ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 139 67,1%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 14,0%

• Вкупно гласачи
    207

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Која финансиска моќна партија со долг од 6 милиони евра, со замарзнат имот партијата одеше на избори, и за претседателски и за парламентарини избори? Пак ќе напоменам партија со нарушен меѓународен кредебилитет? Убаво кажа ВМРО требаше да се прошета со целиот геноцид што го направи сдс, ама не се запраша зашто не се прошета пошто имаш многу ситни луѓе кој се продадоа за 50 ева, кој не им беше битно ни име ни презиме , некои се шетаа по викендици наместо да излезат на гласање и да го казнат.
Да си жив и здрав.
Иако ако не повеќе пола од овие овде што кењаат се продале одамна и цицаат млеко кое СДС им го обезбедило, немаат ни муда јавно да се декларираат така како што стварно се....ебате лигушите.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
Да си жив и здрав.
Иако ако не повеќе пола од овие овде што кењаат се продале одамна и цицаат млеко кое СДС им го обезбедило, немаат ни муда јавно да се декларираат така како што стварно се....ебате лигушите.
Идите у дупка и закопајте се.
Најбоље ќе ви биде.

Член од
12 август 2020
Мислења
51
Поени од реакции
128
Која финансиска моќна партија со долг од 6 милиони евра, со замарзнат имот партијата одеше на избори, и за претседателски и за парламентарини избори? Пак ќе напоменам партија со нарушен меѓународен кредебилитет? Убаво кажа ВМРО требаше да се прошета со целиот геноцид што го направи сдс, ама не се запраша зашто не се прошета пошто имаш многу ситни луѓе кој се продадоа за 50 ева, кој не им беше битно ни име ни презиме , некои се шетаа по викендици наместо да излезат на гласање и да го казнат.
Да бидеме реални,сакаш да кажеш дека некои ситни луѓе се продале за евра?
Се изгубија изборите бидејќи немаше тврд став по националните прашања,се сведе ДПМНЕ на иста линија со СДС ,околу 25000 луѓе од тврдото ткиво на ДПМНЕ очигледно е дека се прелееа кај Левица,и со тоа што не успеа да ги мотивираат неопределените ги изгубија изборите и тоа беше неизбежно.
Ако во ДПМНЕ не се сменат работите на по добро,ЛЕВИЦА допрва и тоа како ќе краде гласачи на ДПМНЕ со нивната нагласена патриотска реторика,а ДПМНЕ не може да со говори на иста линија така отворено бидејќи ако сака власт мора да и се допадне на меѓународна,а од другава страна СДС ќе се зациментира уште повеќе во системот,така да иднината не е розева.
Патем,сосема е погрешно од ставот пред 3 години дека Мијалков,Тодоров,Конески и другите,брз нив се врши политичка хајка,а сега да се збори дека они биле гробарите на ДПМНЕ ,а фактот е дека овој првиов да не беше,многу луѓе од сегашните и минатите функционери на ДПМНЕ во реалниот живот не би биле претседатели на куќен совет а камоли државни функционери.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
Да не те погоди ова?
Околу оваа предавничка партија веќе одамна ништо не ме боли.
Особено кога целото лицемерно членство молчеше како заливено, кога Груевски договори од грчка плажа амнестија на воените злосторства, или пак кога донесе уредба да се употребува државното знаме на Република Албанија на нашите државни институции. Тие две работи никој никад у свет не ги направил. Чак ни Заев (кој, да имал прилика, верувам дека ќе ги направел исто како што Груевски се сложи на промена на името, само немаше прилика).

Она што останало како малку, се некои измешани чувства помеѓу бес и носталгична тага.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Околу оваа предавничка партија веќе одамна ништо не ме боли.
Особено кога целото лицемерно членство молчеше како заливено, кога Груевски договори од грчка плажа амнестија на воените злосторства, или пак кога донесе уредба да се употребува државното знаме на Република Албанија на нашите државни институции. Тие две работи никој никад у свет не ги направил. Чак ни Заев (кој, да имал прилика, верувам дека ќе ги направел исто како што Груевски се сложи на промена на името, само немаше прилика).

Она што останало како малку, се некои измешани чувства помеѓу бес и носталгична тага.
Уживај у споредбите и штелувај си го кантарот како сакаш....тоа не го менува фактот дека вагата ти краде. И дека уствари мешаш баби и жаби. Иако и тоа е небитно затоа што Груевски веќе го нема одамна.

