Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување

Мари

...
Член од
31 декември 2005
Мислења
1.109
Поени од реакции
0
Првпат сум седната на 13 години и ја играв супер марио брос :je:

Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.768
Поени од реакции
31
prv pat bese koa bev ppeto ili cetvrto koa moite kupia 486 strasna masina

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Прва-втора година средно, вујко ми зема комјутер за работа, а јас и брачеда ми цели вечери кога сите спиеа, наместо да шетаме се тркавме со коли ... не ми текнува како се викаше играта, ама знам дека ептен се заразивме и никоја никогаш не ми била подобра иако скоро и да не играм. Уствари има уште една, taken мислам се викаше, каде што се тепааш one on one. И со таа бев доста заразена, мамата.:)
После тоа веќе почнаа да се отвараат интернет кафиња, наши другари работеа таму, па се навлековме на мирц (стандард шема и почеток де), и еве со милион излечени навики, сеуште минимум 8 часа дневно сум на компјутер.:toe: :)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
jaaa ova e ludo zeni da igrat tekken :)
podobro da gi pustis da tepat vo sporotivno ...(tri tocki)

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Crazy P0Y0L напиша:
jaaa ova e ludo zeni da igrat tekken :)
podobro da gi pustis da tepat vo sporotivno ...(tri tocki)
Зошто лудо? Башка секогаш го тепав другарот со кој играв ... не е тепачка во живо, па да е чудно ... компјутер т.е. тастатура и маус се, ало!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
alo! teken za PC hahahaha :) oki kako sakas osven ako vo vremeto si znaela emulatori da koristis :)
A i to ne mi e poentata samo interesno mi e i malce smesno.
oti sakam da vidam reakcii posle zaguben mec :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не ми текнува...сум имал 2 години и татко ми ме учел тетрис...на 286ка

Член од
13 јули 2006
Мислења
125
Поени од реакции
3
Хммм... првпат... епа тоа е било некаде 2ро-3то одделение. Две другарки имаа компјутер дома... На едната мајка и беше сметководител, па мораше да има комјутер, а на другата татко и ја имаше првата компјутерска фирма во градот. Секој ден после школо висевме кај нив и игравме Prince! хехехе, ја превртев тогаш играта :)
После тоа имаше некои Марта комјутери у школо, на тие научив по некое BASIC програмче да напишам...
Во 5то одделение почнав да висам по Интернет кафињата, се додека околу '99 ни дома не ми купија комјутер. Првиот беше процесор што го добив беше Pentium II Celeron 466 MHz :) и така.. мојата историја :)

А Tekken3 :):):) Аххх... Мојата омилена игра! само што јас ја играв на Play Station. Брат ми најчесто го тепав, though, он ми беше секогаш најблиску :) хехеххе

D

Delux

Гостин
na kompjuter sednav koga mi kupija komodore64...site edinici gi narediv na skolo baska i neodev na casovi

Член од
7 април 2006
Мислења
381
Поени од реакции
5
Јас не се сеќавам оти тоа е било некаде пред 20 години коа сум имал само 2 години...а знам дека имав Commodore 128 :) напредна верзија од 64...нели овој бил со 64 кв а овој со 128кв,стра да те фане :)

Член од
30 јануари 2006
Мислења
137
Поени од реакции
0
Ne se sekavam koga bese tocno ama se si mislam oti 3 to oddelenie bev sednav i cickoto so rabotese tamu mi ja ukluci delta force togas site ja igraa :) pa posle ne ja igrav i age of empires abe smeh. Samo kuti si.

N

NeMiRnA

Гостин
hm kaj majka mi na rabota 1-2 oddelenie bev,pa posle go dobiv mojot prv pc koj rikna i se taka u krug :)

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Беше топол летен ден. Јас бев надвор и си играв, но наеднаш се почуствував омалксано. Влегов во првиот кафич што го видов... Ама не сфатив во тој момент дека е нет кафе. Но, не беше важно. Таму беше Тој. Пентиум. И тоа втора генерација. Бел како млеко. Врел од летниот ден и климата која не работеше добро. Седнав на него. Ја ставив раката на неговиот маус.... И оргазам. Милата пластика (мејд ин Чајна) ме исполнуваше на неколку забранувачки начини. Јас кликав постојано ,а Тој го прифаќаше тоа. Не се предаде на мојата машкост. Правеше токму тоа што го сакав. Водевме љубов цел саат. Но, времето истече, дечкото што работеше назад не прекина (ти завши времето!) и јас морав да си одам. Кога излегов надвор погледнав низ прозорот и за последен пат го здогледав, Тој "Број 6"... Мојата прва, голема љубов...

NiTr0

ГЛИЦЕРИН
Член од
4 април 2006
Мислења
467
Поени од реакции
4
Мојот прв контакт со компјутер.........
Тоа беше со Спектрум, која година не се сеќевам, ама ми изгледаше како НЛО...

Kajgana Shop

На врв Bottom