Вашата коса...

MaRiNa`Oh

стара школа
Член од
26 март 2005
Мислења
3.484
Поени од реакции
28
1. Кафеава, светла, сеа за сеа не мислам да ја фарбам иако секоаш сум мислела дека убо би ми стоела црна како одраз на белиоф тен и плавиве очи
2. Да де,..:)
3. Еее,.. должината, шознам, кратка, кун средна. Шишки, негде пократка, негде подолга,..
4. Порано секогаш ја шишаф кратка, ама тој период ми помина, и така.. не експериментирам ногу ногу :)

еци^^^

Walking the line of nature's palm
Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
check_on_IT напиша:
Вака ...
Каква боја на коса имате?
Дали таа е вашата природна боја?
Кратка,медиум или долга коса имате?
Дали експериментирате со изгледот навашата коса или како и секогаш?
Имам црна боја на косата,медиум должина,иако сакам да ми порасне,сакам да имам долга коса!
Секако дека ми е природна бојаа,Ич ама баш ич нејќам фарбани коси,изгледа пошо најгадно на свет ми е ко ќе видам некоја плавуша која има 3цм долги црни корени,леле бџааак бе!
Експериментирам само со шишките,сега ми се на страна,ама обожавам прави,баш утре имам закажено на фризер за да си ги скратам!

JASMIN

Шехерезада
Член од
10 април 2006
Мислења
480
Поени од реакции
19
Imam mnogu kosa na glava, diva, vitkana, smegjo-plava...ne e sekogas lesno, no barem e peri-nosi. Ne moram cesli da kupuvam i mozam i sama da se isisam-nema da se poznava:)

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Prava,ramna,prirodno kafeava(porano bev plava,sea mi potemna),dolzina medium,so siski na strana- znaci japonski isshishana :icon_bigg

Nemam navika da eksperimentiram,sum razmisluvala da ja osvetlam za nijansa ili dve,ama nisto poveke. A za forma,koga-kako. Na periodi ja promenuvam,zavisi od stilot i togasniot vkus. :)

V

VirtualA

Гостин
Ааааа косата ми е нешто топ Имам долга, светло кафеава и мнооогу густа. Ептен се грижам и користам само најдобри препарати

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Природна боја на косата - темно костенлива. Не ја фарбам косата. Не сум била ни шатирана.
Должина, нешто подолго од рамениците, значи средно.
Експрериментирам со фризурите, со боите не.

еци^^^

Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
VirtualA напиша:
Ааааа косата ми е нешто топ Имам долга, светло кафеава и мнооогу густа. Ептен се грижам и користам само најдобри препарати
еве ме поттикна Виртуала да се надополнам со чек он ит..

какви препарати користите за нега на вашата коса?Ставате ли масказа коса(каква?),каков шампон користите?
Имате ли некој посебно ефикасен препарат што сакате да го препорачате

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.403
Поени од реакции
5.957
check_on_IT напиша:
Вака ...
Природно кафеава, моментално шатирана, со чести светло-бели прамени.
А должина, кратка.
Експериментирам стално оти ми е кратка и ја правам на разни начини најчесто делот кај тилот го кревам нагоре и избегавам патец.
Иначе за шампони најчесто [SIZE=-1]Head & Shoulders[/SIZE][SIZE=-1] иако знам и да го променам некогаш :)[/SIZE]

JeCILaDy

Move Away
Член од
18 април 2006
Мислења
2.350
Поени од реакции
22
Користам Subrina шампон и Subrina балзам за коса. Два пати месечно ја мијам со Bio sampoon за регенерирање на косата.

еци^^^

Член од
9 декември 2005
Мислења
2.945
Поени од реакции
58
Најдобрата боја за вас

Огнена црвенокоса, сексипилна плавуша или елегантна бринета?Која боја на косата вам најмногу ви одговара и при тоа ги истакнува убавите црти на вашето лице. Ако не сте сигурни, прочитајте ги советите од стручнациЧ

Дали е црвената боја на коса за вас?

Доколку најмалку две од следните тврдења се однесуваат на вас, вистинско време е да станете темпераментна црвенокоса дама!

1.Вашиот тен има розова нијанса. Во овој случај слободно исфарбајте се црвено. На жените со маслинест и жолтеникав тен ретко кога добро им стои црвена коса, можеби само некои нијанси на црвено.
2.Обожавате да привлекувате внимание. Црвенокосите жени ретко кога поминуваат незабележани. Токму заради тоа, морате да бидете самоуверени, да уживате во погледите на познати и непознати луѓе.
3.Вашата коса е во прилично добра состојба. Доколку вашата коса е сува или оштетена, знајте дека тешко ќе ја прими и задржи бојата која лесно исчезнува.

Мејкап за црвенокоси?