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
Уживај у споредбите и штелувај си го кантарот како сакаш....тоа не го менува фактот дека вагата ти краде. И дека уствари мешаш баби и жаби. Иако и тоа е небитно затоа што Груевски веќе го нема одамна.
Ама сеуште живее во вашите срца. Душички напатени без Гвујо и времето Гвујово, кога Македонија бележеше успеси на секој план, и кога Швеѓаните почнаа сериозно да размислуваат за преселба во Македонија.

Последно уредено:

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.045
Поени од реакции
83.486
Груевски веќе го нема одамна.
а Мицковски излезе и кажа - јас и партијата се оградуваме од одлуките на Груевски за веење знаме на Република Албанија пред државните институции и за амнестија на воените злосторници, бидејќи никој у свет до сега го нема тоа напраено.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Ама сеуште живее во вашите срца. Душички напатени без Гвујо и времето Гвујово, кога Македонија бележеше успеси на секој план, и кога Швеѓаните понаа сериозно да размислуваат за преселба во Македонија.
И у најлоши денови не беше ни пола толку никаков како Заев. Чисто споредба правиме....не сум цицал од цицката ни тогаш ни сега да се разбереме.
Прашање е ти каква реакција имаш на времево на Паша Зоти....

Член од
27 јуни 2020
Мислења
3.175
Поени од реакции
7.436
а Мицковски излезе и кажа - јас и партијата се оградуваме од одлуките на Груевски за веење знаме на Република Албанија пред државните институции и за амнестија на воените злосторници, бидејќи никој у свет до сега го нема тоа напраено.
Мицковски не собра храброст да се огради од ниту една политика на Гвуевски, не дај Боже да ја осуди, овие очекуваат да му се спротиставел на Заев и неговите политики.

Најхрабар чин на Мицкоски е кога ќе излезе со соопштение во четврток за настан кој се случил во понеделник.

M

Macedon1um

Гостин
Реално Дпмне ќе се врти во круг се додека не се најде маж или група мажи внатре во партијата да расчистат и со Мицко, и со пучистиве на уценетиот Мијалков

Мицковски ја одигра својата епизодна улога, ако не сака да заврши како искористен куртон и мисли добро на партијата подобро со време да најде негова прикладна замена (не послушник) кој ќе ја обвнови и стави партијата на здрави нозе. Е тек тогаш со исправи политики ќе го рушат Заев без никаков проблем

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Да бидеме реални,сакаш да кажеш дека некои ситни луѓе се продале за евра?
Се изгубија изборите бидејќи немаше тврд став по националните прашања,се сведе ДПМНЕ на иста линија со СДС ,околу 25000 луѓе од тврдото ткиво на ДПМНЕ очигледно е дека се прелееа кај Левица,и со тоа што не успеа да ги мотивираат неопределените ги изгубија изборите и тоа беше неизбежно.
Ако во ДПМНЕ не се сменат работите на по добро,ЛЕВИЦА допрва и тоа како ќе краде гласачи на ДПМНЕ со нивната нагласена патриотска реторика,а ДПМНЕ не може да со говори на иста линија така отворено бидејќи ако сака власт мора да и се допадне на меѓународна,а од другава страна СДС ќе се зациментира уште повеќе во системот,така да иднината не е розева.
Патем,сосема е погрешно од ставот пред 3 години дека Мијалков,Тодоров,Конески и другите,брз нив се врши политичка хајка,а сега да се збори дека они биле гробарите на ДПМНЕ ,а фактот е дека овој првиов да не беше,многу луѓе од сегашните и минатите функционери на ДПМНЕ во реалниот живот не би биле претседатели на куќен совет а камоли државни функционери.
ВМРО-ДПМНЕ си имаше и си има став околу националините прашања, кажа дека не го поддржува преспанскиот договор, и договорот со Бугарија убаво објасни дека е штетен бојкотираше референдум е сега овие што бараат смена на Мицковски од типот на Мите Лимонада кој без тронка страм исто како од пушка и како Зоќе изјавува Северна Македонија бара смена тој истот каде што му помогна на зоки и на сдс во тиквешијата да не изгуби катастрофално работеше макотрпно за сдс и тој најде да зборува за смена а и вие во исти хор со него барате смена на Мицковски, дали требаше Мицковски да иде со главата во ѕид? Кога сите го знаевме исходот што ќе биде со државава уште во 2016 година кога дојде Зоки на власт убаво Грујо кажа слушнете ме добро да не биде после не сум ви кажал ама никој не го свати сериозно тоа.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.765
Поени од реакции
3.834
Смешно е колку иницијативниов одбор и вице заев работат у координација :icon_mrgr: .
Сашо работи на смена на Мицковски уште од неговото назначување во 2017 година. Се се прави за да се опструира работата на вмро односно вмро да се бави со внатрепартиски проблеми, а да не се бави со зоран заев и власта. Целта е да се превземе партијата, за да му се помогне на заев кога ќе има 2/3 закони па дури и закони со просто мнозинство, затоа што 62 пратеника нема шанса да бидат присутни на секоја седница.

