Брак со многу постар партнер

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Браво, после постов ќе добиеш многу повеќе форумски поданици!
Многу креативно и оригинално, секоја чест навистина.

Јас им судев нив, ти мене и така...
Се вртиме во круг, и повторно кај истата реченица, не суди за да не ти биде судено...

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Браво, после постов ќе добиеш многу повеќе форумски поданици!
Многу креативно и оригинално, секоја чест навистина.
Но хард филингс, а се во согласност со христијанскиот флерт што го почнавте.
Поданици не ни требаат, поданички бараме!

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.607
Поени од реакции
9.764
Но хард филингс, а се во согласност со христијанскиот флерт што го почнавте.
Поданици не ни требаат, поданички бараме!
Никако, јас само сакав да ти ја доловам вохитеноста што ја осетив после таква креативна досетка.
Навистина!
Се вртиме во круг, и повторно кај истата реченица, не суди за да не ти биде судено...
Ќе припазам од сега ветувам...

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Па сразликата да е едно 20-30 години помеѓу партнерите и незнам баш колку е добро. Сепак некој што е постар 30 години од тебе има поразлично размислување од некој 30 години помлад од него... па така и ќе дојде до расправии меѓу партнерите.
10-15 години разлика може некако да пројде, ама 20-30 мислам дека е стварно многу.
Ама сепак ако постои љубов.... нема граници :)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Никако, јас само сакав да ти ја доловам вохитеноста што ја осетив после таква креативна досетка.
Навистина!

Ќе припазам од сега ветувам...
Во ред е чедо, простено ти е. Само внимавај следниот пат.

Туку, што си барала на таква свадба која е за осуда од старт?

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.607
Поени од реакции
9.764
Во ред е чедо, простено ти е. Само внимавај следниот пат.

Туку, што си барала на таква свадба која е за осуда од старт?
Ме знаеш мене пустата грешница.
За сеир, за материјал за трачарење, за пишување по форуми :)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Повод да ја отворам темава не ми беа глумците од црвениот тепих,
туку нешто овде наше,кое се почесто го среќаваме, и тоа не како младоженци во прв брак,туку како веќе зрели да не речам и стари лица.
Од една страна се разбира додека другата е можеби дури и невина.
Може да наведам и со име но можеби не е дозволено или не е фер.
Еден доктор-директор на една клиника овде,се остави-разведе со жената.
Децата големи свој веќе луѓе.Сега зема-венча една млада докторка,не ќе е да е ни 30 години, а тој се ближи кон пензија,60 тката тука му е некаде.
Таа риба (има и слики по нетов) со кој инерес го гледа овој брак.
Го замислувате ли овој брак по 10 или 20 години. Која иднина ја има.
Таа некаде блиску до педесеттата,а тој накај осум банки. Верувале или не.
Темата е за овие бракови од интерес.
Тој ситуиран стар( „вампир“,што би рекол добро познат )како мене, а таа
млада по нешто искусна ама неситуирана,со неколку години стаж и со надеж за специјализација и кариера.

