ВМРО - ДПМНЕ - Политичка Партија

• Креатор на темата Флеш
  • Време на започнување

Добра е листата на пратеници?!

• Да

Гласови: 39 18,8%
  • Не

Гласови: 140 67,3%
  • Така-така (Делумно)

Гласови: 29 13,9%

• Вкупно гласачи
    208

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
На Мицкоски реално му се доброени деновите. Многу поинтересно прашање е дали после Мицкоски ДПМНЕ повторно ќе го превземе Мијалков, или некоја трета групација. Само што не гледам трета во моментов.
Реално можеме по кладба тука дека нема да го менат на Мицковски!

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.792
Поени од реакции
3.865
Реално можеме по кладба тука дека нема да го менат на Мицковски!
Најдобра варијанта на Мицковски е да организира конгрес час поскоро. Да заврши со оваа работа, да се се пресмета со нив и да продолжи да биде опозиција и да се спрема за локални избори.

Но, од она што го гледам, Мицковски е на апарати. Само ја одложува смртта. Дури и да успее на конгресот, не верувам дека ќе успее на победи на локалните. Со пари, со поткуп, со уцени со закани, сдс пак ке победи, се разбира нема убедливо но очекувам да победи. Тоа ќе биде дефинитивен крај за него.

Сашо го има теренот и знае да го работи. Има структура, има луѓе коишто сеуште ми се лојални и најбитно, има пари.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Најдобра варијанта на Мицковски е да организира конгрес час поскоро. Да заврши со оваа работа, да се се пресмета со нив и да продолжи да биде опозиција и да се спрема за локални избори.

Но, од она што го гледам, Мицковски е на апарати. Само ја одложува смртта. Дури и да успее на конгресот, не верувам дека ќе успее на победи на локалните. Со пари, со поткуп, со уцени со закани, сдс пак ке победи, се разбира нема убедливо но очекувам да победи. Тоа ќе биде дефинитивен крај за него.

Сашо го има теренот и знае да го работи. Има структура, има луѓе коишто сеуште ми се лојални и најбитно, има пари.
Не можи да организира конгрес за да се орагнизира конгрес треба една половина од делагатите или 2/3 од централниот комитет да побараат вондреден конгрес, Мицковски треба да го мени курсот на политиката, да направи голема реконструкција пирамидално од нагоре па надолу Извршен Комитет, Општински Комитет, МК и да биде силна опозиција и во собрание и на улица, па после Зоќе колку сака нека поткупува ќе ги изгуби Локалните, барем поголемите општини за него тоа ќе е пораз ако ги загуби Битола, Охрид, Штип, Велес, Скопските општини Аеродром, Кисела Вода, Гази Баба, Ѓорче. Али како е и дае ќе видиме што ќе се деси, затоа реков дека оваа група околу Мијалков нема сила да го мени Мицковски, јас напишав пост погоре, Кога Љубчо не успеа 2004 да го мени на Груевски овие се мачкина кашлица, патем лица како Коневски, го кандидираш за 3 мандат за градоначалник а самио општински комитет не сака да го смисли и он ќе ја предводел ВМРО на побединчки патеки... Овие се само лица кој обработуваат за Заев и ништо друго.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.792
Поени од реакции
3.865
Не можи да организира конгрес за да се орагнизира конгрес треба една половина од делагатите или 2/3 од централниот комитет да побараат вондреден конгрес, Мицковски треба да го мени курсот на политиката, да направи голема реконструкција пирамидално од нагоре па надолу Извршен Комитет, Општински Комитет, МК и да биде силна опозиција и во собрание и на улица, па после Зоќе колку сака нека поткупува ќе ги изгуби Локалните, барем поголемите општини за него тоа ќе е пораз ако ги загуби Битола, Охрид, Штип, Велес, Скопските општини Аеродром, Кисела Вода, Гази Баба, Ѓорче. Али како е и дае ќе видиме што ќе се деси, затоа реков дека оваа група околу Мијалков нема сила да го мени Мицковски, јас напишав пост погоре, Кога Љубчо не успеа 2004 да го мени на Груевски овие се мачкина кашлица, патем лица како Коневски, го кандидираш за 3 мандат за градоначалник а самио општински комитет не сака да го смисли и он ќе ја предводел ВМРО на побединчки патеки... Овие се само лица кој обработуваат за Заев и ништо друго.
Не се лажи дека оваа група нема шанси да го смени. Прво Мицковски не толку укотвен у партијата. Нема со што да ги убеди делегатите за негово останување. Причините за негово заминување се поголеми од причините за негово останување.
Сашо е бр.1 политички активист во Македонија за терен. Он го работи теренот од 2017 против Мицко. Има структура, има моќ, има следбеници и пари. Доволно е само да му прави проблеми,штета и пресови пред партијата. Ќе го дефокусира, наместо да биде опозиција Мицко и да се занимава со Заев ке треба да се занимава со Сашо.