Работата е што реално, Мицковски не може да победи на ниедни избори се додека Мијалков работи против вмро. Во 2016 странците не успеаа да го победат Вмро со снимени материјали, со СЈО, со пржинска влада, со нивно присуство во Мк и отворена поддршка према Заев со сите говнарии што ги направија. Едноставно Сашо е мајстор за терен, а таков човек нема Мицко ни блиску до тоа што е Сашо.

Како и да е, што и да се случи во вмро, црна иднина и престои на Македонија.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Смешно е колку иницијативниов одбор и вице заев работат у координација :icon_mrgr: .
Сашо работи на смена на Мицковски уште од неговото назначување во 2017 година. Се се прави за да се опструира работата на вмро односно вмро да се бави со внатрепартиски проблеми, а да не се бави со зоран заев и власта. Целта е да се превземе партијата, за да му се помогне на заев кога ќе има 2/3 закони па дури и закони со просто мнозинство, затоа што 62 пратеника нема шанса да бидат присутни на секоја седница.

Работата е што реално, Мицковски не може да победи на ниедни избори се додека Мијалков работи против вмро. Во 2016 странците не успеаа да го победат Вмро со снимени материјали, со СЈО, со пржинска влада, со нивно присуство во Мк и отворена поддршка према Заев со сите говнарии што ги направија. Едноставно Сашо е мајстор за терен, а таков човек нема Мицко ни блиску до тоа што е Сашо.

Како и да е, што и да се случи во вмро, црна иднина и престои на Македонија.
Ова иницијаториве за смена на Мицковски ми се смешни и дури ни од далеку не делуваат опасни, Јас од блиску сум го следел расцепот на ВМРО-ДПМНЕ 2004 година кога Љубчо го направи ова во споредба со тој расцеп е мачкина кашлица, во тој период Љубчо кога го направи расцепот со себе повлече една структура која беше доста искусна на терен и се виде тоа на локалните избори со 125к гласови, и не верувам дека некој е способен во овој момент да направи таков расцеп како тој, овие ќе видат дека не можат да направат ништо и ќе заваршат на буниште или ако се толку моќни нека направат партија. Но нејсе да се навратиме за другите работи, Мицковски има грев во тоа што од кога влезе претседател не направи лично негова структура не го промени статутот чекаше да ги изгуби изборите и да го прмени статутот на партијата, не успеа да ги обедини сите гласови кој гравитираат накај десница, доколу овие работи не ги среди во најкраток можен период да направи силна структура нови дечки кој немат да се штедат и буквално да ги има секаде тешко дека ќе го победи на Заев бидејќи Заев изборите секогаш ги добива со купување на гласови и на курвински начин , зашто зборувам со купување на гласови бидејќи типот тепаше во Струмица кога беше најсилно ВМРО-ДПМНЕ, а со објавување на материјалите од ЛАВЕРИТА видовме како ги добивал изборите со купување на гласови во ромско мало и турско мало во Струмица, без да ги нагласуваме притисоците од негова страна на луѓе кој се вработени во негови фирми и тако далје...

D

Deleted member 12196

Гостин
На страна потрошените милиони у кампања....не требаше да се дозволи и со пола милијарда потрошени на избори да дојдат на власт.
Село гори а баба се чешла....тоа беше на последниве избори. Сега немаат право да се бунат сите што биле со скрстени раце.
Јас не се бунам, туку размислувам колку сум спремен да лапнам некое тендерче. Проблем е што не сум баш по бизнисот, инаку нема промашај.
Ваљда не си озбилен?
:lolzz:
Зошто да не сум озбилен? Ако не можам да се доберам до тендерче, можам барем до неколку илјадарки од субвенции. Годинава пријавив двојно повеќе, имам стадо овци иако одвај се сеќавам како изгледа овца.
Кога сите го знаевме исходот што ќе биде со државава уште во 2016 година кога дојде Зоки на власт убаво Грујо кажа слушнете ме добро да не биде после не сум ви кажал ама никој не го свати сериозно тоа.
Јас баш сериозно го сфатив. Имав некои сознанија уште пред Груевски да го каже, тој само ги потврди.

Kajgana Shop

На врв Bottom