Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Имаше ефект од него? И јас зедов од малото пакување за проба, а се мислам следниот пат да земам од 6,8кг.

Јас од големото пакување ставив 3 кила негде, но јас тешко накачувам килажа, али кога ставам прилично квалитетна е, не отиде се во стомак. Да помине летово пак би земал Мутант Мас. Од малото пакување не очекувај премногу.

Влакната не се проблем, уште малку на градите да ми пораснат и таман ко него ке бидам.
Само здебелувањето тешко оди :(
Да дадеше некој совет кој што ке ми користи?
На пример, како до поголем апетит?
Па само кажи ти ние тука сме за совети, јас па мислев баш ко него сакаш да изгледаш.
OK, now back to business. Шала на страна, друже и јас пред една год. бев 171/54 (шо значи коски и кожа) и многу се нервирав со мојот изглед, но еден убав летен ден се запознав со "Hyper Mass 5000", моментално сум 67 кг, а целта ми е 72-75 и можам да кажам дека сум презадоволен од гејнеров.
И да, за апетит, најмалце да се јади 4 пати во денот, и то здраво јадење а не џанк фуд, за апетит мене мн ми помогнаа и B6 витамините кои можеш да ги најдеш во секоја аптека без рецепт :D
Горенаведеново го кажав од мое лично искуство.(y)

Јас од големото пакување ставив 3 кила негде, но јас тешко накачувам килажа, али кога ставам прилично квалитетна е, не отиде се во стомак. Да помине летово пак би земал Мутант Мас. Од малото пакување не очекувај премногу.
Малото го зедов само за проба да видам каков вкус има и како се микса, од есен планирам да земам од големото во комбинација со креатин затоа прашувам дали има резултат.

Малото го зедов само за проба да видам каков вкус има и како се микса, од есен планирам да земам од големото во комбинација со креатин затоа прашувам дали има резултат.

За вкусов веќе кога збориме, не сум ги пробал другите вкусови, тогаш имаше само ванила на лагер, а ванила мрзам, и се изненадив пријатно, многу беше вкусен гејнерот али мешан со млеко. Земи ванила нареден пат нема да згрешиш.
Иначе ако немаш, шејкер од 250 денари ќе ти заврши работа за миксање ;) Има во Гладијатори.

Истиот го имам користено само големата вреќа, на 0.5 млеко две дозерки рамни. Или ќе мешаш во шејкер малце подолго или во блендер, ако ептен ти е густо така додај малце вода и терај.
И јас моментално тој го користам, пишува по 4 дозерки за да биде 52 грама протеин ама мене тоа ми изгледа како премногу и пијам по 2 дозерки до цртата знаци малку помалце од врвот... Дали да ставам по 4 дозерки иако така ми изгледа преблаго и тешко :) ?

И јас моментално тој го користам, пишува по 4 дозерки за да биде 52 грама протеин ама мене тоа ми изгледа како премногу и пијам по 2 дозерки до цртата знаци малку помалце од врвот... Дали да ставам по 4 дозерки иако така ми изгледа преблаго и тешко :) ?
Подели ги во денот 2х2 дозерки и тоа е тоа :)

"Per serving is (4 scoops) 1050 cals, 170g of carbs, and

52g of protein"
; 4 мерици од еден шејк, по 3 до 4 шејка во денот.

Абе треба да израчунаш колку калории ти требаат,остај тоа што пишува таму

"Per serving is (4 scoops) 1050 cals, 170g of carbs, and

52g of protein"
; 4 мерици од еден шејк, по 3 до 4 шејка во денот.

Полека полека, сакаш да кажеш дека ќе внесуваш над 4000 калории и 200грама протеини од шејкови ДНЕВНО?

Не пијам толку, само кажувам колку пишува да се пија во упатството

Јас знам дека во м.Масс има во една мерица 20г протеин(барем тие што го пијат кај мене во теретана ми го имат кажано тоа) .. како може во 4 мерици да има 52г протиен?

Јас знам дека во м.Масс има во една мерица 20г протеин(барем тие што го пијат кај мене во теретана ми го имат кажано тоа) .. како може во 4 мерици да има 52г протиен?
Сигурно станува збор за mutant whey protein, тој на мерица има 22грама протеин. Гејнерот на две мерици има 26грама протеин.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom