Вашата коса...

ShEkicKs

Special K
Член од
4 ноември 2005
Мислења
153
Поени од реакции
2
aee да можеше мојата коса да збори, сеа ке рикаше...кој тероризам и го вршам секој ден ни сама не сум свесна...само еден ден у неделата ја остаам на раат(само миење, без употреба на гелови, пени, восоци, пеглање)...според мене не треба да се претерува многу многу со препаративе...колку се добри, двојно повеќе се штетни за косата, ако се претера со употреба на се и сешто

Goddess of Chaos

Nixe Nox
Член од
16 август 2005
Мислења
6.250
Поени од реакции
228
ништо не и праам на косата "за да ја заштитам од зимскиот студ" :icon_lol: исто ми е у секое годишно време...

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Jas koristam ampuli:) Za sea se e isto, ama kaj i da e za nekoj mesec ke bidam kao Kinez vo kosata osekam.

TargeT

Сериозен СУМ
Член од
13 јануари 2006
Мислења
777
Поени од реакции
6
Од горе наведените совети, едино не користам восок, едноставно не е восок за мојата коса.

SLaCk

Remember me?
Член од
23 ноември 2005
Мислења
1.451
Поени од реакции
18
Fala bogu sto ne sum zena. I ova sto go pravam (stavanje gel, bricenje, od vreme na vreme mackanje krema) mi e uzasno dosadno:) Inaku da vosokot e zivo sranje treba posle da go vadis so chesel za voski...

Warrior

Born to laugh
Член од
15 декември 2005
Мислења
375
Поени од реакции
3
Јас имам долга "косичка" и обично ја мијам со Пантен, гелови, восоци и такви чуда не употребувам.

Гел за бричење-сеуште не се бричам!
Крема за лице и раце користам
Гел за чистење-користам ЈангДерм, Тореадор и тебе би ти го препорачал, ефикасен е а, и нее многу скап.

V

VirtualA

Гостин
Покрај редовно миење со Пантен користам и регенератрор, а после тоа силиконски капки и супер ми е. Посветла, помека и полесно се чешла, а и помалку ми паѓа.
Имам користено и киселина, и не беше лошо

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
hmmm i ja koristam panten,za sekoj den nekoj...i stavam kao se vika edno subrina li kojznae...vaka koa kje razmislam pojma neam sto pravam so kosata ali mnogu mi e ubava i zdrava...ako ne veruvate bibe prasajte ja hahaha :)

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Eve vi eden recept za osvezuvanje na kosata,dava odlicni rezultati protiv opagjanje i perut,dava sjaj,ja zacvrstuva i ja zazdravuva kosata,odnosno korenot na vlaknoto:

-1 lazica bademovo maslo
-1 lazica ricinusovo maslo
-1 lazica panten rastvor
-1 zholcka
-1 nekolku kapki limon

Izmatete gi da se voednaci smesata i kako sampn ili kako da ja farbate po prameni,nanesete ja smesata na kosata. Potoa so prsti izmasirajte ja i ostavete taka da postoi najmnogu 1 cas,ne povece.
Isplaknete ja so topla,ne zheshka, voda i potoa nanesete shampon i isperet ja ubavo kosata.
Na isfrotirana kosa so podisturanje nanesete (rasurete ja) ampula Tricoligo (eftini se i gi ima vo Zegin),pa isusete ja,fenirajte se,peglajte,sto sakate pravete. Rezultatite se vidlivi vednas.
Provereno licno.:)

vamPIRAT

Psychodoctor
Член од
21 февруари 2006
Мислења
100
Поени од реакции
4
|| Права долга коса ||

-имаше една рецепта за права (мазна) во која што еден од компонентите беше јогуртот....и после не ми текнува,само се сеќавам дека девојките во средно многу ја користеа,затоа ке ве замолам некој да ми помогне за комплетирање на рецептава (изглеа имаше и кајгана у рецептата) :se_ molam

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
59
Ne ja tapiram kosata,pari da mi davaat! :pos:

Ч

Чек Он Ит

Гостин
Вака ...
Каква боја на коса имате?
Дали таа е вашата природна боја?
Кратка,медиум или долга коса имате?
Дали експериментирате со изгледот навашата коса или како и секогаш?

Скулгрл

Queen of the superficial::..
Член од
17 јануари 2006
Мислења
5.059
Поени од реакции
69
check_on_IT напиша:
Вака ...
Каква боја на коса имате?
Дали таа е вашата природна боја?
Кратка,медиум или долга коса имате?
Дали експериментирате со изгледот навашата коса или како и секогаш?
1.Сега сум плава,иако малку ја сменив нијансата на потемно.

2.Не,природна ми е кафеава.

3.Должината-некаде до раменици,значи средно.

4.Секогаш експериментирам,сум била и црвена,црна,светло и темно кафеава,но сепак плава најубаво ми стои.

ПС.А да кажеше и ти за себе?:)

JuveFan

Џабарлак
Член од
11 мај 2006
Мислења
918
Поени од реакции
7
sch00lGirL напиша:
4.Секогаш експериментирам,сум била и црвена,црна,светло и темно кафеава,но сепак плава најубаво ми стои.
Знаеш плавушите ја имаат цела забава околу нив :vozbud:
Јас имам средна должина на виткана коса со боја темно црна :)

Kajgana Shop

На врв Bottom