ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 139 67,1%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 14,0%

• Вкупно гласачи
    207

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.742
Поени од реакции
49.344
Присуството на Филип Петровски рака под рака со тие што цел негов стаж го ишкаат како шугаво љангурче е доволно да се сфати дека овие не се вистински заинтересирани за превземање на партијата , туку се само парадирани како егзотични живинки... Креативен перформанс како што милуваше да каже граѓанството

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Присуството на Филип Петровски рака под рака со тие што цел негов стаж го ишкаат како шугаво љангурче е доволно да се сфати дека овие не се вистински заинтересирани за превземање на партијата , туку се само парадирани како егзотични живинки... Креативен перформанс како што милуваше да каже граѓанството
А да и во предходните постови заборавави да напоменам овие истиве Ликови кога бе се вратила ВМРО-ДПМНЕ на власт први ќе појдат да честитат и први ќе почнат да се лижат за некоја функција или тендрче и да кажат колку големи патриоти биле, колку само се пожртвувале за партијата, за Филип јасно мие 2003 на конгресот работеше во изборниот штаб на Марјан Ѓорчев па после да појде на Груевски да го моли да го стави во партиска комисија за Надворешни работи, го немаше некој период 2005 година Трифун победи на на Локални стана градоначалник на Град Скопје и оп Филип ете го директор на Градска Бибљотека.. седеше таму и после почна да фрла дрва и камења по Груевски нормално не му дадоа повисока функција затоа така делуваше замина кај сестра Љубе во Обединети за Македонија да му биде потпреседател на партијата, и таму не фати место направи негова партија финансирана со сомнитлено црни пари од Белград (читај Даравелски) и видовме сите како заварши таа партија во 2011год на изборите едвај собра 1000 гласови, за да дојде пак во ВМРО-ДПМНЕ да моли и да плачи да му дадат да биде директор на државен Архив. Филип е исцеден лимон и фрлен на буниште не знам зашто сеуште се замара со политика кога човекот се има пробано секаде а нема поддршка дури ни од домашните негови!

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Јас не се бунам, туку размислувам колку сум спремен да лапнам некое тендерче. Проблем е што не сум баш по бизнисот, инаку нема промашај.
Лапни ако можеш.....секој човек здрав у паметот користи можности.
Глумење лудило може на други....деца вчера што се родиле.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Смешно е колку иницијативниов одбор и вице заев работат у координација :icon_mrgr: .
Сашо работи на смена на Мицковски уште од неговото назначување во 2017 година. Се се прави за да се опструира работата на вмро односно вмро да се бави со внатрепартиски проблеми, а да не се бави со зоран заев и власта. Целта е да се превземе партијата, за да му се помогне на заев кога ќе има 2/3 закони па дури и закони со просто мнозинство, затоа што 62 пратеника нема шанса да бидат присутни на секоја седница.

Работата е што реално, Мицковски не може да победи на ниедни избори се додека Мијалков работи против вмро. Во 2016 странците не успеаа да го победат Вмро со снимени материјали, со СЈО, со пржинска влада, со нивно присуство во Мк и отворена поддршка према Заев со сите говнарии што ги направија. Едноставно Сашо е мајстор за терен, а таков човек нема Мицко ни блиску до тоа што е Сашо.

Како и да е, што и да се случи во вмро, црна иднина и престои на Македонија.
Ако не можеш да го зауздаш некој кој ти бил колега до вчера и му го знаеш буквално целиот круг на делување, како би зауздал некој анонимус од спротивен табор за кој освен со прислушкување нема како да дознаеш со кого се комуницира?

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.454
Поени од реакции
5.176
ВМРО-ДПМНЕ си имаше и си има став околу националините прашања, кажа дека не го поддржува преспанскиот договор, и договорот со Бугарија убаво објасни дека е штетен бојкотираше референдум е сега овие што бараат смена на Мицковски од типот на Мите Лимонада кој без тронка страм исто како од пушка и како Зоќе изјавува Северна Македонија бара смена тој истот каде што му помогна на зоки и на сдс во тиквешијата да не изгуби катастрофално работеше макотрпно за сдс и тој најде да зборува за смена а и вие во исти хор со него барате смена на Мицковски, дали требаше Мицковски да иде со главата во ѕид? Кога сите го знаевме исходот што ќе биде со државава уште во 2016 година кога дојде Зоки на власт убаво Грујо кажа слушнете ме добро да не биде после не сум ви кажал ама никој не го свати сериозно тоа.
Браво, жестоко се бориш.
Во главно нападите кои се против ДПсНЕ и Мицко се од типови кои преферираат друга партија и идеологија, па аргументирана сказна за такви нема смисла, тие и понатаму ќе си терат своја агенда (само мртов Индијанец е добар Индијанец), твојата аргументација треба да ја насочиш и приспособиш кон оние што своите ставови ги градат врз релана почва и на здрав темел.

