Бургер Kинг доаѓа во Македонија

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Доколку имаат пак промоции од типот на "Плати 150, земи 2 Mini Whopper оброци", и слично, може да ги посетам. Во спротивно, не, фала.

Член од
16 август 2008
Мислења
3.293
Поени од реакции
637
Какви им се цените сега? Многу се пасивни со маркетинг, МекДоналдс каде-каде беше подобар во тоа поле. А годинава на Бургер Кинг буквално им се отвори врата за да се пробијат асално (откако ги затворија рестораните на МекДоналдс), ама овие уште не си ја користат шансата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Какви им се цените сега? Многу се пасивни со маркетинг, МекДоналдс каде-каде беше подобар во тоа поле. А годинава на Бургер Кинг буквално им се отвори врата за да се пробијат асално (откако ги затворија рестораните на МекДоналдс), ама овие уште не си ја користат шансата.
не само маркетинг туку и вработените им се :гомце: кај ги нашле оние бе, ни насмеан, ни да ти пренесе расположение... таа па една што им е нервно пореметена се надевам дека посетува психијатар, ми делува потенцијален Брејвик. И се развика на една зошто не ја дослушна што и збореше :pos: како ги вработуваат вакви?

Во Мекдоналдс кога ќе влезеше на каса имаше атмосфера, пријатна, насмеани, повели, ова, она, сакаш ова, не сакаш..

Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.094
За недела дена и во Капитол.

Dr. Wish

Outstanding Сasual Dating Authentic Maidens
Член од
23 септември 2013
Мислења
2.394
Поени од реакции
2.795
Go otvorija vo Palma Mall i na Plostad :) kaj nas vo Tetovo :cool:

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.030
Поени од реакции
12.707
Не знам каков вкус очекувате од Burger King или од McDonald's. Као woooooooooowwwwww,оргазам. И едното и другото имаат ист вкус на вештачко,почнувајќи од месото ( со лупа да го бараш ), па за "зеленчукот" да не збориме. Не е нишо посебно и не знам зошто сеуште има луѓе кои покрај толку добри сендвичари уште се палат на ова срање. Два пати сум јадела во Burger King кај нас и не знам стварно на кој му се даваат 300 денари за тој whooper, алоо 300 денари. Ќе додадам уште стотче и ќе седнам во ресторан да ме служи некој. Во Америка се out и едното и другото, кај изгледа уште им трае славата.

Juve-Fan

campione d'italia 36
Член од
23 март 2010
Мислења
843
Поени од реакции
1.471
Не знам каков вкус очекувате од Burger King или од McDonald's. Као woooooooooowwwwww,оргазам. И едното и другото имаат ист вкус на вештачко,почнувајќи од месото ( со лупа да го бараш ), па за "зеленчукот" да не збориме. Не е нишо посебно и не знам зошто сеуште има луѓе кои покрај толку добри сендвичари уште се палат на ова срање. Два пати сум јадела во Burger King кај нас и не знам стварно на кој му се даваат 300 денари за тој whooper, алоо 300 денари. Ќе додадам уште стотче и ќе седнам во ресторан да ме служи некој. Во Америка се out и едното и другото, кај изгледа уште им трае славата.
Незнам на кого му се даваат стварно?300 ден е мелено месо 1 кг, колку и да немам време побрзо ќе го оставам месото на сонце да се испечи и ќе направам сендвич него ова срање.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Единствено нешто што им признавам на компаните како БК им е маркетиншката сила. Просто не ми се верува (извинете ако некој ми го види постов како понизен, не ми е тоа поентата) како овие компании доаѓаат во претежно сиромашна земја како нашата, но наплаќаат цени како во нивната матична држава и им успева тоа. Ги гледам страните на БК или Доминос во Македонија на пример и не ми се верува дека ги одржуваат истите цени (некогаш и повисоки) како во Америка или од кај и да се...

Знаејќи ја лошата состојба на вработеноста на младите во Македонија и слабата куповна моќ на тие што се вработени за просечна македонска плата не ми се верува дека одите во вакви ресторани и плаќате 300 денари за оброк во БК или 1000 денари за 2 фамилијарни пици во Доминос и по некое шише сок. Кога просечната плата е околу да речеме 12-15 000 денари според економистите на форумов, да дадете 5-10% од вашиот месечен приход за една вечер за нискоквалитетна храна е рамно на лудило. Ви продаваат храна со ексклузивитет демек еве дојдовме, ние сме нови компании на пазарот и сме ин, па ви наплаќаат западни цени со балкански стандард. БК, Мекдоналдс, Доминос, КФЦ на запад се купуваат или кога немате многу пари а не ви се готви, или сакате нешто евтино и гадно кога сте пијани или не ви се чека многу. Не е проблем на запад да се платат 300 денари за БК, кога парите се заработуваат за пола саат работа. Ама толку пари, и замислете пример еднаш неделно. Некако не излегува математиката...

Молете се Криспи Кримс да не дојдат во Македонија, ќе бапнат цени од 150 денари за крофна која е ептен вкусна, претерано нездрава и полна со воздух, и цената ќе ја платите со мерак згора на тоа...Ама ваквите бизниси ќе останат релевантни се додека има луѓе што ќе им купуваат за жал.

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Dzabe zboris, ne vredi veruvaj.... "dodeka ima ovci za strizenje, ke ima i volna"

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
Мене искрено ми се убави,не ми е до маркетинг и пицата у доминос ми е една од поубавите што сум ги јадел.Не споредувам Мц и ресторан али би јадел таму кога стандардот би го дозвочувал тоа.И се чудите зашто ги држат америчките цени,бидејки и тука има луѓе кој ги заработуваат тие пари за пола саат и не им е луксуз да јадат таму,а доколку не се тие не би отвориле франшиза тука бидејки целта им е профит а не хуманитаризам.

Kajgana Shop

На врв Bottom