Б‘лгарски език :)

izrod

United brotherhood of chicken nuts
Член од
21 јули 2007
Мислења
336
Поени од реакции
4
не фаштај ште преташ - ова го прочитав на една електрична ограда

и еве еден виц
оди некој импотентен Бугар во аптека и и вели на аптекарката
Б. здравеј имате ли нешто за секс ?
А. ето земете кондоми (незнам како се вика кондом на бг.)
Б. абе господична ас кожичката ја имам на мен ми треба плнежо

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
не фаштај ште преташ - ова го прочитав на една електрична ограда

и еве еден виц
оди некој импотентен Бугар во аптека и и вели на аптекарката
Б. здравеј имате ли нешто за секс ?
А. ето земете кондоми (незнам како се вика кондом на бг.)
Б. абе господична ас кожичката ја имам на мен ми треба плнежо
вика се куробранка

Бев во Бг пред некоја недела и седеме онака другарите у една соба собрани и доага една собарка и ни оти пуштивме гласно музика оваа ни вика "Това не е дискотека, това е почивен дом" (некои старечки дом имало таму)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.134
Поени од реакции
83.780
Друже, веруј ми, знам руски и слободно можам да кажам дека бугарскиот е многу поблизок со рускиот отколку со македонскиот.
Рускиот да нема падежи или пак бугарскиот да има, околу 80-90% ќе бидат исти. :salut:

п.с. Зборам за лексиката, и секојдневна (а особено) и стручна
Друже, веруј ми, ти или јазикот што го знаеш не е руски туку бугарски, или не си слушнал бугарски.
Затоа што во рамките на јужнословенската група јазици постои јужна подгрупа составена од македонски и бугарски како најсродни. Рускиот, можеби претпоставуваш , не ни припаѓа на јужнословенската група на јазици.

И да спречам, одма барем дел од празното тресење слама, ќе спомнам дека ова е официјален став на македонската (и светската) наука (етнологија) уште одамна.

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Bev vo Bugarija na poseta pred nekoj mesec, me vozi eden taksist vo centarot na Sredec, koga tamu guzhva, edna kola ni go preseche patot, taksistov kochi, pa vrti, shkripat gumi itn.

I koga se razdra taksistov da povtoruva "zhena shofjor, negr skijor". Jas otprvin ne sfativ shto saka da mi kazhe, a toa da ti bila nekoja zhena koja ja vozela drugata kola, a taa urbana bugarska pogovorka gi sporeduvala zhenite vozachi so crnci skijachi... :nesum:

Toreador

Spectacular Apocalypse
Член од
24 јуни 2005
Мислења
3.374
Поени од реакции
48
Искрено? Бугарскиот јазик ми е како касапена, ретардирана верзија на македонски.

Kajgana Shop

На врв Bottom