Инаку ДПсНЕ ги изгуби изборите (покрај фингерајката и изборниот инжењеринг) и заради тоа што никој друг, освен членовите, не поверува во тоа што си го напишал, тоа е оваа: “““ВМРО-ДПМНЕ си имаше и си има став околу националините прашања, кажа дека не го поддржува преспанскиот договор, и договорот со Бугарија убаво објасни дека е штетен бојкотираше референдум е сега овие што бараат смена на Мицковски....“““
(понекогаш не е доволно само да имаш декларитевен став, иако во случајов и тоа е дискутабилно, туку треба да го пласираш па и браниш!)

Зошто не поверуваа, нема потреба да се објаснува, ова гарнитура со Мицко на чело игра многу нечисто, се однесува кон Македонците како да се недораснати и настапува со онаа попска“не ме гледај што праам, слушај ме што зборам“ и смета дека стоката на СтевоСидрото е уште стока дека не научила ништо.

Ако ДПсНЕ со оваа гарнитура продолжи со ваква политика мислам дека ќе се распадне пред да се растури Северџистан и картелот на Црпе.

Бидејќи сметаш дека им е многу тешко во вакви услови на Мицко и неговите да водат про-македонска политика, излегува дека си млад и не знаеш како било во '90-тите кога на 3 кои седат на масата имаш 4 кодоша (еден за северниот, друг за источниот трет за јужниот сосед, а четвртиот е супервизор), се разбира дека хајката за смена на Мицко е оркестрирана и координирана од стратешките партнери на Македонија и Македонците ама тоа е затоа што Мицко е веќе истрошен си ја заврши неговата задача,... она што мене ме загрижува е што поголемиот дел од членството застана зад небулозите дека партијата треба да се сочува и одбрани, а тоа што во меѓувреме ја изгубивме државата не било толку важно, па зошто тогаш такво име на тој партиски субјект и каде во која држава ќе се бори таа партија за власт?!?

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.412
Поени од реакции
16.680
Јас не се бунам, туку размислувам колку сум спремен да лапнам некое тендерче. Проблем е што не сум баш по бизнисот, инаку нема промашај.
:lolzz:
Зошто да не сум озбилен? Ако не можам да се доберам до тендерче, можам барем до неколку илјадарки од субвенции. Годинава пријавив двојно повеќе, имам стадо овци иако одвај се сеќавам како изгледа овца.
Јас баш сериозно го сфатив. Имав некои сознанија уште пред Груевски да го каже, тој само ги потврди.
Свака част ако е ова таке.

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Партија што се декларира како демократска, никогаш нема да има цврст став.
Да знаете дека лажат кога ќе го чуете тоа.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.781
Поени од реакции
12.248
доколку дојде до смена (на страна пишувањата кој би дошол на власт), дали има шанси некој како Влатко Ѓорчев или сличен лик? Не знам дали е компромитиран со овие уцени од есдеес, знам дека кога и да изјавил нешто или имал говор, секогаш бил на место. Ова вака од страна гледано на него ми текнува во моментов. Или воопшто такви ликови не се на дневен ред? Верувам дека си поупатен, затоа те прашувам.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
доколку дојде до смена (на страна пишувањата кој би дошол на власт), дали има шанси некој како Влатко Ѓорчев или сличен лик? Не знам дали е компромитиран со овие уцени од есдеес, знам дека кога и да изјавил нешто или имал говор, секогаш бил на место. Ова вака од страна гледано на него ми текнува во моментов. Или воопшто такви ликови не се на дневен ред? Верувам дека си поупатен, затоа те прашувам.
Не ми се чини дека е он упатен у овие ствари.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Обично претседател на партија има скоро апсолутно влијание, а и имаше време да смени кој сака на било која позиција ако не му одговарал. Прашање е тие што се најгоре и блиску до него да не му кројат капа....и кое влијание на делегатите има Сашо.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
На Мицкоски реално му се доброени деновите. Многу поинтересно прашање е дали после Мицкоски ДПМНЕ повторно ќе го превземе Мијалков, или некоја трета групација. Само што не гледам трета во моментов.

Kajgana Shop

На врв Bottom