Реков, Мицко ке има многу големи проблеми да ги убеди делегатите зашто треба да остане на чело на партијата.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
„Се разбира, да. Ќе понесам одговорност доколку тие избори бидат фер, транспарентни, да, ќе понесам одговорност и ќе поднесам оставка. И не само тоа. Ќе одам и чекор понатаму. Доколку ВМРО-ДПМНЕ победи и не успееме да направиме Влада, и тогаш ќе понесам одговорност“, рече Мицкоски.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.887
Поени од реакции
36.946
Не разбирам што чека Мицковски. Само прави дополнителни срања во партијата со одолговлекувањето на тоа што мора да го направи.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Не се лажи дека оваа група нема шанси да го смени. Прво Мицковски не толку укотвен у партијата. Нема со што да ги убеди делегатите за негово останување. Причините за негово заминување се поголеми од причините за негово останување.
Сашо е бр.1 политички активист во Македонија за терен. Он го работи теренот од 2017 против Мицко. Има структура, има моќ, има следбеници и пари. Доволно е само да му прави проблеми,штета и пресови пред партијата. Ќе го дефокусира, наместо да биде опозиција Мицко и да се занимава со Заев ке треба да се занимава со Сашо.

Реков, Мицко ке има многу големи проблеми да ги убеди делегатите зашто треба да остане на чело на партијата.
Како прво за да коментираме некој работи треба многу добро да ги познаваме работите одвнатре и а да следиме се што се случува, и што се случувало порано. Погоре напишав за да се свика вондреден конгрес ги кажав кој се условите само еден испуштив т.е Мицковски да поднеси неотповиклива оставка и тогаш ќе се свика вондреден конгрес, друга работа колку што сум запознаен на тие делегати што го избраа Мицковски им е заваршен мандатот бидејќи тој кога беше избран беше вондреден конгрес а на нив мандатот им трае 4 години, Мај месец на нив им заварши мандатот, друга работа останува 2/3 од централниот комитет да покренат барање за свикување на вондреден конгрес, а верувај дека нема тоа да се случи, како трето пак можеби ќе се повторам не знам по кај пат не можи Мијалков да е земе партијата ни насилно ни правно во овој момент ако немат поддршка од 2/3 од ЦК а јас колку што знам немат, Љубчо се обиде 2004 и правно и насилно да е земе неуспеа, се сеќавате во Панорама што се дешаваше 2004 кога сакаа насилно да ја земаат ВМРО-ДПМНЕ, Мијалков и ликови како Филип, Коневски можат да држат пресови секој ден ама ништо нема да постигнат, верувај дека немат да се занимават Мивковски или било кој од раковдството на ВМРО-ДПМНЕ со нив ќе ги пуштат само да се глупираат никој нема да им обрни внимании дали да ги демантира или спречи и тоа ќе испадни како издишан балон, бидејќи според мене што повеќе ги коментираат и се занимаваат со нив повеќе значење им даваат а не вредат верувај дека не вредат.

