Бургер Kинг доаѓа во Македонија

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Да, пошто ако на некој ете му се свиѓа и си купува, он е овца што го стрижат. Алал да ти е.
Brat izvini ako te navrediv, ama vistinata ponekogas znae da boli, znaci sum rabotel u Dominos pica u USA, znam kakvo gjubre od hrana e toa po tie restorani a gledas se trosi i navalica ima nenormalno, toa treba da te zamisli i da se zapasas kako moze da ti se davaat 300den za takov obrok pokraj nasata lepeza od jadenja vo MK,
Ima na youtube edno klipce mnoogu interesno za ovaa tema, kako e praven eksperiment so covek da se hrani 30 dena samo so McDonalds hrana, pogledaj go a mozat i drugi uzivateli na ovaa "fast kill food"

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Brat izvini ako te navrediv, ama vistinata ponekogas znae da boli, znaci sum rabotel u Dominos pica u USA, znam kakvo gjubre od hrana e toa po tie restorani a gledas se trosi i navalica ima nenormalno, toa treba da te zamisli i da se zapasas kako moze da ti se davaat 300den za takov obrok pokraj nasata lepeza od jadenja vo MK,
Ima na youtube edno klipce mnoogu interesno za ovaa tema, kako e praven eksperiment so covek da se hrani 30 dena samo so McDonalds hrana, pogledaj go a mozat i drugi uzivateli na ovaa "fast kill food"
Може ми е гајле и пак сакам да си уживам у храната пошто ми е вкусна? Сите се свесни дека не се здрави, никој никого не лаже...

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
Pa mene ne mi se davaat,ali koa bi imal visok bi dal.Neznam sto ti e cudno toa,si rabotel u dominos ali ne si rabotel kaj nas u restoran da se druzis so lebarkite :icon_lol:
Koja lepeza od jadenja ziti se,vili sedmica zuzu tolku se za fast fud i ete royal sea.Zborime za fast fud,nemoj nekoj da mi se izbaci da mi kaze boranija da jadam.

Член од
21 септември 2010
Мислења
349
Поени од реакции
181
Pa mene ne mi se davaat,ali koa bi imal visok bi dal.Neznam sto ti e cudno toa,si rabotel u dominos ali ne si rabotel kaj nas u restoran da se druzis so lebarkite :icon_lol:
Koja lepeza od jadenja ziti se,vili sedmica zuzu tolku se za fast fud i ete royal sea.Zborime za fast fud,nemoj nekoj da mi se izbaci da mi kaze boranija da jadam.
Може ми е гајле и пак сакам да си уживам у храната пошто ми е вкусна? Сите се свесни дека не се здрави, никој никого не лаже...
Vie si znaete, golemi ste(y) pozzz

A

Avenger99

Гостин
Како прво на запад и во Америка ова се смета за Junk food, односно срање храна кога си во брзање и нема друго што да јадеш..Цените и во Европа се доста високи, јас додека бев на екскурзија плаќавме и по 8 евра во БК за хамбургер наводно со две плескавици а двете да ги собереш заедно не прават ни 1/4 од плескавацита од седмица или Вили на пример..По запад скоро никаде нема сендвичари како што се нашите, има само БК,Мекдоналдс,КФЦ,Сабвеј и такви амерички срања, кои ти продаваат муда за бубрези и те убедуваат дека е нешто најдобро, а уствари е тешко срање, во Берлин успеавме да најдеме добар Донер Кебап и за 4 евра сме се најале за сите пари :D

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Единствено нешто што им признавам на компаните како БК им е маркетиншката сила. Просто не ми се верува (извинете ако некој ми го види постов како понизен, не ми е тоа поентата) како овие компании доаѓаат во претежно сиромашна земја како нашата, но наплаќаат цени како во нивната матична држава и им успева тоа. Ги гледам страните на БК или Доминос во Македонија на пример и не ми се верува дека ги одржуваат истите цени (некогаш и повисоки) како во Америка или од кај и да се...

