

tralalalla
Член од
12 јуни 2006
Мислења
80
Поени од реакции
0
i ja ne se sekavam ali znam deka bilo nekade koa sum bili 5-6 meseci:) pred dalecni 16 godini na Atari:) kakva romantika c c c c

Stefanos_M

Moscow_Boy
Член од
23 април 2006
Мислења
563
Поени од реакции
0
Не знам, сигурно кога сум бил бебе :)

Член од
9 август 2006
Мислења
161
Поени од реакции
19
абе ја онака ќе го уклучам една игрица ќе изиграм пола саат и одма го исклучувам да не се оптери:aplauz: ама еден другар коа дојде и таков се изгуби и ми вика може да го уклучам ком.ја викам може,и он го уклучува звучникот и ми вика абе изгледа не ти работи :tapp:

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Јас релативно касно фанав компјутер у раце, ако не бројам бејзик на некои Семоси у средното.

Првпат работев на компјутер на мои 23 год. , значи 2000 год. И тоа ми требаше да чукам нешто во Word. Aj сега згазете се од смеа.

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Прв пат кога ми купија Comodore 64 и на касетофон преснимував игричина и за да пустис една игра чекаш... и чекаш... се вртеа едни линии... појма немаш која е играта и на крај ти излага некоја бош и ај одново...
А после ’97 ми купија моиве PII со Windows ’95 и расуравме на моторејсер и на Captain Claw. Вториод ден го пративме на сервис оти виндоусот падна и луѓто од нико паднаа во несвест, викаат ај по една недела или месец ама за еден ден? Тоа ти е сега сум зависен од него и немозам да дишам без моето компјутериште!!!

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Моето прво седнување беше некаде кога бев 5 години. За првата игра која ми беше не се сеќавам но знам дека мноогу играв Red Alert и Duke Nukem

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
пред 10 години: ако тоа може тоа да се смета за компјутер... на едни компјутери мислам беа бугарски и се викаа Марта.. :)

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Димитар напиша:
пред 10 години: ако тоа може тоа да се смета за компјутер... на едни компјутери мислам беа бугарски и се викаа Марта.. :)
Јок, Марта е производ на Семос - Скопје.

Член од
6 мај 2006
Мислења
1.890
Поени од реакции
4
уффф тоа беше емоционален оргазам, па тука игри ммммм

PuMbA

BUCENCE
Член од
22 февруари 2006
Мислења
1.064
Поени од реакции
2
Првиот пат ми беше охооооооооооо мн од дамна кога имав некои 6 год и нон стоп стискав ентер хаха

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
На некои 3-4 години многу играв на Комодоре 64 додека не станаа нинтендата попристапни. Ама секогаш сакав кај чичко ми на компјутерот (486) да видам како се пали и да ги видам прозорчињата (Windows) и да поиграм една од две трите игри што ги имаше на него меѓу кои и зимските олимписки игри.

Kajgana Shop

На врв Bottom