Член од
30 април 2013
Мислења
674
Поени од реакции
1.294
Имам комшија (43годишен..) со навистина многу пари... се разведе со жената со која има 17годишна ќерка,па сака сега пак да се жени. Но,сака да најде жена од 25-30год,која претходно не била мажена и нема деца... а чудо некое па .... за него се лепат и девојчиња од 17годишна возраст... не дека е грд типот,но не е ни некоја посебна убавина.. но,пари се во прашање..па кому му е гајле за убавина,психа и слично...битно е да си ја обезбеди иднината зар не?
Не ги осудувам,ниту нив..ниту него... но,типот може да си бира очигледно... се гледа и со жени со деца,кои се надеваат на нешто повеќе со него од чист секс,но него не му е гајле... он бара жена без деца! А тоа што тој самиот има дете кое го издржува и го снабдува со се што е потребно..и што таа жена утре ќе треба и спрема тоа дете да се однесува како спрема свое...тоа не се рачуна.Но,јбг ..како што кажав..типот има пари..па може да бира комотно..
Знам дека има бракови помеѓу партнери со 10-15-20 год разлика само од чиста љубов. Можеби за некого се причина за брак поради добрата ситуираност...за некого се чувствата. Разликата најмногу е во тоа што овие што стапуваат во брак со постара особа полна со пари се многу повеќе експонирани во јавноста и веднаш се претпоставува дека е само поради парите(што и не е сосема погрешно нели?)... Додека оние што немаат баш толку многу пари воопшто не се експонирани..скоро никој и да не ги приметува..Скоро на никој и да не му е ни чудно зошто тие личности стапиле во брак и покрај големата разлика во годините.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.354
Поени од реакции
7.116
Имам комшија (43годишен..) со навистина многу пари... се разведе со жената со која има 17годишна ќерка,па сака сега пак да се жени. Но,сака да најде жена од 25-30год,која претходно не била мажена и нема деца... а чудо некое па .... за него се лепат и девојчиња од 17годишна возраст... не дека е грд типот,но не е ни некоја посебна убавина.. но,пари се во прашање..па кому му е гајле за убавина,психа и слично...битно е да си ја обезбеди иднината зар не?
Не ги осудувам,ниту нив..ниту него... но,типот може да си бира очигледно... се гледа и со жени со деца,кои се надеваат на нешто повеќе со него од чист секс,но него не му е гајле... он бара жена без деца! А тоа што тој самиот има дете кое го издржува и го снабдува со се што е потребно..и што таа жена утре ќе треба и спрема тоа дете да се однесува како спрема свое...тоа не се рачуна.Но,јбг ..како што кажав..типот има пари..па може да бира комотно..
Знам дека има бракови помеѓу партнери со 10-15-20 год разлика само од чиста љубов. Можеби за некого се причина за брак поради добрата ситуираност...за некого се чувствата. Разликата најмногу е во тоа што овие што стапуваат во брак со постара особа полна со пари се многу повеќе експонирани во јавноста и веднаш се претпоставува дека е само поради парите(што и не е сосема погрешно нели?)... Додека оние што немаат баш толку многу пари воопшто не се експонирани..скоро никој и да не ги приметува..Скоро на никој и да не му е ни чудно зошто тие личности стапиле во брак и покрај големата разлика во годините.
за брзо ќе ја најди “искрената“ љубов 100% :facepalm:

темата отиде во “парите и љубовта“ - продуктивност 0(со зборови НУЛА)

женското битие физички побрзо созрева,на иста возраст побрзо се соочува со вистинскиот живот,но тука застанува СЕ - неа и треба нешто појако и поцврсто од неа(физички,психички,материјален план),нешто што ќе ја носи до крајот на животот.........

најчесто успеваат барем по мене оние парови во кои машкото е постаро од женското од 3 до 7 години.

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Само на Бријаторе му давам рака ...:cool:

... Сите други такви случаеви се мрсулковци кои не знаат подобро и постапките им се косат со моите конвенционални животни принципи.
Имав во најава таков случај во потесната фамилија. Бог да чува, самата помисла ме згрозува. Оваа уште не била родена, кога тој славел матура :facepalm:. Да беше голд дигинг во прашање ај донекаде можеби и ќе разберев, ама тотално без веза беше типот. Арно окончаа пред да отиде подалеку работата.

blue ladybug

Фанг ловер
Член од
5 февруари 2013
Мислења
5.210
Поени од реакции
11.803
Моме, ти проштеваме, зашто не знаеш што зборуваш.

Потпис: Сестри Македонски
Дај пуштете една апликација за членство овде. Какви критериуми барате? :P

Туку муабетов за брак со постар 15 и више од мене.
Не знам тоа дали би можела јас. До кај 10 години некако се јаде разликата. Ама мислам и интересите се доста различни со некој кој е 15 плус години разлика од тебе. Што би правела со некој толку постар од мене? Гад би ми било уопште таков некој постар да ме допира не па да треба редовно брачна постела да му греам. Брррррр НЕ!

Не велам дека сите вакви врски се само за пари и материјални добра. Ама прва мисла е тоа. Секоја чест на тие кои вистински си се љубат.

Kajgana Shop

На врв Bottom