Знаејќи ја лошата состојба на вработеноста на младите во Македонија и слабата куповна моќ на тие што се вработени за просечна македонска плата не ми се верува дека одите во вакви ресторани и плаќате 300 денари за оброк во БК или 1000 денари за 2 фамилијарни пици во Доминос и по некое шише сок. Кога просечната плата е околу да речеме 12-15 000 денари според економистите на форумов, да дадете 5-10% од вашиот месечен приход за една вечер за нискоквалитетна храна е рамно на лудило. Ви продаваат храна со ексклузивитет демек еве дојдовме, ние сме нови компании на пазарот и сме ин, па ви наплаќаат западни цени со балкански стандард. БК, Мекдоналдс, Доминос, КФЦ на запад се купуваат или кога немате многу пари а не ви се готви, или сакате нешто евтино и гадно кога сте пијани или не ви се чека многу. Не е проблем на запад да се платат 300 денари за БК, кога парите се заработуваат за пола саат работа. Ама толку пари, и замислете пример еднаш неделно. Некако не излегува математиката...

Молете се Криспи Кримс да не дојдат во Македонија, ќе бапнат цени од 150 денари за крофна која е ептен вкусна, претерано нездрава и полна со воздух, и цената ќе ја платите со мерак згора на тоа...Ама ваквите бизниси ќе останат релевантни се додека има луѓе што ќе им купуваат за жал.
Многу се согласувам со Мислењето не Exotic.

Ниско квалитетната храна треба и кај нас да има цена на ниско квалитетна, односно наместо 300 денари едно мени да е 80-100 денари. Но мислам дека со тек на време тие цени одат надолу, ете пример оди Бугарија имаш во Мек хамбургер и мал пијалок за 30 денари исто некој сендвичи во kfc и Subway за 40-50 денари или Кофа со пилешко месо и помфрит за двајца 300 денари тоа за Софија е ефтина храна затоа што просечната плата е околу 30 000.
Сепак и јас мислам дека треба да ги адаптираат цените, а не срање брза храна да е исто како да одиш во ресторан едноставно не ја гледам причината поради која некој кај нас наместо да оди во ресторан да јади за 300 денари би одел во Burger King.
Мислам дека после одредено време ќе пропадни како и Мек.

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.030
Поени од реакции
12.707
Е да, во Burger King пеперутки слетуваат а во позадина оди некоја мелодија од Шопен.
Настрана хигената во рестораните која не ни е тема на разговор моментално , за 300 денари колку што е еден оброк можеш да седнеш во било која маалска кафана, да се најадиш ко човек, салатче, мезе ово оно и кусур да ти остане.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.542
Поени од реакции
85.099
Е да, во Burger King пеперутки слетуваат а во позадина оди некоја мелодија од Шопен.
Настрана хигената во рестораните која не ни е тема на разговор моментално , за 300 денари колку што е еден оброк можеш да седнеш во било која маалска кафана, да се најадиш ко човек, салатче, мезе ово оно и кусур да ти остане.
А моеш и вреќа компири да купиш за 300 денари, е тек тогаш колку ќе се изнајадеш.

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.030
Поени од реакции
12.707
А моеш и вреќа компири да купиш за 300 денари, е тек тогаш колку ќе се изнајадеш.
Сам себе убио. Ја долови поентата на цела страна дискусија во една реченица. Пошо во Америка со еден оброк во BK можеш да купиш вреќа компири...

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Можеме до утре да дискутираме колку вредат производите на ваквите компании за цените што ги нудат, но факт е дека нивното присуство на пазарот е позитивно и така треба и да продолжи во иднина. Се прашувам само кога ќе дојде денот кога некој од овие синџири ќе отвори драјв тру ресторан во Македонија. Или има ли веќе такви?

