Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
А во споредба со другите протеини, не изолати?

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Ако мислиш на Isolate од Dymatize, овој ни во вода не би го мешал.
Прво зошто не е чист whey протеин, а друго зошто едноставно... не го бива.
извини, не видов дека е овој протеинот со 4 врсти што е, зборот ми беше дека гаспари се многу јака фирма и што имам читано ревјувс по интернет страниве многу се позадоволни него ли од другите фирми што произведуваат протеин.
@sakSiGa земи си некој чист whey протеин или земи си мешавина од whey со casein.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
извини, не видов дека е овој протеинот со 4 врсти што е, зборот ми беше дека гаспари се многу јака фирма и што имам читано ревјувс по интернет страниве многу се позадоволни него ли од другите фирми што произведуваат протеин.
@sakSiGa земи си некој чист whey протеин или земи си мешавина од whey со casein.
Незнам, сум пробал многу врсти и знам дека Dymatize за цената е повеќе од одлична фирма, и знам многу луѓе кои се занимаваат професионално со спорт кои ги користат производите на Dymatize.
Инаку, можеби звучи смешно но не сум сретнал чист whey од Gaspari.

Според мене, најдобар протеин е Gourmet, односно мешавина од Whey и Casein како што кажа DANTE.

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Сум пиел Whey протеини од десетици различни фирми,,, најискрајно да ви кажам од ниту еден од нив немам некое wow мислење. Од моја гледна точка Whey си е Whey,доколку исхраната не ви е на место можете и најскапиот да го пиете и пак нема да има некој забележителни разлики. Затоа станува збор за ДОДАТОК на исхрана ,а не за стимуланс или слично кој за кратко време може да ја зголеми мускулната маса.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Сум пиел Whey протеини од десетици различни фирми,,, најискрајно да ви кажам од ниту еден од нив немам некое wow мислење. Од моја гледна точка Whey си е Whey,доколку исхраната не ви е на место можете и најскапиот да го пиете и пак нема да има некој забележителни разлики. Затоа станува збор за ДОДАТОК на исхрана ,а не за стимуланс или слично кој за кратко време може да ја зголеми мускулната маса.
Да, многу точно е тоа дека whey си е whey, нема голема разлика од еден до друг whey протеин.
Исто е како флашираната вода.

Но, се е до тоа како е преработен, колку е зачуван квалитетот на сурутката и колку внимание му е посветено за да стигне од сурутка од кутија.

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
сабајле си купив Gourmet, и земав глутамин од дајматајз. да видиме што како е :)

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
дали би било добро во еден ден да вежбан гради, рамо и стомак?
вежбам гради еднаш неделно, но сакам да го зголемам тренингот бидеќи мислам дека не е доволно само еднаш неделно.

Поздрав

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
вежбам гради еднаш неделно, но сакам да го зголемам тренингот бидеќи мислам дека не е доволно само еднаш неделно.

Поздрав
Зашто не вежбаш гради во посебен ден? И така најидеално е 3-4 дена неделно, само ќе си додадеш еден ден плус.
Или пак, зашто не ги зголемиш вежбите за гради, што и колку вежбаш за гради?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

Поздрав
Пиши како ти изгледа работната недела во теретана, и кои мускулни групи ги вежбаш заедно?
Ако вежбаш одделно, почни со взаемна работа, односно комбинирај ги вежбите за гради со вежбите за трицепс во ист ден.
Вежбите за грб, со вежбите за бицепс и подлактица.
Вежбите за рамо, со трапсот и нозе.

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
Еве вака, во спојлер ја додадов бидеќи мн опширно ќе фати.
Поздрав
1.Понеделник
-одмор

2.Вторник
-Гради
-Стомак
-Трицепс

3.Среда
-Трчање(планирам од ко ќе се постопли)

4.Четврток
-Бицепс
-Грб

5.Петок
-Трчање(планирам, од ко ќе се постопли)

6.Сабота
-Стомак
-Рамо
-Подлактица

7.Недела
-Трчање(планирам, од ко ќе се постопли)

Член од
28 декември 2008
Мислења
1.356
Поени од реакции
184
билдери, да не знае некој кај можам да најдам нешто ко на сликава:

Фала однапред

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
билдери, да не знае некој кај можам да најдам нешто ко на сликава:

Фала однапред
Пробај постави нова слика, бидејќи кај мене не се прикажува никаква слика/линк.

Kajgana Shop

На врв Bottom