Што па кај него е различно? That's hypocritical.Само на Бријаторе му давам рака ...
-------------
... Сите други такви случаеви се мрсулковци кои не знаат подобро и постапките им се косат со моите конвенционални животни принципи.
На 19 годишна возраст имав сериозна врска со личност 15 години постара од мене. Тоа што мене периодот ми бил печен да мислам на факултет и слично не ме спречи (нити треба некој/а да/го спречи) да терам агенда на љубовен план. Нити беше од материјален интерес таквата врска, нити беше некаков си фетиш мој, или негов (иако изгледаше помладо од годините, но на него дури му беше незгодна разликата чисто како факт). Воедно сите други врски или обиди за истите биле со луѓе поблизу во години од него. Едноставно луѓе, ако имаат доволно работи заеднички, и други фактори не им застанат на патот, не гледам зошто не би можело да успее таква врска. Со типот врската прекина од сосема други причини него ли недостаток од заедничко размислување, или гледање на работи, други животни приоритети, незгодни чувства итн. Ако може 15 години разлика, не гледам зошто примеров за 8 години е нешто поразличен. За идење, иде.А, што може да има помеѓу тие на таа разлика? Таа 28 години размислува за дом, дете и работно место да се искачи погоре, а тој другиот 18ка размислува кој предмет да упише у 2 семестар. Не иде.
Не знам колку си бил зрел да се осознаеш дали би успеала таква врска , а колку траеше врската? Инаку разлика во години воглавно нема влијание врз врската само кога партнерите се 30+.На 19 годишна возраст имав сериозна врска со личност 15 години постара од мене. Тоа што мене периодот ми бил печен да мислам на факултет и слично не ме спречи (нити треба некој/а да/го спречи) да терам агенда на љубовен план. Нити беше од материјален интерес таквата врска, нити беше некаков си фетиш мој, или негов (иако изгледаше помладо од годините, но на него дури му беше незгодна разликата чисто како факт). Воедно сите други врски или обиди за истите биле со луѓе поблизу во години од него. Едноставно луѓе, ако имаат доволно работи заеднички, и други фактори не им застанат на патот, не гледам зошто не би можело да успее таква врска. Со типот врската прекина од сосема други причини него ли недостаток од заедничко размислување, или гледање на работи, други животни приоритети, незгодни чувства итн. Ако може 15 години разлика, не гледам зошто примеров за 8 години е нешто поразличен. За идење, иде.
Па ако не сум бил доволно зрел тој период не верувам дека дечкото ќе беше заинтересиран за мене воопшто. Он ми беше најстар до сега со кој сум имал нешто, а во тој период, јас на него па најмлад (што значи и он претходно со постари водел љубовен живот). Јас на факс, он на работа, па ќе ме земеше од таму и кај него одевме, често пати преспивав таму па директива пак на факс кога он идеше на работа. Некако распоредите ни се погодија веројатно, а насоките во животот не ни беа дијаметрално различни па да едноставно се изјалови врската и прекине заради тие причини. Имав разбирање за неговиот лајфстајл и како го искористува времето, како гледа на многу работи, исто така и он имаше разбирање за мене, и кои приоритети ги имам и јас како 19 годишњак (факултет, друштво, излегувања во град без него на забави и сл.). Причината што многу такви врски не успеваат бидејќи двете лица не наоѓаат заеднички јазик и разбирање еден за друг. Во мојов случај имаше доволно голем пресек. Инаку врската траеше година ипол отприлика.Не знам колку си бил зрел да се осознаеш дали би успеала таква врска , а колку траеше врската? Инаку разлика во години воглавно нема влијание врз врската само кога партнерите се 30+.
На 19 годишна возраст имав сериозна врска со личност 15 години постара од мене. Тоа што мене периодот ми бил печен да мислам на факултет и слично не ме спречи (нити треба некој/а да/го спречи) да терам агенда на љубовен план. Нити беше од материјален интерес таквата врска, нити беше некаков си фетиш мој, или негов (иако изгледаше помладо од годините, но на него дури му беше незгодна разликата чисто како факт). Воедно сите други врски или обиди за истите биле со луѓе поблизу во години од него. Едноставно луѓе, ако имаат доволно работи заеднички, и други фактори не им застанат на патот, не гледам зошто не би можело да успее таква врска. Со типот врската прекина од сосема други причини него ли недостаток од заедничко размислување, или гледање на работи, други животни приоритети, незгодни чувства итн. Ако може 15 години разлика, не гледам зошто примеров за 8 години е нешто поразличен. За идење, иде.
Не, не сакаше да навлегува во брачни води нити имаше намера да има деца. Тука некаде почнаа да ни се косат делум работите .а планиравте ли деца ?
а планиравте ли деца ?
Мислиш законот ќе ме спречи? Пред да се донесат законите на запад, сите ЛГБТ лица без деца беа? Зошто вака шупливо размислувате не ми е јасно ...Кои црни деца... со формалниот закон и со законот на природата им е забрането да имаат деца
Не, не сакаше да навлегува во брачни води нити имаше намера да има деца. Тука некаде почнаа да ни се косат делум работите .
Мислиш законот ќе ме спречи? Пред да се донесат законите на запад, сите ЛГБТ лица без деца беа? Зошто вака шупливо размислувате не ми е јасно ...
Не реков брачни води со мене . Типот беше бисексуалец, очекував дека ќе заврши со жена после одредено време, ако му се врши притисок на тоа поле . Немаше намера ни да иде во странство, и така сфатив дека не иде нигде ситуацијата со него. А, со кого и како би склучил брак, тоа ти не бери гајле. Ако најдам таков човек и тоа се случи, ветувам, ќе пишам пост од А до Ш постапката која била, ќе те тагнам, па да можеш да ги следиш и ти упатствата и да си најдеш дечко за мажење, в ред?Како да влезе у брачни води кажи ми? Како планирате двајца со македонско државјанство формално да склучите брак надвор од Македонија?
Дали со цела сериозност очекуваш да си го кажам планот овде на јавен форум? Па и по пп?Ај кажи ми те молам како ќе земеш дете? Ќе начекаш геј кој и напраел дете на друга жена па се здобил со право на родителство после разводот? Ако ве пријави после мајката на центрите за социјална грижа што ќе правите? Ќе начекаш геј кој и платил на некоја да и напрае дете со таму некоја докторска интервенција? Не, сериозно, да не навлегуваме тука офтопик ама пиши ми во инбокс или во темата што ви е во Здравје, ме интересира стварно како ЛГБТ лицата добивале деца?
Не реков брачни води со мене . Типот беше бисексуалец, очекував дека ќе заврши со жена после одредено време, ако му се врши притисок на тоа поле . Немаше намера ни да иде во странство, и така сфатив дека не иде нигде ситуацијата со него. А, со кого и како би склучил брак, тоа ти не бери гајле. Ако најдам таков човек и тоа се случи, ветувам, ќе пишам пост од А до Ш постапката која била, ќе те тагнам, па да можеш да ги следиш и ти упатствата и да си најдеш дечко за мажење, в ред?
Не реков брачни води со мене . Типот беше бисексуалец, очекував дека ќе заврши со жена после одредено време, ако му се врши притисок на тоа поле . Немаше намера ни да иде во странство, и така сфатив дека не иде нигде ситуацијата со него. А, со кого и како би склучил брак, тоа ти не бери гајле. Ако најдам таков човек и тоа се случи, ветувам, ќе пишам пост од А до Ш постапката која била, ќе те тагнам, па да можеш да ги следиш и ти упатствата и да си најдеш дечко за мажење, в ред?
--- надополнето: 30 септември 2013 во 16:56 ---
Дали со цела сериозност очекуваш да си го кажам планот овде на јавен форум? Па и по пп?