Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 јануари 2012
Мислења
84
Поени од реакции
12
Јас сакам да ве замолам доколку некој знае некоја теретана во Аеродром, во Близина на Веро, Бисер да ми посочи, сакам малку да ослабам и многу да се затетгнам, имам 53 кила и 164 висока... Меѓутоа ми треба теретана каде има тренери да ми кажуваат какви вежби да правам, бидејќи јас во животов со никаква физичка активност не сум се занимавала.... И секако не би сакала да е повеќе од 1000 денари месечно... Фала однапред :)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Вака сега ....пошо ја уште си мачам маки со топењето на пивското ми мешенце си земав анимал катс (од кај атлета продавницата после железничка) и земав некој 100% low fat low carbs протеин за ставање чиста маса ....

Исхраната ми се состои од :

Будење - Доза Анимал

Доручек Макарони или Компир (варени)

Ужина Јаболка

Ручек ми е најчесто Стек (400г/500г)

Тренинг (правам кардио + кревам колку што можам повеќе на + килажи)

Протеински шејк после тренинг

Нешто рандом за јадење (не мн. количински)

Протеински шејк пред спиење

Обично групите што ги вежбам се :

Бицепс/грб
Гради/Трицепс
Рамо/Нозе

Некои совети ? :D Да сменам нешто бла бла ....

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Вака сега ....пошо ја уште си мачам маки со топењето на пивското ми мешенце си земав анимал катс (од кај атлета продавницата после железничка) и земав некој 100% low fat low carbs протеин за ставање чиста маса ....

Будење - Доза Анимал

Ужина Јаболка

Бицепс/грб
Гради/Трицепс
Рамо/Нозе

Прави го кардиото ПО дигање тегови. Во спротивно ќе се испуцаш на кардиото и нема да имаш енергија за одржување на фокус при вежбање. Ако си во можност прави 2 пати кардио дневно. Насабајле и по тренинг. Првин загревање 2-3 минути па силно темпо со пулс од 140-150 удари во минута едно 15-20 минути па повторно 2-3 минути полека намалување на интензитетот. Можеш да конзумираш и зелен чај тврдат дека го забрзува метаблоизмот за 2-3%. Ако сакаш вистински резултати треба и доста добро да се посветиш на исхраната особено на внесот на калории.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Прави го кардиото ПО дигање тегови. Во спротивно ќе се испуцаш на кардиото и нема да имаш енергија за одржување на фокус при вежбање. Ако си во можност прави 2 пати кардио дневно. Насабајле и по тренинг. Првин загревање 2-3 минути па силно темпо со пулс од 140-150 удари во минута едно 15-20 минути па повторно 2-3 минути полека намалување на интензитетот. Можеш да конзумираш и зелен чај тврдат дека го забрзува метаблоизмот за 2-3%. Ако сакаш вистински резултати треба и доста добро да се посветиш на исхраната особено на внесот на калории.
Некоја исхрана да не имаш =) ?

ЗНачи сакам строго да стопам мастиве и чат пат да остане нешто мускулче на мене (нејсе затоа кркам и протеински шејкови и амино)

Ах , да и хммм ...пошто прв пат пијам шејкови ... после колку време може/треба да забележам резултатче некое ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Некоја исхрана да не имаш =) ?

ЗНачи сакам строго да стопам мастиве и чат пат да остане нешто мускулче на мене (нејсе затоа кркам и протеински шејкови и амино)

Ах , да и хммм ...пошто прв пат пијам шејкови ... после колку време може/треба да забележам резултатче некое ?
Многу побргу оди процесот на топење масти одколку градење мускули така да дури и без топачи ако оддржуваш дефицит од 500 калории дневно и уште подобро ако правиш кардио и тренинг со тегови мора да има резултати. Ако се држиш до овој план ќе топиш околу 2-3 кг на месец. Воглавно јади здрави оброци со доста протеини, а помалку масти и јаглени хидрати (бирај комплексни јаглехидрати како паста, компир кафеав ориз...) Протеините треба да ти се 2гр на 1 кг тежина дневно (од стек, туна, јајца,обезмастено млеко,белки од јајце...). Сето ова треба добро да го темпираш за да јадеш помалку калории одошто му требаат на твојот организам. Јади 4-5 пати дневно во мали еднакви оброци за да го забрзаш метаболизмот. Пролистај го форумов има доста зборувано за ова.

