Вашиот прв допир со компјутерите

• Креатор на темата ¯\_(ツ)_/¯
  • Време на започнување

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Вујко ми купи 286-ка во `93. Паметам единствено по тоа што имаше игра (единствена) фудбал Италија `92. Со саати седевме со братучед ми и игавме фудбал. Највероватно освен фудбал можеше и да пишуваш во CHI-WRITER (за оние што не знаат Chi-Writer е претходник на Word). ЛУДИЛООООО.

^^Mon4e

The sweatest thing
Член од
30 јануари 2007
Мислења
476
Поени од реакции
0
Kompjuter imam uste od 3,4 godinki i mnogu sum go strakala i rasipuvala ali i den denes stoi u dnevna i uste raboti a go koristi tatko mi posto ja si imam nov. Mnogu sum igrala edna igra so eden praistoriski covek. I den denes ja baram igrata i nikako da ja najdam :cry:!!!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
^^Mon4e напиша:
Kompjuter imam uste od 3,4 godinki i mnogu sum go strakala i rasipuvala ali i den denes stoi u dnevna i uste raboti a go koristi tatko mi posto ja si imam nov. Mnogu sum igrala edna igra so eden praistoriski covek. I den denes ja baram igrata i nikako da ja najdam :cry:!!!
Ja imam jas samo neznam kako da ja uploadiram. Koj znae neka mi kaze kako treba via PP

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
13.445
Dzish напиша:
Вујко ми купи 286-ка во `93. Паметам единствено по тоа што имаше игра (единствена) фудбал Италија `92. Со саати седевме со братучед ми и игавме фудбал. Највероватно освен фудбал можеше и да пишуваш во CHI-WRITER (за оние што не знаат Chi-Writer е претходник на Word). ЛУДИЛООООО.
I jas ja imav megju prvite igri. Brat mi se raskapa od igranje jas ne tolku.

Мартин$

Модератор
Член од
2 март 2007
Мислења
5.234
Поени од реакции
148
Imam kompjuter od 3 godini i sum igral igra so nekakva zaba tamo ne znam koja e igrataaaaaaa

Член од
2 февруари 2007
Мислења
21
Поени од реакции
0
mojot prv dopir bese koga nasite komsii prvi si kupija kompjuter i ne viknaa da go vidime,potoa imase edna igra i koga sednav prv pat mi bese da fakam gluv4e i mi begase na site strani.haha.

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Izgleda bev 5-6 godini, znaci 95 godina,tuka negde ke da e, kaj mnogu bliski komsii.Se sekavam na MS-DOS i na igrata Mario!

Член од
17 февруари 2007
Мислења
8
Поени од реакции
0
prv kontakt? hm...
pa mislam na moi 7, 8 ili 9 god sto znaci 91 ili 92 god.Tetkami od Germanija mi donese comodore 16, so dzojstik i kasetofon i eden najlon kaseti so igri, i dve knigi so programi.Cel den pisuvas programa i na kraj na crnobeliot tv se pojavuvat nekoe si geometrisko telo i jas presreken...

^^Mon4e

The sweatest thing
Член од
30 јануари 2007
Мислења
476
Поени од реакции
0
Saladin напиша:
Ja imam jas samo neznam kako da ja uploadiram. Koj znae neka mi kaze kako treba via PP
Coek ni ja neznam kako treba ali koj znae neka kazuvaaaaa PLEASEEE:cuc:

Член од
29 март 2007
Мислења
6.820
Поени од реакции
238
nekade 95-96 god mislam deka bese onie pc bez nikakvi opcii haha

F

filmadzijka

Гостин
1995.
Бев апсолутен почетник. За компјутери - дупка. Ама бев слушнала за „вештачка интелигенција“ ... плус некои НФ филмови ...
Учев преку trial and error што повеќе пати завршуваше со голем зијан.
Се сеќавам дека многу му зборував: кога ќе ја погодеше го фалев и галев, а кога ќе утнеше го карав и му се заканував и навистина имав чувство дека многу влијаам на неговото „однесување“ и така тој полека си ја научи работата, а јас се поретко вербално му се обраќав.

Yugo

Law rules
Член од
12 декември 2005
Мислења
8.251
Поени од реакции
28
Мојот прв компјутер бесе 486-ка ии мн беше закон првото допирање на компјутер и првата игра на СОЛИТАРЕ :pos: :pos: :pos: :pos:

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Прв допир со ПЦ нбеше во 1997 тогаш излегоа 586 или првите пентиум компјутери.Татко ми купи и шо вика Југо солитаре и една игра ДАВЕ и куцав на Ворд закон беше.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
1995 godina, go vidov i go pocuvstvuvav prviot kompjuter :) vo mojot zivot, mi licese na fliper :)

Kajgana Shop

На врв Bottom