Член од
17 август 2011
Мислења
10.430
Поени од реакции
18.602
За хигиената спомнав пошто кажа човекот дека работел таму,па не можев да не удрам една споредба.Небитно не се гадам како и да е(седам и во малски кафанчиња).
Ама кој ти е муабетов жити се,па можам да јадам и дома и 300 кусур да ми остане.Ако ми се јаде хамбургер јадам хамбургер,во моментот неам вишок 300 денари и ќе јадам у седмица или вили,кога би имал би јадел понекогаш и во БК покрај претходните 2 бидејки ми е убаво.Така да не знам што ви е чудно што има луѓе што јадат,едноставно им се свиѓа и може да си го дозволат.
Немојте жити се за квалитетот на овие 2 да зборите,какви само сендвичари опстојуваат во секој поглед овие странски брендови ги јадат освен у цената.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.569
Поени од реакции
29.175
Сам себе убио. Ја долови поентата на цела страна дискусија во една реченица. Пошо во Америка со еден оброк во BK можеш да купиш вреќа компири...
А, што ви е целта со ова цениве што сакате да постигнете? Си кажаа членовите убаво им е и јадат. Такси не користам, автобус е поефтино. Автобус не користам, точак е поефтино. Точак не возам, пешки е поефтино. Пешки идам, работава. Секој си има различен стандард и некој може секој ден да си јаде таму некој 1 месечно, а па некој воопшто. Не ми се јасни коментариве не конкретно за тебе туку за сите што пробувате да ги тргнете ради високите цени. За цените секој си знае, јас ако сум покриен финансиски како што треба патка од Хонг Конг ќе јадам секој ден, ако не тоа што сум во можност.

Ако ти или било кој не ми препорачува некое јадење само ради цената, секако нема да ве послушам пошто секој си знае стандарди. Исто нема да послушам ако пишеш убаво е или лошо е, пошто за вкусови исто не се дискутира. Фала богу сите знаеме дека БК, МЦ, КФЦ и остали се изгор скапи, а тие што јадат таму значи се задоволни од вкусот. Аман од тие муабети со 300 денари што може да се купи.

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.030
Поени од реакции
12.707
Нормално, испружи ги нозете колку што ти е долго чергичето. Ако на некој му е океј да даде 300 денари за еден хамбургер, океј. На 90% од населението не му е. Мада мене ми се чини дека повеќе се јаде таму заради чалам, не дека е убаво. Пошо еве не можам да сфатам е како ви вреди за парите тоа што го купувате, кога ќе се направи споредба со други сосем пристојни сендвичари низ градов. Ете тоа не ми е јасно, како ви се даваат парите :) Аман заман од муабетите што се може да се купи со 300 денари, ама утре кога мама и тато нема да те финансираат и кога ќе влезеш во супермаркет и без 300че минус нема да излезеш за купени само најосновни намирници, е тогаш, ко шо би рекол Фантом, тити ми ќе ти звонам.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Ајдеее ти ли ке им водиш сметка? остајте ги луѓето да си ги трошат нивните пари за што сакаат!

Без анализи, и логики, секој со свој терк....некој на јадење, некој на коцкање, некој на шминки и гардероба, некој на пороци, кој што сака нека прави се додека истото е легално и не предизвикува никакви негативности.

Рационализации и форсирање на лични ставови не....

Емкаа

Член од
14 мај 2008
Мислења
5.030
Поени од реакции
12.707
Ајдеее ти ли ке им водиш сметка? остајте ги луѓето да си ги трошат нивните пари за што сакаат!

Без анализи, и логики, секој со свој терк....некој на јадење, некој на коцкање, некој на шминки и гардероба, некој на пороци, кој што сака нека прави се додека истото е легално и не предизвикува никакви негативности.

Рационализации и форсирање на лични ставови не....
Па јас ова шо го пишав сеа ќе му смени нешто на некој....not. Утре пак по старо. Ама нели форум е, си дискутираме.

Kajgana Shop

На врв Bottom