1. Избегнувајте темни сенки на капаците. Таквите бои прават да изгледате премногу нападно.
2. Размислувајте црвено. Наспроти старомодните совети, црвеното руменио и кармин совршено им прилегаат на црвенокосите жени.
3. Немојте да ги фарбате веќите за да ја усогласите нивната боја со бојата на веќит. Тоа делува невкусно, кажуваат стилистите.

Познати црвенокоси..Марша Крос, Тајра Бенкс, Џулијан мур, Карен Елисон, Дебора Мисинг!

Дали е плавата боја на косата за вас?

Доколку најмалку две од следниве тврдење са однесуваат на вас, вистинско време е да станете заносна плавуша.
1. Ако вашата коса се осветлува во текот на летните месеци, сигурно имате тен со кој оди плавата боја на косата.
2. Можете редовно да ја одржувате косата. Значи, спремни сте редовно да ги фарбате орените, да ги шишате краевите и да користите ефикасни препарати за коса.
3. Уживате во друштвото на мажите и не ви пречат нивните коментари.

Меј ап за плавуши?

1. Праска-ноја совршено им стои на плавушите. Тоа се однесува на руменилото, карминот, но и на сенката за очи.
2. Доколку сакате црвени кармини, нека бидат во слетли нијанси, а користете ги само во вечерната шминка.
3. Користете исклучиво браун маскара.

Познати плавуши..Риз Витрспун, Џесика Симпсон, Кејт Хадсон, Наоми Вотс, Шарлиз Терон.

Дали е смеѓата боја на косата за вас?

Ако најмалку две од следниве тврдења се однесуваат на вас, тогаш е вистинско време да станете префинета бринета!

1. Вашата коса го изгубила сјајот и убавината и делува безживотно!
2. Не сакате да вложувате многу време и труд во одржувањето на косата. Одржувањето на смеѓата коса е многу лесна задача, изводливо е дури и во домашни услови.
3. Вашата коса е оштетена. Темната коса најдобро ја рефлексира светлината, најлесно ги сокрива недостатоците и оштетувањата и ги камуфлира повеќето мани на косата.

Мејкап за бринети?

1. Употребувајте исклучиво црна маскара.
2. Експериментирајте со сенки за очи со јаки бои. На бринетите им е дозволено да користат и сенки за очи со најинтензивни бои.
3. Доколкѕ вашиот тен, поради темната боја на косата, делува премногу бледо, обавезно користете седефасто руменило.

Познати бринети... Кејт Холмс, Кетрин Зета Џонс, Бијонсе, Ева Лонгориа, Џенифер Конели, Анџелина Џоли!

Ч

Чек Он Ит

Гостин
check_on_IT напиша:
Вака ...
Eпа ај и за мене да си кажам :)

1.Кафеава ми е , али сакам да се фарбам плава оти поубо ќе ми стои на тенот :)
2. Да кафеава цел живот сум
3.Имам медиум накај кратка коса :toe:
4.Секогаш експериментирам со косата имаф мноогу долга па ја скратиф на минимум а сеа едната страна ми е кратка а другата медиум (воа мој изум али јако стои ) :toe:
Користам Нивеа шампон и регенератор најчесто,а маски не практикувам :toe:

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
check_on_IT напиша:
Вака ...
Моментално сум плавуша и за брзо време не планирам да ја менувам бојата!
Не,природно сум црна!
Имав долга коса,али сеа ми е до раменици значи медиум!
Дали експериментирам...па еден ден од тоа и без коса ќе останам...сум била црна,темно кафеава,светло кафеава,црвена,розево шатирана,зелено шатирана,тегет,светло сина и на крај за да откријам дека плава најдобро ми стои:vozbud:
Природно ми е виткана али ретко кој ми ја видел таква,златна преса!

love

The one and only
Член од
2 мај 2006
Мислења
716
Поени од реакции
1
Momentalno bojata na kosata mi e plava,nijansirana so potemni i posvetli kafeavi prameni,a prirodnata mi e kostenliva.Postojano eksprimentiram ,sum bila crna,crvena svetla,crvena temna,lesnik,svetlo plava,platinesto plava,sivkasta...,a vo odnos na dolzinite pretezno ja nosev sredna,iako ja imam noseno i kratka,a sega mi e dolga i sakam uste malku da mi porasne.Koristam Pantene sampon i regenerator i ponekogas stavam bademovo maslo.Kosata mi e prava,a vo posledno vreme ja vitkam so tvisteri ili so mnogu golemi vitleri na nadvor.

Mickey_k

Прохујао са вихором...
Член од
8 август 2006
Мислења
130
Поени од реакции
4
Јас имам медиум должина,
фарбана кафеава,
виткана (ја сакам права)
често си мењавам облици на фриз.
Најважно ми е да ја негувам и одржувам здрава!!!

Добро некогаш машко ке каже каква коса има или сите се на кец ма нема што многу да коментираат. :nesvest::tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom