Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Ти лично си го посетил дома, видел неговиот режим на исхрана и одмор или на памет збориш дека не користи суплементација?

На памет зборам,почетник сум,ништо незнам.. Сите членови на групацијата на Bar Brothers од сите земји во светот вклучувајќи ја и Македонија земаат суплементи.. како сакате верувајте но пишав.. не ги обесхрабрувајте останатите дека без суплементација неможе да се изгради атлетско тело..

Дали ова Суплементиве: креатин, whey протеин, гејнери не се разбирам многу како се викаат... дали му штетат на организмот и дали по прекинување на нивни внес може да ти падне масата?

Може некој вежби што се на машината за грб да се заменат со вратило?

Дали ова Суплементиве: креатин, whey протеин, гејнери не се разбирам многу како се викаат... дали му штетат на организмот и дали по прекинување на нивни внес може да ти падне масата?
Може да ти падне масата ако не е заштрафена убаво.
Океј, доста тролање.
Као прво шо ме нервира у ваков пост е тоа што не се ни замараш да потпрочиташ што е креатин, веј, гејнер а поставуваш прашање базирано на нив. Како да не знаеш што е лепак а да прашуваш дали ќе се одлепи ако се допре со вода.
Мускулната маса ќе опадне ако прекинеш да вежбаш без разлика дали си користел суплементи, а уште повеќе ако калориите што ги внесуваш се помали од дневната потреба (и немаат доволно протеин да го хранат мускулот). Интересно е што иако физички слабееш, невролошките патеки кои помогнале да се оформи мускулот се сеуште таму и следниот пат коа ќе почнеш да вежбаш полесно ќе се вратиш у првобитната состојба.

Може да ти падне масата ако не е заштрафена убаво.
Океј, доста тролање.
Као прво шо ме нервира у ваков пост е тоа што не се ни замараш да потпрочиташ што е креатин, веј, гејнер а поставуваш прашање базирано на нив. Како да не знаеш што е лепак а да прашуваш дали ќе се одлепи ако се допре со вода.
Мускулната маса ќе опадне ако прекинеш да вежбаш без разлика дали си користел суплементи, а уште повеќе ако калориите што ги внесуваш се помали од дневната потреба (и немаат доволно протеин да го хранат мускулот). Интересно е што иако физички слабееш, невролошките патеки кои помогнале да се оформи мускулот се сеуште таму и следниот пат коа ќе почнеш да вежбаш полесно ќе се вратиш у првобитната состојба.

јас..... само сакав да прашам

јас..... само сакав да прашам
Океј де, не е ко да те карам јас :D
Јас сум 171 сантим висок, 61 кило тежок човек кој повеќе чита него што прави - али барем читам. Прво барам на нет - што нема/или консултација тек после на форум. Тоа ми е фората. Башка суплементите ги гледате ко стероиди да се, џанам дрога. А не се ништо поразлични од витамин Ц таблета.

http://herkules.com.mk/index.php?op...-27-kg&catid=36:2010-06-02-17-22-41&Itemid=60
--- надополнето: 23 мај 2012 во 17:08 ---

Очигледно дека на 42 години се обидуваш да ми продаваш памет, ама немам врме за пазарење.
Ај објасни си го болдираното сам, не мора мене да ми објаснуваш. Иако не рече така. Прочитај си го постот поубаво и ќе видиш зашто сум реагирал како што треба.
Што се иднесува до твојата креативност на вратило, ај отвори тема за тоа и не не масирај со можностите кои ги нуди вратилото откриено од тебе, а ние теретанџиите неможеме на справите ни пола од тоа да го примениме. Инаку вратило и разбој во теретаните постојат како справи уште од Дедо Ное.
Не поставувај слики, како тој на црнецот, кога не си свесен дека со вратило и со пропаѓање на разбој во три живота неможеш да го достигнеш тоа.

Ок Gjoroski ќе си отворам тема за вратило за да не ве масирам овде за мојата креативност и моите нови иновативни вежби кој се два ипол пати подобри од теретаната и дека тегла ајвар содржи повеќе протеини од една туба whey protein...

Иначе дека не можеш добро тело да напраиш бес СУПЛЕМЕНТИ твојот ПОТПИС се ми кажува...

Поздрав ,се најдобро!

Decki aj ve molam za pomos, pocnav da odam na teretana visok sum 175 tezok 86 .... da vezbam za definicja ili masa ?

Decki aj ve molam za pomos, pocnav da odam na teretana visok sum 175 tezok 86 .... da vezbam za definicja ili masa ?
Зависи што ти е целта и во каква состојба си моментално. Колку ти е процентот на масно ткиво?
Бидејќи иде лето, јас ти предлагам да одиш на дефиниција, па на есен да почнеш да вежбаш за квалитетна мускулна маса.

Ок Gjoroski ќе си отворам тема за вратило за да не ве масирам овде за мојата креативност и моите нови иновативни вежби кој се два ипол пати подобри од теретаната и дека тегла ајвар содржи повеќе протеини од една туба whey protein...

Иначе дека не можеш добро тело да напраиш бес СУПЛЕМЕНТИ твојот ПОТПИС се ми кажува...

Поздрав ,се најдобро!

Брат отвори тема за вратило да си размениме по некое искуство дека и ја нон-стоп вежбам на шипки, склекови...

Поздрав ,се најдобро!
Ти кажаа дека и во теретаната има вратило? Зошто тогаш ние креваме тегови, кога може на вратило сите вежби да ги правиме? Не сме креативни?
A за ајварот еве ти нутритивна вредност, па види и сам колку протеини содржи:
http://www.myfitnesspal.com/food/calories/podravka-hot-ajvar-12643240

Ти кажаа дека и во теретаната има вратило? Зошто тогаш ние креваме тегови, кога може на вратило сите вежби да ги правиме? Не сме креативни?
A за ајварот еве ти нутритивна вредност, па види и сам колку протеини содржи:
http://www.myfitnesspal.com/food/calories/podravka-hot-ajvar-12643240

Нека си јаде ајвар,остај :D
--- надополнето: 24 мај 2012 во 12:57 ---
Ќе им биде. Ќе им здосади чекајќи те :D

не ме јеби,ако знаеш кажи :D

Поздрав ,се најдобро!
http://examine.com/supplements/Whey Protein/
Дете прочитај прво па после пјукаљ,имај почит малку 46 години има и повеќе искуство од тебе....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom