Брак со многу постар партнер

Член од
27 септември 2013
Мислења
199
Поени од реакции
162
Ако има искрена љубов,ако се сака навистина ако е возвратена од двете страни...ондак не е проблем разликата во годините...:)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Ако има искрена љубов,ако се сака навистина ако е возвратена од двете страни...ондак не е проблем разликата во годините...:)
Дали сте чуле, или дајте еден пример на брак со ваква разлика во год.
ама каде машкото е помладо за 25-30 години од невестата.
Ајде да речеме-да побараме и сличен случај како наведениот.
Млад доктор стажант-јунец на околу 30 години,да се жени и венча законски,
со некоја докторка,па еве и(секако сува) директорка на клиника,која е веќе пред пензија и која се разбира имала и порано брак и веќе „стари“деца.
-----------------------
Ваков случај нема-или има.
Ваков „будала“сопруг-маж не ќе се најде (ама жени во таква ситуација да)

Член од
27 септември 2013
Мислења
199
Поени од реакции
162
со некоја докторка,па еве и(секако сува) директорка на клиника,која е веќе пред пензија и која се разбира имала и порано брак и веќе „стари“деца.
-----------------------
Брат,епа сега мешаш баби и жаби...не реков ја до толку разлика...40 години..не зезај...викам за 5-6-7 разлика...до 10...не се битни годините...ако се сака искрено.;)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Брат,епа сега мешаш баби и жаби...не реков ја до толку разлика...40 години..не зезај...викам за 5-6-7 разлика...до 10...не се битни годините...ако се сака искрено.;)
па тоа е нормална разлика скоро во сите бракови и нема проблем...
темата е баш за оние со наведената разлика:ДУПЛО и+ од партнерот.

F

FARANG

Гостин
-----------------------

17 год разлика... Он има повеќе пари од неа. Во некој култури години не се загледуваат. На вакви муабети гледаат ко малоумни. Иначе она е врвен хирург а дечково е глумец кој и пред да биде познат тежеше милјони, дете на министер...Имаат 3 деца заедно.

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.409
Према сликиве би рекол дури да се и генерација-врсници.
Сепак темава е за кај нас во оваа наша Македонија.

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.864
Поени од реакции
20.424

17 год разлика... Он има повеќе пари од неа. Во некој култури години не се загледуваат. На вакви муабети гледаат ко малоумни. Иначе она е врвен хирург а дечково е глумец кој и пред да биде познат тежеше милјони, дете на министер...Имаат 3 деца заедно.
Фаранг, и ако не сум баш љубител на мноогу помлади, но момаков ... и мама би сине е :icon_lol:

F

FARANG

Гостин
Према сликиве би рекол дури да се и генерација-врсници.
Сепак темава е за кај нас во оваа наша Македонија.

Епа Анчо тоа е убавината на азијатките, не стареат ко нас...

Во Македонија тој филм нема да го гледаме ни за 100 години. Премногу конзервативна нација сме а и секој со секого се знае и срамота било демек....................

Член од
28 септември 2013
Мислења
31
Поени од реакции
34
Досега од мое лично видување, сите бракови кои биле склучени од ваква природа претежно биле од материјална корист.
Не дека осудувам некого, не сакам погрешно да бидам сфатена. Ниту имам право да зборувам за туѓите животи, а уште помалку да се ставам во улога на дрзок критичар.
Ама сепак, сеуште не ми е јасно како на една жена во цутот на својата младост, може да и се допадне некој дупло постар од неа.
И кога ќе воочам некоја таква појава прво што ми паѓа на памет е дека можеби по некоја случајност неа и се допаднала неговата зрелост, манирите.. во смисол ја третира како дама, има доверба во неа, или дека основата за нивната љубов е ретката взаемна почит.
Но, оттука јас наметнувам уште едно прашање..
Зошто ако е таков случајот со мажите не е и обратно?
Еве јас сум жив пример за тоа дека сакам помлади.
Е сега да не се разбереме погрешно, јас не сум стара и сигурно не барам некој малолетен. :) Али ете ме привлекуваат младолики дечки, дури и во години, ама па никако да бидне тоа реалност, иако се вртам во такви друштвени кругови.
За разлика од моите пријателки кои излегуваат со значително постари од нив. Дури, дел од нив и јавно признаваат дека главна причина поради која се со нив се токму парите што мене ме фрапира.
Многумина ќе речат..тоа делумно е ,,законски'' вродено во човековата природа и ете според тие некакви си правила функционираме. Но, ете јас не можам да се протнам низ тој шаблон, и сега што правиме?

F

FARANG

Гостин
Досега од мое лично видување, сите бракови кои биле склучени од ваква природа претежно биле од материјална корист.
Не дека осудувам некого, не сакам погрешно да бидам сфатена. Ниту имам право да зборувам за туѓите животи, а уште помалку да се ставам во улога на дрзок критичар.
Ама сепак, сеуште не ми е јасно како на една жена во цутот на својата младост, може да и се допадне некој дупло постар од неа.
И кога ќе воочам некоја таква појава прво што ми паѓа на памет е дека можеби по некоја случајност неа и се допаднала неговата зрелост, манирите.. во смисол ја третира како дама, има доверба во неа, или дека основата за нивната љубов е ретката взаемна почит.
Но, оттука јас наметнувам уште едно прашање..
Зошто ако е таков случајот со мажите не е и обратно?
Еве јас сум жив пример за тоа дека сакам помлади.
Е сега да не се разбереме погрешно, јас не сум стара и сигурно не барам некој малолетен. :) Али ете ме привлекуваат младолики дечки, дури и во години, ама па никако да бидне тоа реалност, иако се вртам во такви друштвени кругови.
За разлика од моите пријателки кои излегуваат со значително постари од нив. Дури, дел од нив и јавно признаваат дека главна причина поради која се со нив се токму парите што мене ме фрапира.
Многумина ќе речат..тоа делумно е ,,законски'' вродено во човековата природа и ете според тие некакви си правила функционираме. Но, ете јас не можам да се протнам низ тој шаблон, и сега што правиме?

Мое искуство е дека најважно е да имате исти сфаќања и да сакате слични работи. Тука е проблемот некогаш е тешко некој многу постар да има слични интереси со помлад ама не е секогаш така. Ако се сака се може. Во МКД главен проблем се другите и што тие ќе помислат, партнерите и што они мислат некако најмалку тоа се слуша и почитува.

Член од
28 септември 2013
Мислења
31
Поени од реакции
34
Мое искуство е дека најважно е да имате исти сфаќања и да сакате слични работи. Тука е проблемот некогаш е тешко некој многу постар да има слични интереси со помлад ама не е секогаш така. Ако се сака се може. Во МКД главен проблем се другите и што тие ќе помислат, партнерите и што они мислат некако најмалку тоа се слуша и почитува.
Конкретно пример..
Ми се допаѓаше еден тип кој одговараше споед горенаведените критериуми, и јас на него. Бевме разлика само две години, за истиот тој тип на крај да ме тргне на страна и да ми рече ,,знаеш Haly, ти си згодна убава и се ама годините се проблем'' :facepalm:
Тогаш се почувствував старо човече. :confused: Како да имам 30 и кусур години а тој 18, буквално. А ни одблизу немам толку.
Небитно..Поентата ми беше батали взаемност, јас сум првата што ќе гори на клада ако за 80% од случаите во Македонија не се склучени ради финансии од аспект постара жена помлад маж. Ја има и таа екстремно ретка појава, само и треба време дур да влезе у пракса, конташ..:D

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711

Фаранг, и јас не сум по помладите, уште помалку по азијатите, ама момаков (мелез) многу личен. Сакам да кажам, и тета би сине :)
--- надополнето: 30 септември 2013 во 10:55 ---
@ Anco

Еве пред некое време се омажи српската креаторка Верица Ракочевиќ. Избраникот е 35 годни помлад од неа.

Пијанистот Иво Погорелиќ беше во брак со жена 20 години постара од него (жената почина).

Kajgana Shop

На врв Bottom