Alekr
Kajgana's Heroj Ulice
- Член од
- 28 ноември 2010
- Мислења
- 2.728
- Поени од реакции
- 1.913
Јас ги немам удрено моите деца, а некој курајбер како тебе недај боже да му се испушти да удри некое од моите деца, мислам ѓаолот ќе замижи од страв кога ќе ја види мојата реакција Затоа полека со шамарење да не наидеш на некој кој не брои до 3, па ти да ја видиш буквално лепата п.м. За тоа се разговара со родителите.
п.с. Насловот на темата „Брливи„
А ако мава со камења, баш како случајот, ако се немирни, се гибаат, што да не треба да им купам сладоле дека ти се деца тебе?? Има да ги ишамарам секако, безразлика кои деца се, ти ако не си ги удрила и ако се бељаџии тогаш некој друг ќе ги удри, не се кревајте до небо, дома ти се кокичиња а надвор може ѓаволчиња, и секако гледај како растат и тргај ги совреме од лошото, затоа што како што кажав погоре ако не ти некој друг ќе ги зашамари
Најглуп муабет е тој "Јас ги немам удрено моите деца па ти ке ги удриш" и шо е то??? демек тебе дома ако ти кршат, викаат ти само ќе ги предупредиш, на улица ако го прават истото милиш некој друг истата твоја постапка ке ја повтори?? - НЕ!!! Секакви луѓе има. Ако ти не броиш до 3 некој не ни почнува да брои, од будалиот има побудала...
--- надополнето: 26 јули 2012 во 12:25 ---
Ехх еве ти пример на денешно дете разгалено, како сестрати......да имам ваква сестра, па посебно да кради пари од дома....ќе ја тепам секој ден, брат имам помал 4 год од мене, малце ми е кренат во последно време, и го предупредив, ако случајно почни да се крева мислејќи дека е некој и нешто и секако АКО УСПЕЕ ДА УКРАДИ 1 денар од дома и ако го научам ќе го газам, кога ова му го кажував почна да ми се сили, ти ваков ти таков, го претепав еднаш убаво во соба кај него, и сега еве месец дена е малце поарен.....Ke pokazam eve eden primer
Jas sum prvo dete na moite, imam i edna pomala sestra. Se rodiv vo 9ti mesec, zdravo zensko dete, prava, bez nikakvi problemi. So mene a i veruvam kako i poveketo roditeli sto se so prvoto dete, bea mnogu mnogu strogi. Ne smeev da vriskam, da piskam, kade toa, odma ke ke rasamaraa. Kamoli taka da se ponasam so postari na ulica, da gi mavam so kamenja, da gi prskam ili kako slucajot so Anon, da vodam inat. Si go dobivav koga ke napravev nesto nedolicno i vise ne mi teknuvase na toa.
Sestra mi se rodi po nekoe vreme, no se rodi vo 7mi mesec so nekoi problemi no gi nadmina i ne bese strasno potoa. No moite (vklucuvajki gi i baba mi i dedo mi) so nea se odnesuvaa mnogu porazlicno. Dozvoleno i bese sto saka da pravi i koga saka da pravi, nikoj nikogas ne i prerekuvase nisto, samo radi toa sto neli, bila pomala i rano se rodila itn. E sega toa dopustanje na moite tri pati im se vrati od sestra mi.
Sestra mi denes ti e covek koj znae da se izdere kako neandrtalec po ulica, vo trgovski, w/e, zatoa sto kako mala nikoj ne i kazal deka derenje na javni mesta ne e kulturno. Ne znae sto e toa odenje po prodavnica, da i kazes da napravi nesto prviot odgovor ti e nejkam, ako go povtoris prasanjeto vtoriot odgovor i e ne zamaraj... si jade sto saka i koga saka bez razlika dali kupenoto u frizider e za gosti sto ke dojdat, nejze bas i e gajle. Si zema pari od moite bez da znaat kolku saka i koga saka i ne kazuva, vika ne sum dolzna jas nikomu nisto da kazuvam
Vo prevod, sestra mi e pretvorena vo ovie ligusive od deca sto se setaat denes po ulici i ne trpat nikakvi avtoriteti. Zatoa, ne veruvam deka e toa nekoj gen. Poradi takov gen, deteto moze da bide samo potemperamentno, ama ako bide pravilno vospitano, nema da go pokazuva toj temperament togas, tuku ke go prenasoci na drugi aktivnosti, kako na primer, sport.