Вашата коса...

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
Имам долга темно кафена коса:)
Природна ми е мааалцее виткана ама ја пеглам и така секогаш ми е права, и покрај секојдневното пеглање, порано ја имав шатирано пак ми е убава и ептен мека
Сега треба да се шишам и сакам пократко ама сите ме молат да не го правам тоа:)

D

Daftie

Гостин
The story of my коса: мојата природна коса е светло кафена. До сега два пати имам вадено ружни плави прамења(велат тоа било шатирање) и never again! Сум ги имала повеќето од сите можни фризури, а од боите само сива, зелена, лилакова и неколку нијанси на црвена.
Сега по боја ми е црвена, имам некоја стандардна должина, немам степен туку ми е рамна и имам нешто како шишки во тек на растење.
Порано ми беше многу ретка, но сега некако не, изгледа дека доби на волумен или тка нешто.

Ја мијам на 4-5 дена, пред миење ставам некакво уље, а после миење маска. Не ја пеглам, а со фен ја сушам само кај коренот, ко да фати правец.

И до сега немам ставено фарба пошто кога ќе никне коса се ствара ланец-обврска да ја фарбаш пак и пак и пак за да не изгледаш ко клошар. Секогаш се фарбам со колор-шампони.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.001
Поени од реакции
12.599
Природна боја ми е светло кафена,ама имам светли прамени на некој места и понекогаш изгледат како да сум шатирана. Бојата ми се свиѓат,не ни планирам да ја фарбам во следниве 3-4 години,а можда и потака,пошо едноставно не можам да се замислам со друга боја.
Формата иначе ми е многу глупа,права ми е,и на краевите искршена,па морам да ја пеглам.
Должината е средна некаде,до после раменици. Ја имав ишишано кратко,пред 2 години,боб стил-тогаш беше во мода,ама одма ми порасна. Од тогаш па натака само краевите ги шишам.
2 пати неделно ја мијам,со Pantene шампон и регенератор. Толку :)

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Имам долга темно кафеава накај црна коса.Права ми е и затоа ја обожавам затоа што немора ни да ја пеглам ни да ја виткам.Ја мијам на 4-5 дена не користам ниту фен затоа што тогаш ми стане права слама.А имам желба за во иднина да се фарбам црно али тоа сега засега ми е само пуста желба.

Valerija

I'm like an Angel
Член од
23 октомври 2008
Мислења
211
Поени од реакции
5
не можам да кажам дека сум задоволна од мојата коса, иначе ми е плава, долга виткана :tapp:..па морам шо почесто да ја пеглам да не изгледам како був.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Имам црна, природна виткана коса. :pipi: Многу си ја сакам зш ми помага у „развиање“ односи :pos: Планирам да ја фарбам ка Виножито па ќе излагам надвор само кога ќе врне дожд :pos:

Emma

Supergirl.
Член од
7 јуни 2006
Мислења
3.045
Поени од реакции
157
Дугачка, виткана... Измеѓу црна и кафена, на светлина повеќе на кафено мава. Не сум се фарбала никогаш, таква е откако знам за себе. И најуба си е. Пошо на овој тен и очи ништо освен темна коса не стои. Али затоа све друго од менлива категорија попут шминка на пример, да. :jaj:

АМБРОЗИЈА

случајна минувачка
Член од
22 декември 2008
Мислења
351
Поени од реакции
74
Мојата коса - историја... Плава ми е и долга, ама колку само време трошам на негување... Најтешка е за одржување, а заради константните едномесечни фарбања морам и константно да киснам на фризер, користам Лореал маска ( која инаку многу помага за сува коса), шампон и регенератор, ја пеглам од време на време и тоа исклучиво ако имам препарат за термичка заштита, а ја мијам на 3 дена затоа што така ми расте побрзо. Барем еднаш во 2 месеци правам маска со маслиново,чичково уље и јајце, затоа што ја обновува косата и ја прави значително помека.
Инаку без средена коса нема шанси да излезам од дома, а никогаш не ја собирам,затоа што не можам да се поднесам таква , се чувствувам како без коса.

Член од
12 август 2008
Мислења
501
Поени од реакции
30
Мојата коса е долга темно кафена некаде под гради,ми беше подолга али ја ишишав.Природно е права и цврста и неам проблем со неа.Jа мијам на секои 2 дена а ја негувам со шампон,балсам и селиконски капки на Advance Techniques од Аvon :)

Cruela DeVill

THE BEST DAMN THING
Член од
15 август 2008
Мислења
222
Поени од реакции
14
mojata kosicka mi e do pola vrat po boja kostenliva(so bi rekla baba mi) so nekoj crvenikav sjaj...ja mijam na 3-4 dena so samponce pantene i i stavam i balsam za da mi e pomeka, prava mi e, ja susam so fen posle sekoe mienje i arno so mi e prirodno jaka inace dosega ke bev so perika

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Мојата коса е светло кафеава, и ја мијам 2-3 пати неделно. Али у последно време ми е лесно кршлива, како да ја зацврстам некако може? Хелппп

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Имам црна, природна виткана коса. :pipi: Многу си ја сакам зш ми помага у „развиање“ односи :pos: Планирам да ја фарбам ка Виножито па ќе излагам надвор само кога ќе врне дожд :pos:
И нема да мора да ја бањаш! И ќе ти биде мрсна ко 4врт бурек! :)

А мојата е долга виткана црна :) И многу си ја сакам :pipi:

P

Polaroid vanity

Гостин
Иам црно кратко косиче,боб фриз. Напред прамените ми се до рамена а отпозади ми е краткичка. Фарбана по 9853875485 пат,летово за помалку од месец дена ја бојадисав 3 пати. Претерувам ептен па ми е и чудно што се држи.
Природната ми е костенлива..а будуча желба - црвена. Иако пробав у неколку наврати само коренот ми фати,интересно беше некое време,после ми стана глупо.
Ја мијам на два дена,ги пеглам праменчињата одвреме навреме користам и гел.
А вака и регенератор и балсам. Ја сушам со фен иако не сакам..али увек ја мијам у заџан момент пред излегување па друго не преостанува. И редовно на фризер да.
Порано ми беше најпрекрасна бре..бујна,долга,брановидна. Ах.

Kajgana Shop

На врв Bottom