M

Macedon1um

Гостин
Што не кажувате дека ситуацијата вчера пред штабот имала и други набљудувачи од страна :D

1.jpg

Некој викаат биле викнати од овие што даваа изјава како обезбедување во случај да бидат нападнати, други викаат дека на Мицковски му го чувале грбот. Јас од сликава ликовиве не ги знам, освен овој десно ми изгледа како Урко он беше со Мијалков па после демек скарани. Ако некој знае нека пиша на која страна се

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.180
Поени од реакции
3.428
Накдобро за ВМРО е Ж'миц да го снема, таков безр'бнтник незнам дали постоел во светот.

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.792
Поени од реакции
3.865
Исто како што во 2016 тврдев дека Мк нема подобра опција од Грујо, така и денес тврдам дека Вмро нема подобра опција од Мицко

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
„Се разбира, да. Ќе понесам одговорност доколку тие избори бидат фер, транспарентни, да, ќе понесам одговорност и ќе поднесам оставка. И не само тоа. Ќе одам и чекор понатаму. Доколку ВМРО-ДПМНЕ победи и не успееме да направиме Влада, и тогаш ќе понесам одговорност“, рече Мицкоски.
Абе, Протуѓер со Сашо ли е? Мене ми е многу чудно како тоа Сашо стана too big to fail. Кит стана. И исплива маестрално, со бутање пратеници по комбиња, со продажба на имиња, со дилови за поделби на колачи шо никој не морал да ги дели со него, туку можеа да го сечат како он шо го сечеше Штерјо. Како Сашо стана у исто време и важна алка на Заев за глупостите со името и единствена алтернатива на Мицковски у таа кадровска и интелектуална пустина од партија? Мора да го има прибрано Протуѓер. :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Абе, Протуѓер со Сашо ли е? Мене ми е многу чудно како тоа Сашо стана too big to fail. Кит стана. И исплива маестрално, со бутање пратеници по комбиња, со продажба на имиња, со дилови за поделби на колачи шо никој не морал да ги дели со него, туку можеа да го сечат како он шо го сечеше Штерјо. Како Сашо стана у исто време и важна алка на Заев за глупостите со името и единствена алтернатива на Мицковски у таа кадровска и интелектуална пустина од партија? Мора да го има прибрано Протуѓер. :D
Сите се со Сашо, само не признаваат. :D

On a serious note, малце е тажно што политичкава сцена во државава дојде на ниво на кое Сашо е прифатлив како фронтмен, и тоа поминува без никаков проблем.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
е тажно што политичкава сцена во државава дојде на ниво на кое Сашо е прифатлив како фронтмен, и тоа поминува без никаков проблем.
Тажно е, ама не е чудно, не е неочекувано, не е наеднаш. Многу срања поминаа без проблем. Некој ми кажуваше дека златното правило кога купуваш куќа е газдата да го прашаш дали ја изградил он или татко му/дедо му. Ако ја изградил он, да му се заблагодариш и да баталиш. Вложил тој човек напор, време, нервоза, пари, крв просрал и оти низ раце му поминала и го цени тоа шо го изградил, знае колку е тешко и му значи, нема да го донесеш до багатела.
Како шо ние живееме во куќи од татковци/дедовци и ни ги рушат и компензираат со по два стана, така народов лесно прифаќа да му го одземаат суверенитетот, да му мочаат врз јазикот и идентитетот, да му менуваат име, да го заебаваат разни заевци и мицковци и потенцијални лидери на партија да бидат некои телиња како Митко или Сашо. Нема реакција, затоа шо држава добил со референдум, не со крв. Не ја изградил оваа куќа и нема проблем Сашо да му ја купи багатела.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Што не кажувате дека ситуацијата вчера пред штабот имала и други набљудувачи од страна :D

Прегледај го приврзокот 263460

Некој викаат биле викнати од овие што даваа изјава како обезбедување во случај да бидат нападнати, други викаат дека на Мицковски му го чувале грбот. Јас од сликава ликовиве не ги знам, освен овој десно ми изгледа како Урко он беше со Мијалков па после демек скарани. Ако некој знае нека пиша на која страна се
Некој викаат ова, некој викат она, мора да ја откриеме ова мистерија што било како било овде, кај се другите да кажат, ајде.

Kajgana Shop

На врв Bottom