Брак со многу постар партнер

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Постаро женско и постаро машко во најмала рака смешни се, затоа и се во толкав мал број таквите врски или бракови.
А во случајот на зафирчев и калиопи таман си се, тој педерче( цурица ) калиопа лезбејка ( мужот ) сичко си намира :)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Само на Бријаторе му давам рака ...:cool:
-------------
... Сите други такви случаеви се мрсулковци кои не знаат подобро и постапките им се косат со моите конвенционални животни принципи.
Што па кај него е различно? That's hypocritical.

А, што може да има помеѓу тие на таа разлика? Таа 28 години размислува за дом, дете и работно место да се искачи погоре, а тој другиот 18ка размислува кој предмет да упише у 2 семестар. Не иде.
На 19 годишна возраст имав сериозна врска со личност 15 години постара од мене. Тоа што мене периодот ми бил печен да мислам на факултет и слично не ме спречи (нити треба некој/а да/го спречи) да терам агенда на љубовен план. Нити беше од материјален интерес таквата врска, нити беше некаков си фетиш мој, или негов (иако изгледаше помладо од годините, но на него дури му беше незгодна разликата чисто како факт). Воедно сите други врски или обиди за истите биле со луѓе поблизу во години од него. Едноставно луѓе, ако имаат доволно работи заеднички, и други фактори не им застанат на патот, не гледам зошто не би можело да успее таква врска. Со типот врската прекина од сосема други причини него ли недостаток од заедничко размислување, или гледање на работи, други животни приоритети, незгодни чувства итн. Ако може 15 години разлика, не гледам зошто примеров за 8 години е нешто поразличен. За идење, иде.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.746
Поени од реакции
12.202
Мајкл Даглас, Брус Вилис...Елизабет Тејлор, се се тоа бракови со големи разлики во години. Можеби генерално (овие горе познати) кога се помлади им требаат пари или кариера па се во врска со постари кои веќе имаат пари или кариера. Кога ќе остарат им треба лек "против староста" па си го купуваат. Ама нека ако им е фино...
За брак за просечно семејство не гледам да е ок толкава разлика во години. Треба да се има заеднички интереси, заеднички муабет комуникација па реумата, притисокот...а и со сексот баш...

R

Rigel Kent

Гостин
На 19 годишна возраст имав сериозна врска со личност 15 години постара од мене. Тоа што мене периодот ми бил печен да мислам на факултет и слично не ме спречи (нити треба некој/а да/го спречи) да терам агенда на љубовен план. Нити беше од материјален интерес таквата врска, нити беше некаков си фетиш мој, или негов (иако изгледаше помладо од годините, но на него дури му беше незгодна разликата чисто како факт). Воедно сите други врски или обиди за истите биле со луѓе поблизу во години од него. Едноставно луѓе, ако имаат доволно работи заеднички, и други фактори не им застанат на патот, не гледам зошто не би можело да успее таква врска. Со типот врската прекина од сосема други причини него ли недостаток од заедничко размислување, или гледање на работи, други животни приоритети, незгодни чувства итн. Ако може 15 години разлика, не гледам зошто примеров за 8 години е нешто поразличен. За идење, иде.
Не знам колку си бил зрел да се осознаеш дали би успеала таква врска , а колку траеше врската? Инаку разлика во години воглавно нема влијание врз врската само кога партнерите се 30+.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не знам колку си бил зрел да се осознаеш дали би успеала таква врска , а колку траеше врската? Инаку разлика во години воглавно нема влијание врз врската само кога партнерите се 30+.
Па ако не сум бил доволно зрел тој период не верувам дека дечкото ќе беше заинтересиран за мене воопшто. Он ми беше најстар до сега со кој сум имал нешто, а во тој период, јас на него па најмлад (што значи и он претходно со постари водел љубовен живот). Јас на факс, он на работа, па ќе ме земеше од таму и кај него одевме, често пати преспивав таму па директива пак на факс кога он идеше на работа. Некако распоредите ни се погодија веројатно, а насоките во животот не ни беа дијаметрално различни па да едноставно се изјалови врската и прекине заради тие причини. Имав разбирање за неговиот лајфстајл и како го искористува времето, како гледа на многу работи, исто така и он имаше разбирање за мене, и кои приоритети ги имам и јас како 19 годишњак (факултет, друштво, излегувања во град без него на забави и сл.). Причината што многу такви врски не успеваат бидејќи двете лица не наоѓаат заеднички јазик и разбирање еден за друг. Во мојов случај имаше доволно голем пресек. Инаку врската траеше година ипол отприлика.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.270
Поени од реакции
6.988

а планиравте ли деца ?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
а планиравте ли деца ?
Не, не сакаше да навлегува во брачни води нити имаше намера да има деца. Тука некаде почнаа да ни се косат делум работите :).

H

Harry Callahan

Гостин
Јас знам за маж и жена кои се во брак и мажот сега има некаде 55-56 години а жената 35-36 не ме фаќајте за точна бројка на години но толку имаат отприлика значи ова е голема разлика во години и имаат извонреден брак но мора да се напомене дека мажот е многу добро ситуиран и има свои бизниси и доста многу пари а жената имаше претходен брак со лик којшто беше на нејзина возраст и има жената од тој брак ќерка од 11-12 години но тој брак пропадна не беше тој човекот од првиот брак толку многу богат како сега типот од вториот брак но во првиот брак жената сепак имаше доста работи на располагање и имаа сосема солиден живот се на се добро беа и тогаш финансиски стоеја добро во првиот брак , но се разведе жената од тој прв брак кога ќерката имаше 3-4 години и сега веќе е во брак со вториот сопруг едно 5 години . Живее многу добро со вториот сопруг иако е тој далеку постар му роди и нему една ќерка а типот многу добро се однесува спрема жената и нејзината ќерка од првиот брак мора да се признае им дава пари и го носи на патувања и одмори во Париз , Рим , Мадрид , Грција , Русија , Турција , Бугарија и останати земји секоја година по неколку пати ги носи на патувања и одмори и жената и двете ќерки и ги сака подеднакво и двете ќерки . На жената првиот брак и пропадна ради мајката на првиот сопруг цело време мајката се мешаше во бракот мајката постојано гледаше како да го растури бракот и на крај успеа во таа намера и тоа е . Сега типот од првиот брак нема жена а се ближи накај 40 години а женава си ужива во вториот брак . Сепак годините сега во вториот брак испадна дека не се проблем но мора да се признае дека и парите си имаат секако улога .

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Кои црни деца... со формалниот закон и со законот на природата им е забрането да имаат деца :D :D
Мислиш законот ќе ме спречи? Пред да се донесат законите на запад, сите ЛГБТ лица без деца беа? Зошто вака шупливо размислувате не ми е јасно ...

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Не, не сакаше да навлегува во брачни води нити имаше намера да има деца. Тука некаде почнаа да ни се косат делум работите :).

:pos::pos:Како да влезе у брачни води кажи ми? Како планирате двајца со македонско државјанство формално да склучите брак надвор од Македонија?
--- надополнето: 30 септември 2013 во 16:45 ---
Мислиш законот ќе ме спречи? Пред да се донесат законите на запад, сите ЛГБТ лица без деца беа? Зошто вака шупливо размислувате не ми е јасно ...

Ај кажи ми те молам како ќе земеш дете? Ќе начекаш геј кој и напраел дете на друга жена па се здобил со право на родителство после разводот? Ако ве пријави после мајката на центрите за социјална грижа што ќе правите? Ќе начекаш геј кој и платил на некоја да и напрае дете со таму некоја докторска интервенција? Не, сериозно, да не навлегуваме тука офтопик ама пиши ми во инбокс или во темата што ви е во Здравје, ме интересира стварно како ЛГБТ лицата добивале деца?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
:pos::pos:Како да влезе у брачни води кажи ми? Како планирате двајца со македонско државјанство формално да склучите брак надвор од Македонија?
Не реков брачни води со мене :). Типот беше бисексуалец, очекував дека ќе заврши со жена после одредено време, ако му се врши притисок на тоа поле :). Немаше намера ни да иде во странство, и така сфатив дека не иде нигде ситуацијата со него. А, со кого и како би склучил брак, тоа ти не бери гајле. Ако најдам таков човек и тоа се случи, ветувам, ќе пишам пост од А до Ш постапката која била, ќе те тагнам, па да можеш да ги следиш и ти упатствата и да си најдеш дечко за мажење, в ред? :D
--- надополнето: 30 септември 2013 во 16:56 ---
Ај кажи ми те молам како ќе земеш дете? Ќе начекаш геј кој и напраел дете на друга жена па се здобил со право на родителство после разводот? Ако ве пријави после мајката на центрите за социјална грижа што ќе правите? Ќе начекаш геј кој и платил на некоја да и напрае дете со таму некоја докторска интервенција? Не, сериозно, да не навлегуваме тука офтопик ама пиши ми во инбокс или во темата што ви е во Здравје, ме интересира стварно како ЛГБТ лицата добивале деца?
Дали со цела сериозност очекуваш да си го кажам планот овде на јавен форум? Па и по пп?

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Не реков брачни води со мене :). Типот беше бисексуалец, очекував дека ќе заврши со жена после одредено време, ако му се врши притисок на тоа поле :). Немаше намера ни да иде во странство, и така сфатив дека не иде нигде ситуацијата со него. А, со кого и како би склучил брак, тоа ти не бери гајле. Ако најдам таков човек и тоа се случи, ветувам, ќе пишам пост од А до Ш постапката која била, ќе те тагнам, па да можеш да ги следиш и ти упатствата и да си најдеш дечко за мажење, в ред? :D

Не сакал да влезе во брачни води со жена и затоа не ви успеало и сте раскинале? :place:

А за упатствата не е проблем, може и свој информативен веб сајт да си отвориш за тоа како да склучиш брак во земја каде што е забранета оваа постапка од страна на две истополови лица. Може да најдеш и некој педер од странство па да те земе таму и да те омажи(или ожени, зависно која улога ја преферираш у „семејството“) па во иднина кога ќе се расправа за наследство и други работи, Македонија да не ти го уважи бракот зошто Законот не го препознава тој институт каков што го замислувате вие.
--- надополнето: 30 септември 2013 во 17:03 ---
--- надополнето: 30 септември 2013 во 16:56 ---

Дали со цела сериозност очекуваш да си го кажам планот овде на јавен форум? Па и по пп?

Епа тогаш ти посакувам многу среќа, зошто ако некој ве пријави дека одгледувате дете во (недозволена) заедница да ја наречам, може да одговарате кривично, детето да ви го одземат а вие да лежите во затвор.

Kajgana Shop

На врв Bottom