Во 1 година средно, мојот најдобар другар купи компјутер од Макпетрол со Pentium MMX @ 166 MHz со 16 MB RAM и 1,7 GB HDD, Имаше некоја графичка со цели 2 мегабајти меморија. Возефме Need for Speed 2 (не мешајте со андерграунд, во тоа време НФС беше новина и повеќе беше аркадна отколку 3Д, VooDoo 3Dfx чинеше ѓаол и пол).
Auuu koa mi tekne na tatko mi prviot kompjuter lele...Me bese strav da ne go rasipam i broev do 15 pred da nalegnam neso ...za razlika ot togas se ovaj mojo 24-7 go kcam...
Pa prv pat sednav na kompjuter na 8 godisna vozrast. Igrav Midtown Madness 1 (mislam taka se pisuva)! Ali bev mng radosen , mi pomagaa tamu da igram bolje tie so bea deckite,zs toa bese u net caffe! I taka vazno super si pominav i posle sekoj den si odev i si ja igrav taa igra
Prv dopir so kompjuterite?! Hm... pa ne znam bas tacno koga ali mislim deka so pojavata na mircot, toa vreme ili kratok period pred toa, a toa e nekade pred okolu 9 godini... Prvo imam pocnato so mircot pa posle so igrite koga si kupiv i jas kompjuter. Prva igra sto ja igrav karti a prva igra sto ja kupiv bese tarzan, mnogu sakav da ja igram, interesna mi bese avanturisticka nekako
Имам компјутер уште од 1994 , кога сум имала 4 години. Татко ми вели дека прво било нешто Чи Рајтер ор самтинг, ама јас се секавам на ДОС. Не правев нешто посебно, играф ДОС игрички што уште си ги играм, или цртаф у (на времето) Paint Brush, сега позната само како Paint. Е...то.
кхм... неам појма знам второ или трето одделение беше кога учев на ворд да пишувам. Ми текнува на тоа оти полесно ми беше на компјутерт да напишам нешто и да го испечатам одколку да пишувам на хартија рачно.
А можно е да сум седнал на компјутер и тоа мислам комодоре дека беше од Семос компјутери со Дефективен Оперативен Систем т.е. ДОС и само куцав како луд, сигурно имав испод 6-7 години...
Знам интересно ми беше ке стаев некоја дискета и ке пишев дир и ке ми се појават 10000 букви кои незнаев што значат...
Иначе првпат имав мој компјутер 1997 дали второ или трето одделение бев...
беше наменет само за играње, и ја играв Принц оф персиа - таа верзија што беше со 4 стази и една како пинг-понг хахаха...
Прв контакт...Некаде на 4-5 години, Comodore 64, па после...386ка...ЛЕГЕНДА...А во тоа време, немаше многу игри, некој флипер, тетрис и Blues Brothers. А пентиум, некаде на 10тина години...Чудо на технологијата... :baeh:
Прв пат седнав на 8 годишна возраст и тргнав по Игрите : Solitari или како се викасе забораив тетрис флипер си некој хахаха незнаев за друго и само тоа по цели денови :pos2:
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.