Kanye.brt
Пропо
- Член од
- 29 ноември 2019
- Мислења
- 765
- Поени од реакции
- 1.039
на секои 1600 два зејтинаНа секои 800 по зејтин, или ако направиш над 800 добиваш зејтин?
на секои 1600 два зејтинаНа секои 800 по зејтин, или ако направиш над 800 добиваш зејтин?
Колку гратис зејтина се тоа?RIP, ги репнале 16 000 евра казна
RIP, ги репнале 16 000 евра казна
Ти портпарол да не си им на КАМ? Што има врска ова со тоа јас што го напишав? Заради финтите со зејтинот попиле дебела казна, слушнав на вести и тоа е тоа што го пренесов.КАМ маркетите како едни од најефтините се и маркети каде што вработените се најдобро платени, познавам куп луѓе што пребегаа од Веро/Тинекс/Рамстор и се вработија во КАМ, менаџери директори касиери... КАМ имат обрт на роба прават нарачки секој ден во помали количини и затоа имат постојано свежа роба со подобар рок за разлика од други маркети каде што можеш да најдеш роба со поминат рок од 2020та.
Тие финти како таа со зејтинот ги има скоро секојдневно и во др маркети, увек ги имало, КАМ изглеа немат платено под рака кај бандити е на власт и затоа го јадат, и дека дебиливе што владеат ради ситуацијава го репнаа КАМ демек еве работиме и се грижиме за народот, и после ти ќе прочиташ тоа и хехенца.Ти портпарол да не си им на КАМ? Што има врска ова со тоа јас што го напишав? Заради финтите со зејтинот попиле дебела казна, слушнав на вести и тоа е тоа што го пренесов.
А иначе од КАМ имам купено расипана пастрмка и расипи пилешки батаци така да вториот дел од постот не ти е точен. Не дека има врска со темава, ама ете да ти одговорам.
...за ваков народ и ваква држава треба газдите да го затворат КАМ па нека останат сите вработени без работа, па нека се фали државата што направила, па не 40 возила за себе, 80 нека купи вака курвински што го полни буџетот, а нема противпожарни возила ниту амбулантски, важно радостије платиле казна, клуч на врата најпаметно, па нека иде народ во ВЕРО нека пазарува каде цените се скоро дупло поскапи на ист производ,КАМ маркетите како едни од најефтините се и маркети каде што вработените се најдобро платени, познавам куп луѓе што пребегаа од Веро/Тинекс/Рамстор и се вработија во КАМ, менаџери директори касиери... КАМ имат обрт на роба прават нарачки секој ден во помали количини и затоа имат постојано свежа роба со подобар рок за разлика од други маркети каде што можеш да најдеш роба со поминат рок од 2020та.
Кажи во кој маркет имало таква финта како што правеше КАМ, и како тоа увек ги имало кога оваа криза со зејтинот беше само сега? Конкретен пример кажи, политика не ме интересира.Тие финти како таа со зејтинот ги има скоро секојдневно и во др маркети, увек ги имало,
Само зејтин ли се продава у маркетиве?Кажи во кој маркет имало таква финта како што правеше КАМ, и како тоа увек ги имало кога оваа криза со зејтинот беше само сега? Конкретен пример кажи, политика не ме интересира.
Аха, значи немаш конкретен пример, само рекла-казала, исто како и со она дека продавале стара роба од 2020. ОкејСамо зејтин ли се продава у маркетиве?
Еве ти пример: фирма добавувач носи роба (зејтин) на пакет 5+1 гратис, маркетот ја зема робата ја фактурира како таква а тебе ти ја продава на парче, на секој пакет имат едно парче + за нив, ти не знаеш за тоа не можеш ни да знаеш.
Баш ми е мерак, така им треба штом сакаат да манипулираат со луѓето.
kako ti ova go sfakas? Da, ne postoi zakonska moznost trgovcite da ogranicat kolku kolicina na potrosuvac moze da prodadat, toa e sosema normalna rabota, pazarna ekonomija, nema sto drzavata da se mesa da ogranicuva toa. Sepak robata e na trgovcite i oni moze da ogranicat pa duri i da ne ti proade ako saka. Nemora da postoi limit zadaden od drzavata, moze oni sami da opredelat ako sakaat. Taka e bar vo sekoja NORMALNA drzava pogotovo vo momenti na kriza.
Да повторам..Не постои законска можност на трговците да ограничат колку количини на потрошувач може да продадат.
Ова не беше акција, туку користење на ситуација со кревање на лажна паника да добијат брзо поголем профит.
Јас мислам дека КАМ е казнет заради тоа што во магацините им нашле зејтин, а рафтовите биле празни. И, тоа е вред, ја заслужиле казната. Не верувам дека се казнети само заради промоцијата. Инаку, што се однесува до твоето прашање, сите поголеми маркети правеле и прават слични промоции. Зарем малку глупости се дадени во вид на купени три, четвртото е бесплатно? Ваучери, па после доплаќај да добиеш некоја глупост? А, најмногу ме потсетува бесплатниот паркинг ако имаш сметка над 300 денари. Не ли е тоа слично условување?Кажи во кој маркет имало таква финта како што правеше КАМ, и како тоа увек ги имало кога оваа криза со зејтинот беше само сега? Конкретен пример кажи, политика не ме интересира.
Апсолутна лага и невистина.Zenite se podobri gotvaci od mazite
Еве јас ќе ти кажам конкретен пример: пред некој месец во ВЕРО во Тафталиџе на каса ми дадоа гратис газирана вода Пела Роса 4 шишиња..Не паметам колку ми беше сметката..И? Обично пред НГ во ВРО даваат шишиња гратис вино на каса..За што правите муабет тука? Дека е зејтин?Аха, значи немаш конкретен пример, само рекла-казала, исто како и со она дека продавале стара роба од 2020. Океј
Post na mesto. Zejtin za tebeКАМ маркетите како едни од најефтините се и маркети каде што вработените се најдобро платени, познавам куп луѓе што пребегаа од Веро/Тинекс/Рамстор и се вработија во КАМ, менаџери директори касиери... КАМ имат обрт на роба прават нарачки секој ден во помали количини и затоа имат постојано свежа роба со подобар рок за разлика од други маркети каде што можеш да најдеш роба со поминат рок од 2020та.
Не е проблемот во тоа дека е зејтин, туку дека маркетот не смее да ги крие производите од купувачите, за тоа и се казнети. Значи кога зејтинот што го даваат гратис би го имало и на рафт, немало да има никаков проблем, тоа е легитимно право на маркетот да дава гратис производ. Но тие целата количина на зејтинот ја чувале во магацин, и тоа не во еден маркет, туку во неколку, додека на рафт не може да се купи зејтин, зашто нема. ДПИ ова го гледа како маркетот да те условува, ако сакаш да „купиш“ (добиеш) зејтин, да мораш да направиш сметка од 800 денари. Таму лежи проблемот.Еве јас ќе ти кажам конкретен пример: пред некој месец во ВЕРО во Тафталиџе на каса ми дадоа гратис газирана вода Пела Роса 4 шишиња..Не паметам колку ми беше сметката..И? Обично пред НГ во ВРО даваат шишиња гратис вино на каса..За што правите муабет тука? Дека е зејтин?