Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ти лично си го посетил дома, видел неговиот режим на исхрана и одмор или на памет збориш дека не користи суплементација?
На памет зборам,почетник сум,ништо незнам.. Сите членови на групацијата на Bar Brothers од сите земји во светот вклучувајќи ја и Македонија земаат суплементи.. како сакате верувајте но пишав.. не ги обесхрабрувајте останатите дека без суплементација неможе да се изгради атлетско тело..

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Дали ова Суплементиве: креатин, whey протеин, гејнери не се разбирам многу како се викаат... дали му штетат на организмот и дали по прекинување на нивни внес може да ти падне масата?

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Може некој вежби што се на машината за грб да се заменат со вратило?

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дали ова Суплементиве: креатин, whey протеин, гејнери не се разбирам многу како се викаат... дали му штетат на организмот и дали по прекинување на нивни внес може да ти падне масата?
Може да ти падне масата ако не е заштрафена убаво.
Океј, доста тролање.
Као прво шо ме нервира у ваков пост е тоа што не се ни замараш да потпрочиташ што е креатин, веј, гејнер а поставуваш прашање базирано на нив. Како да не знаеш што е лепак а да прашуваш дали ќе се одлепи ако се допре со вода.
Мускулната маса ќе опадне ако прекинеш да вежбаш без разлика дали си користел суплементи, а уште повеќе ако калориите што ги внесуваш се помали од дневната потреба (и немаат доволно протеин да го хранат мускулот). Интересно е што иако физички слабееш, невролошките патеки кои помогнале да се оформи мускулот се сеуште таму и следниот пат коа ќе почнеш да вежбаш полесно ќе се вратиш у првобитната состојба.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Може да ти падне масата ако не е заштрафена убаво.
Океј, доста тролање.
Као прво шо ме нервира у ваков пост е тоа што не се ни замараш да потпрочиташ што е креатин, веј, гејнер а поставуваш прашање базирано на нив. Како да не знаеш што е лепак а да прашуваш дали ќе се одлепи ако се допре со вода.
Мускулната маса ќе опадне ако прекинеш да вежбаш без разлика дали си користел суплементи, а уште повеќе ако калориите што ги внесуваш се помали од дневната потреба (и немаат доволно протеин да го хранат мускулот). Интересно е што иако физички слабееш, невролошките патеки кои помогнале да се оформи мускулот се сеуште таму и следниот пат коа ќе почнеш да вежбаш полесно ќе се вратиш у првобитната состојба.
јас..... само сакав да прашам

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
јас..... само сакав да прашам
Океј де, не е ко да те карам јас :D
Јас сум 171 сантим висок, 61 кило тежок човек кој повеќе чита него што прави - али барем читам. Прво барам на нет - што нема/или консултација тек после на форум. Тоа ми е фората. Башка суплементите ги гледате ко стероиди да се, џанам дрога. А не се ништо поразлични од витамин Ц таблета.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ќе им биде ли нешто на суплементите,ако ги земам сега,а почнам да ги користам за 2 недели ?

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.904
Поени од реакции
11.245
Д

Дамјан_Amstaff

Гостин
http://herkules.com.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=181:lean-body-mass-27-kg&catid=36:2010-06-02-17-22-41&Itemid=60
--- надополнето: 23 мај 2012 во 17:08 ---

Очигледно дека на 42 години се обидуваш да ми продаваш памет, ама немам врме за пазарење.
Ај објасни си го болдираното сам, не мора мене да ми објаснуваш. Иако не рече така. Прочитај си го постот поубаво и ќе видиш зашто сум реагирал како што треба.
Што се иднесува до твојата креативност на вратило, ај отвори тема за тоа и не не масирај со можностите кои ги нуди вратилото откриено од тебе, а ние теретанџиите неможеме на справите ни пола од тоа да го примениме. Инаку вратило и разбој во теретаните постојат како справи уште од Дедо Ное.
Не поставувај слики, како тој на црнецот, кога не си свесен дека со вратило и со пропаѓање на разбој во три живота неможеш да го достигнеш тоа.

Ок Gjoroski ќе си отворам тема за вратило за да не ве масирам овде за мојата креативност и моите нови иновативни вежби кој се два ипол пати подобри од теретаната и дека тегла ајвар содржи повеќе протеини од една туба whey protein...

Иначе дека не можеш добро тело да напраиш бес СУПЛЕМЕНТИ твојот ПОТПИС се ми кажува...

Поздрав ,се најдобро!

Член од
24 мај 2012
Мислења
11
Поени од реакции
0
Decki aj ve molam za pomos, pocnav da odam na teretana visok sum 175 tezok 86 .... da vezbam za definicja ili masa ?

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90
Decki aj ve molam za pomos, pocnav da odam na teretana visok sum 175 tezok 86 .... da vezbam za definicja ili masa ?
Зависи што ти е целта и во каква состојба си моментално. Колку ти е процентот на масно ткиво?
Бидејќи иде лето, јас ти предлагам да одиш на дефиниција, па на есен да почнеш да вежбаш за квалитетна мускулна маса.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Ок Gjoroski ќе си отворам тема за вратило за да не ве масирам овде за мојата креативност и моите нови иновативни вежби кој се два ипол пати подобри од теретаната и дека тегла ајвар содржи повеќе протеини од една туба whey protein...

Иначе дека не можеш добро тело да напраиш бес СУПЛЕМЕНТИ твојот ПОТПИС се ми кажува...

Поздрав ,се најдобро!
Брат отвори тема за вратило да си размениме по некое искуство дека и ја нон-стоп вежбам на шипки, склекови...

Член од
3 ноември 2008
Мислења
431
Поени од реакции
90

Поздрав ,се најдобро!
Ти кажаа дека и во теретаната има вратило? Зошто тогаш ние креваме тегови, кога може на вратило сите вежби да ги правиме? Не сме креативни?
A за ајварот еве ти нутритивна вредност, па види и сам колку протеини содржи:
http://www.myfitnesspal.com/food/calories/podravka-hot-ajvar-12643240

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Ти кажаа дека и во теретаната има вратило? Зошто тогаш ние креваме тегови, кога може на вратило сите вежби да ги правиме? Не сме креативни?
A за ајварот еве ти нутритивна вредност, па види и сам колку протеини содржи:
http://www.myfitnesspal.com/food/calories/podravka-hot-ajvar-12643240
Нека си јаде ајвар,остај :D
--- надополнето: 24 мај 2012 во 12:57 ---
Ќе им биде. Ќе им здосади чекајќи те :D
не ме јеби,ако знаеш кажи :D

S

Stef Bachatero

Гостин

Поздрав ,се најдобро!
http://examine.com/supplements/Whey Protein/
Дете прочитај прво па после пјукаљ,имај почит малку 46 години има и повеќе искуство од тебе....

Kajgana Shop

На врв Bottom