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
Јас сакам да ве замолам доколку некој знае некоја теретана во Аеродром, во Близина на Веро, Бисер да ми посочи, сакам малку да ослабам и многу да се затетгнам, имам 53 кила и 164 висока... Меѓутоа ми треба теретана каде има тренери да ми кажуваат какви вежби да правам, бидејќи јас во животов со никаква физичка активност не сум се занимавала.... И секако не би сакала да е повеќе од 1000 денари месечно... Фала однапред :)
има една во Бисер Фит&Фан се вика,и има една карши Бисер преку булеварот

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Карши ТЦ „Бисер“, кај Канела ако знаеш каде е. Одма до Канела „АС“ се вика теретаната. :)

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
едно прашање до тие што вежбаат у ист ден рамо и нозе...
дали успевате да направите јак тренинг и за нозе и за рамо? и колку време ми одзема еден таков тренинг просечно?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824

Будење - Доза Анимал

Ужина Јаболка

Бицепс/грб
Гради/Трицепс
Рамо/Нозе

Како што ти кажаа..кардио после тегови.. Иначе друже мораш да следиш колку грама јадеш макарони или компир.. и после тренинг нешто рандом за јадење мора да следиш што е тоа.. нека ти биде ориз или компир пошто му требаат на телото ЈХ после вежбање.. Другото ти е океј..

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294

Будење - Доза Анимал

Ужина Јаболка

Бицепс/грб
Гради/Трицепс
Рамо/Нозе

кога би бил на твое место ручекот кој има 400-500г стек би го поделил на 2 оброка...од по 200-250г стек.

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Вака...од утре планидам да почнам со теретана.
Одкако престанав со активно тренирање од пред година ипол целосто се залежав.
До сега немам одено во терета па ако можете да ми кажете некоја програма за вежбање што ќе ги намалам килограмите (мастите) и ќе добијам на дефинициа?Иначе иам 95 кг и сум висок 178.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Вака...од утре планидам да почнам со теретана.
Одкако престанав со активно тренирање од пред година ипол целосто се залежав.
До сега немам одено во терета па ако можете да ми кажете некоја програма за вежбање што ќе ги намалам килограмите (мастите) и ќе добијам на дефинициа?Иначе иам 95 кг и сум висок 178.
Класична програма за вежбање нема да ти ги намали мастите и да ти даде дефиниција... ИСХРАНА ИСХРАНА И КАРДИО + тежински тренинг....започни со кардиот 3x30мин неделно па почни да зголемуваш ..држи висок интезитет... и најбитно пак ИСХРАНА( ти си тоа што јадеш)

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Прашање ?

Значи секој ден одам во теретана (веќе 7 со 100% протеински шејкови + анимал катс + правам по 30мин кардио) и се осеќам ослабено и осеќам малце мускул ...ама на вага коа се качив денес ме лупна шлог - + 3кила имам од понеделникот ....а пазам и на изхрана и на се ....

Могуќе е да е мускулна маса ради протеиниве или нешо ме Јебе шо би рекол кили :D?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Прашање ?

Значи секој ден одам во теретана (веќе 7 со 100% протеински шејкови + анимал катс + правам по 30мин кардио) и се осеќам ослабено и осеќам малце мускул ...ама на вага коа се качив денес ме лупна шлог - + 3кила имам од понеделникот ....а пазам и на изхрана и на се ....

Могуќе е да е мускулна маса ради протеиниве или нешо ме Јебе шо би рекол кили :D?
Не е возможно без најмалку два дена одмор во неделата да качуваш мускулна маса, дури и да користиш анаболици.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Значи нешо ме јебе ....
--- надополнето: 13 февруари 2012 во 15:43 ---
Не е возможно без најмалку два дена одмор во неделата да качуваш мускулна маса, дури и да користиш анаболици.
Мyers ќе може ли да ми дадеш некој пример кои денови што како да вежбам за накачаувње на мускулна маса ?

Што мислиш под тоа два дена одмор .... да правам два дена одмор пред да вежбам иста мускулна група или ?

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom